Fortsatt flugbindning!

Fredag 10 mars
 
 
Sedan två veckor nu har det blivit fler tillfällen vid flugbindarstädet, nya fräscha flugor i mina flugaskar, och några utställarflugor. Fick en rejäl inspirations injektion efter framförallt senaste flugfiskemässan!
 
Förutom tidigare nämnda varianter på Laxflugor kommer även den stora display boxen åter fyllas med mina Sandräkor, som jag har valt att kalla dem....
 
...dessa i rosa bland annat, men det blir även vita med inslag av pearl samt de ordinarie sandfärgade.
 
 
Har även "Klämt" in en serie av nattslände imitationer för framförallt torrfluge fisket...
 
..här en större mörkbrun variant av Streaking Caddis med äggsäck i stl 10 på en klinkhamer krok från Partridge. 
 
Har noterat under mina resor till olika vatten att nattsländor som lägger sina ägg i vattnet, med ändan som nattsländan "Dippar" i vattnet, det gäller även dagsländor, så varför inte efterlikna detta då med en grönaktig punkt i stjärten?! Mitt analytiska jag tycker att detta har varit effektivt, när flugorna driftat nerför strömmen till den ståndplats där harren eller öringen stått och väntat på något ätbart. Att inte bara "Slänga ut flugan", utan i första läget "läsa av" vattnet innan det fiskas. Utläsa små blygsamma vakringar, eller där fisken gör ett ordentligt luftsprång, och ibland bara en "Gungning" precis under vattenytan som får vattnet att häva sig uppåt något.
 
Oavsett vilket, så är det en spännande tid vi går till mötes, vare sig det gäller sökandet efter lax, havsöring, öring, harr, röding m.m. Efter en låååång längtan så är vi snart där! Tighta linor på er!
 
Vill passa på att nämna att jag kommer finnas på Sportfiskemässani Jönköping 17-19/3 som en av de inbjudna flugbindarna på "Flugbindargatan"(se länken nedan!).....Välkommen!
 
 
 
http://www.easyfairs.com/sv/sportfiskemaessan-2017/sportfiskemaessan-2017/om-sportfiskemaessan/flugbindargatan/
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0