1:a mässan för i år!

Måndag 27 november
 
Årets första flugfiskemässa för min del blev till SPORTING i Örebro lördagen den 25/2, ett mycket trevligt arrangemang med många nya som gamla bekantskaper som samlades för att hämta ny inspiration inför den kommande flugfiske säsongen. Jag hade förmånen att få vara en av de inbjudna som flugbindare, och valde att visa mina senaste alster av Laxflugor med bland annat hjortsvansvinge.
 
Det blev lite inspiration av 80-talet när jag band denna lax/havsöringfluga, färgerna säger sitt! Bör om inte annat vara giftig tidigt på säsongen när vattnet i strömmen är iskallt! Namn på flugan???....
...varför inte "The 80:s"!!!???
 
De övriga flugorna som jag har presenterat här på bloggen i tidigare inlägg var med på "Showen" givetvis, och det lär bli fler tänkte jag som få följa med framöver.
 
Det var många utställare på nedre plan förutom SPORTING som visade hela sin arsenal av produkter, jag höll mig dock på det övre planet där flugbindarna höll till, samt några fler utöver oss, som bland annat...
 
...med ett kärt par - "Aska-Lasse" och Sigrid, så ytterligare en ask fick det bli i min samling. En ask med mer djup så att mina kommande nybundna Laxflugor har en egen plats!
 
 
FiN - Flugfiske i Norden med William Faulds Moberg i spetsen.
 
 
Mälardalens Canebyggare - med sina fantastiska flugspön i splitcane, det blir en "Övergång" för min del vartfall framöver vad det gäller valet av flugspön, det kan jag lova! Jag kommer byta ut samtliga flugspön i min samling i kolfiber till splitcane istället - PUNKT SLUT! 
 
 
Sörqvarnforsens Sportfiske var där och informerade samtliga om sitt flugfiske i området. Jag hade förmånen att få "Provfiska" där för två år sedan, kan säga att det är värt en resa dit!
 
 
Sedan var vi en del som visade upp sina flugor och bindteknik, jag hann dessvärre inte ta en bild på alla, några blev det dock...
 
...med bland annat David Stenström - grym på klassiska torrflugor...
 
 
...Johan Sterner - grym flugbindare och en go vän...
 
 
...Per Johansson - med sina fantastiska klassiska spey flugor, och lugnet själv....
 
 
...Erik Orre - som visade upp sina Laxflugor med vinge i finaste rävhår...samt samlade in flugor av samtliga i askar skänkta av oss aktörer som var på plats. Dessa flugor/askar kommer auktioneras ut till förmån för barn cancer fonden. Ett initiativ Erik hållt på med några år nu - STORT TUMMEN UPP FÖR DIG ERIK!!!
 
 
...jag får rikta ett STORT TACK Stephan med personal som har organiserat detta arrangemang i år igen, bra jobbat!
 
ALLTID lika kul och träffa alla, både aktörer som besökare, det blir som en Nytändning av energi, och alla går med ett leende på läpparna för att säsongen snart är här. Det diskuteras om utrustning, flugor, resor, nya vatten som gamla väl beprövade vatten. Det är som en enda stor familj!
 
 
Jag tackar än en gång alla för en trevlig lördag, hoppas vi ses igen vänner!
 
 
 
Vänligen
 
 
 
 
Peter Scheffler
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dags att skapa något nytt!

Torsdag 23 februari
 
 
Det har varit lite "Torrt" på flugbindar fronten senaste tiden, har dock fått NY inspiration och skaparglädje! Så nu blir det en insats vid flugbindarstädet, och binda upp lite Laxflugor i annan tappning än jag gjort tidigare.
 
Har klurat lite under tiden jag har hållt mig igång med motion; långa promenader samt längdåkning, och det med fokuserad anda. Först igår fick jag åter aptit till att laborera lite bland flugbindar materialen, inte en dag för sent heller med tanke på att det blir en tur inom SPORTING i Örebro den 25 februari och delta som en av de inbjudna flugbindarna. Där kommer vara många fler aktörer som visar upp sig, så det kan vara värt ett besök för er som inte har någon planering i helgen! 
 
Jag tänkte visa upp lite NYTT under denna mässa, en serie av hjortsvans vingade laxflugor, det blir första mässan i år som jag tar med dessa. Bundna på krok från Daiichi Salmon Hook no 2052 storlek 7 i silver alternativt i guld.
 
En till käresta, med inslag Rosa & Glitter..."denna borde hon falla för!?"....tänkte jag när jag band upp den - efter att hon sett den sa hon till mig...."Är den till mig?"....borde vara ett gott betyg eller? ;0)
 
Skall bli spännande att testa dessa framöver, inte långt kvar nu till lax/havsörings-premiären!
 
 
 
Mvh & Väl mött!
 
 
 
 
Peter Scheffler
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0