Vårregnbågen!

Dags att fylla upp min steamerask med några nybundna färgglada streamers med inriktning för regnbågsöringen inför påsk.
 
 
Dessa har varit effektiva tidigare, så de får följa med till ett och annat P&T vatten nu under våren tills värmen slår till ordentligt, och att det blir varmare i vattnet för de prickiga.
 
Stora och fluffiga i gult och rött, med ett par strån av crystalflash i stjärtdelen för extra effekt, bundna i storlek 6.
 
 
 
Mvh
 
 
Peter

Havsöringen

Måndag 3 april
 
 
Under en kort period i april brukar havsöring söka efter borstmasken, som man kan se frisimmandes inne i grunda vikar. Händer ibland att en och annan större havsöring som landats har hela munhålan fylld med dessa blå/gröna långa rejäla proteinbomber krälandes i munnen. Men för havsöringen är detta säkerligen en viktig munsbit under våren för öka sitt sitt grundliga hull.
 
 
Så¨några av dessa får bindas upp...
 
...den blå/gröna med sipprande mjölke i bakdelen, samt den sandfärgade, som brukar komplettera varandra väl under april månad. dessa är bundna på en flätlina 0,10, i tre öglor och med skilda dubbingnyanser/material i vardera som jag flätar samman, för att de säkert skall hålla "OM" det skulle smälla på ett större exemplar av havsöring! Dessa är ca 10cm långa, med endast krok i stjärtdelen, den främre nyper jag av, det har räckt under de åren jag har fiskat med dem. Havsöringen brukar ändå ta VÄLDIGT försiktigt i ändan av flugan, och där sitter kroken. Har valt att använda mig av en s.k. "Conehead" på det främre krokskaftet, det gör att imitationen får en effektiv, och rörlig gång i vattnet. Kropps materialet i sig, gör denna borstmask variant väldigt levande och pulsernade när den väl är riktigt indränkt.
 
Sedan är det bara kruxet att tajma borstmaskens "Tid", då det endast handlar om någon/några dygn som man ser dessa större frisimmande ormar. Men....man vill INTE vara utan dessa imitationer ifall detta är flugan för dagen!
 
 
 
 
Tajt Line!

RSS 2.0