Havsöringen

Måndag 3 april
 
 
Under en kort period i april brukar havsöring söka efter borstmasken, som man kan se frisimmandes inne i grunda vikar. Händer ibland att en och annan större havsöring som landats har hela munhålan fylld med dessa blå/gröna långa rejäla proteinbomber krälandes i munnen. Men för havsöringen är detta säkerligen en viktig munsbit under våren för öka sitt sitt grundliga hull.
 
 
Så¨några av dessa får bindas upp...
 
...den blå/gröna med sipprande mjölke i bakdelen, samt den sandfärgade, som brukar komplettera varandra väl under april månad. dessa är bundna på en flätlina 0,10, i tre öglor och med skilda dubbingnyanser/material i vardera som jag flätar samman, för att de säkert skall hålla "OM" det skulle smälla på ett större exemplar av havsöring! Dessa är ca 10cm långa, med endast krok i stjärtdelen, den främre nyper jag av, det har räckt under de åren jag har fiskat med dem. Havsöringen brukar ändå ta VÄLDIGT försiktigt i ändan av flugan, och där sitter kroken. Har valt att använda mig av en s.k. "Conehead" på det främre krokskaftet, det gör att imitationen får en effektiv, och rörlig gång i vattnet. Kropps materialet i sig, gör denna borstmask variant väldigt levande och pulsernade när den väl är riktigt indränkt.
 
Sedan är det bara kruxet att tajma borstmaskens "Tid", då det endast handlar om någon/några dygn som man ser dessa större frisimmande ormar. Men....man vill INTE vara utan dessa imitationer ifall detta är flugan för dagen!
 
 
 
 
Tajt Line!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0