Maj månad!

Torsdag 1 juni
 
 
Maj månad har bjudit på fint väder, med vädergudarna på vår sida med värme och sol, vilket har varit efterlängtat efter den långdragna kylslagna våren. Som vanligt kommer första värmeböljan som en överraskning för de flesta. Har själv tillbringat lite tid åt flugbindning, tillbringat mycket tid åt familjen, och återhämtar mig hälsomässigt.
 
Har tittat runt lite på allehanda flugmönster som tilltalat på olika sätt med bland annat:
 
Här med en Peacock Feather Fly i storlek 3, som kan bli spännande att få prova under laxsäsongen
i Forshaga bland annat...
 
 
...en klassisk öringfluga, Peter Ross i storlek 12 på hullinglös krok...
 
 
...gul forsslända i storlek 14  på hullinglös krok...
 
 
...några nybundna imitaioner av bibio med nappindikator i storlek 16 på hullinglös krok den med, och som varit framgångsrik i klubbvattnet under första besöket när mängder av bibios svärmade, fick en fin öring som steg upp och tog flugan fint i ytvattnet - en s.k. " Match the Hatch", öringen släppte själv från flugan efter kort drillning, så det var en äkta "Catch & Release"!
 
 
Besökte klubbvattnet en andra gång i samband med att nya medlemmar skulle introduceras med allehanda information utav en styrelsemedlem. Passade på att pröva fiskelyckan med mitt numera splitcaneflugspö som kommer vara med mig framöver...
 
...efter att konstatera att fisken inte ville stiga på torrt, så var det bara att testa djupgående fluga, vilket resulterade ett försiktigt nyp så att fluglinan sträcktes försiktigt och fisken skymtades på ytan...
 
 
...det vart en kampvillig regnbågsöring, som fick friheten åter ner till det svala djupet.
 
 
Passade på att njuta en stund i det fina vädret, och låta solen "Ladda upp" mig med D-vitaminer, vilket kan behövas efter den långa mörka perioden under vinterhalvåret - härligt åter igen en ny flugfiskesäsong!
 
 
Mina nära vänner Tomas och hans son Rasmus valde att besöka min hemmakust under en helg, tyvärr var det MYCKET trögfiskat efter havsöring, jag hade ett par som följde efter vid ett par tillfällen, men ville inte hugga, thats life!
 
det fina vädret och vackra omgivningarna utmed kusten gör mig påmind om hur vackert vi i vårt avlånga land i egentligen har det!
 
 
Vid ett tillfälle på väg utvadade så är det ungdomar som ......BADAR???(attan vad kallt det måste vara, men tydligen var det 15grader inne i vikens grunda vatten!)...INTE UTAN VADARNA SÄGER VI BARA!!!
 
 
Stillsamma fina kvällar bjöds det på...
 
 
 
...och gott om byten för havsöring och annan rovfisk...
 
 
...vi sökte av flertal rev, med endast mindre havsöring som följde efter flugorna och tvärvände framför fötterna. Jag noterade att mängder av tobis och flertal näbbgäddor var i farten på de platser vi fiskade av. Inte lätt alltid att "tajma" rätt helg när man åker ner, väder spelar en spratt eller så är det fisken som inte vill hugga av olika anledningar. Det är som ett lotteri ibland, ibland vinner man, ibland så går man lottlös! Å andra sidan skulle det hugga ALLTID så kanske man inte heller uppskattar flugfisket efter havsöring, bara naturen och dess skådespel bjuder till det som kompensation till utebliven fisk.
 
Nu när sommaren närmar sig så vill även måltiderna anpassas med lättsammare kost...
 
...med en blandning av skaldjur, sallad bland annat, gäller att njuta av tillvaron också, man lever bara en gång!
 
 
Önskar er skön varm sommar, med fina flugfiskeupplevelser!
 
 
 
 
Med vänligaste häslningar
 
 
 
Peter Scheffler

RSS 2.0