Oktober månad!

Onsdag 1 november
 
 
Oktober månad har varit en händelserik period, åtminstånde gällande flugfisket och en del andra positiva inslag under denna höstsprakande månad med lövträdens variation av färgade löv, samt älvar fyllda med nystigna laxar och öringar. 
 
Eftersom lax och havsöringsfisket är över i mina hemtrakter på Hallandskusten så finns det möjlighet att förlänga säsongen med ytterligare två veckor i form att besöka Forshaga och Klarälven, går dock ej att jämföra med havsvandrande Atlantlax, men....trevligt ändå att få känna på de urkrafter som laxen bjuder på. 
 
Den 7:e oktober till 8:e hade jag bjudit in ett tiotal vänner inom flugfiskebranschen till ett gemensamt flugfiske efter Klarälvslax samt Gullspångsöring i Klarälven på två av de zoner som finns att fiska på I Forshaga. Lördagen spenderades dagen under den ljusa tiden med att se om vi kunde lyckas att få varsin lax på våra flugor, lördag kvällen samt söndag förmiddag var det fokus med att binda klassiska fulldressade laxflugor. Vi hade dessutom inslag av Tweed tema under lördagens middag som avrundades med en gruppbild i min flugbindarstudio. Då detta var första försöket att arrangera ett sådant upplägg ville jag inte ta ut för mycket i förskott utan det fick bli som det blev, dock....det visade sig att samtliga deltagare som var med, mig inkluderad blev jättenöjda!
 
Vill passa på att rikta ett tack till er som valde att vara med denna helgen, samt även ett tack till Forshaga fiskecamp! Jag är evigt tacksam för de fina vänner jag har, och det är härligt att få vara en del i flugfiskets värld!
 
Här följer nu en bildserie för detta arrangemang:
 
Lördagens första som jag lyckades kroka efter att ha tappat två tidigare...
 
 
...den största denna säsongen var 87cm och kämpade på...
 
 
...så det tog en stund innan jag fick landa den...
 
 
...en rejäl hane!
 
 
Kompisen Anders Ståhl med en landad lax från land...
 
 
Fanns stora mängder av lax i älven och åtta av oss tio fick lax denna lördagen...
 
 
...både från båt samt land!
 
 
Efter middagen togs det en gruppbild i min flugbindarstudio, innan vi placerade oss i flugbindarrummet...
 
 
...trevligt umgänge, summerade dagens laxfiske och diskuterade laxflugor...
 
 
...kvällens klassiska laxfluga skulle bli en Durham ranger i storlek 1/0 som jag band med vägledning av Anders Ståhl...
 
 
..."Tea time!"...
 
 
....ett studerande av av Anders Ståhls fantastiska laxflugor...
 
 
....riktiga konstverk (Green Highlander), här tillsammans med ett gammalt handstäd...
 
 
...söndagens fluga blev en klassisk Lady Caroline även denna vägledd av Anders Ståhl - tack vare detta blev jag ganska nöjd med mitt bidrag till fluga.
 
Summa summarum - en fantastisk helg med samtliga vänner som kom, där vi fick dela både ett fantastiskt laxfiske samt samkväm och flugbindningen - åter ett STORT TACK!
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag passade på att fortsätta flugfiska efter lax under denna period fram till säsongsavslutningen den 15 oktober, har aldrig fått uppleva ett sådant fiske med så goda resultat, för att inte tala om naturupplevelsen!
 
Det blev förmiddagspass samt kvällspass...
 
 
...med en del landade laxar!
 
Passade på att vara lite kreativ på hemmaplan med att bland annat rama in flugor...
 
...här med tema havsöring; två inramade räkflugor, bild på min pb havsöring från hemmakusten dekor av blåstång m.m. bilden donerades till SPORTING sportfiske i Örebro i samband med att jag var inbjuden att binda och visa en del av min a flugor på Sporting fredagen den 13:e.
 
 
En och annan dag fram följdes åter igen med att besöka laxarna i älven...
 
...några fler kampvilliga "Prickiga"...
 
 
...som fiskades från båt, lite klurigt att landa lax från båt, föredrar landfisket!
 
Blev inspirerad en morgon och tecknade denna bild, och kombinerade den tillsammans med laxfluga jag har bundit tidigare...
 
...lite influenser av laxflugan Durham Ranger.
 
En av vännerna var på besök till Forshaga från Dalarna, och precis när jag höll på att drilla en lax kom han ner och följde händelsen med sin mobilkamera...
 
 
 
..mobilen ringde mitt i allt, det var fiskecampens föreståndare som ville lämna
meddelande till kompisen via mig...det gick bra dock!
 
 
 
 
 
 
 
 
En värdig avslutning av säsongen!
 
 
För en tid sedan hade jag förberett min teckning och tillhörande laxfluga...
 
...och så här blev resultatet, som skall få en speciell plats.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Halloween helg med lite tweed tema tillsammans med familjen, eller rättare sagt delar av familjen, med dottern som ville vara med också...
 
...passade på att ta en runda med min motoriserade moped från 1920, som spottade och frustade fram.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Än en gång det har varit en fantastisk avslutning på laxsäsongen, och det blir spännande och se om det blir detsamma nästa säsong, samt ser fram till att få möta er vänner igen!
 
Så alltmedan flugfisket blir vilande så går vi in i en ny säsong....flugbindandet! Det meditativa och kreativa som förbereder en inför en ny kommande flugfiskesäsong med många fina naturupplevelser!
 
Vänliga häslningar till er!
 
 
 
Peter Scheffler
Flugbindare & Flugfiskare
 

RSS 2.0