Höstfärger!

Lördag 8 oktober
 
 
Vilket underbart höstväder vi har haft med oss, detta året...än så länge! Summa sumarum har jag ägnat större delen av denna fiskesäsong åt familjen så fiskepassen har varit sparsamma, så till den grad att jag inte minns när det var så lite som jag ägnade mig med flugspö i hand. Men som en klok man sade..."Allt har sin tid!"
 
 
 
En del av linorna har fått en ordentlig genomgång med att bla ordna nya öglor med hjälp av bla krympslang..
 
 
...lite tid vid bindstädet har det ägnats ändå, här bla med en imitation av harkrank i stl 14...
 
 
...eller som här med enkel imitation av myra i stl 14 (som har varit MYCKET framgångsrik i Sysslebäck under den tidigare delen av hösten)...
 
 
...samt en blygsam geting, med taperad bakkropp av Fly-Rite i stl 12...
 
 
...under en av turerna i Sysslebäck synades stenar inunder för att på så vis se vad för "Matnyttigt" som var framdukat åt bla harren - här en forslände nymf...
 
 
...vid de djupa höljorna fanns "Strömmarnas dam"!...
 
 
...lågvatten underlättar vadningen ut till djuphöljorna på sina ställen utmed Klarälven...
 
 
...den klassiska stilen tilltalar mig...
 
 
...så med Tweed & Splitcanespö vid strömmen får det bli en ny profilbild...
 
 
...ett gammalt tätlindat Arjon "Black Gnat", rulle av märket Pflueger Medalist, fiskcontainer i pil samt en vacker fanérask gjord av "Aska-Lasse" fylld med nybundna torrflugor får dekorera älvstranden.
 
Någon tur till ut till ett och annat vatten kommer hinnas med innan Kung Bore ger sig till känna, och under den kalla perioden kommer jag ägna mycket tid åt den ädla konsten med att binda upp väl som nya kreationer, samt som klassiska beprövade flugor i min lilla "Ateljé".
 
Med Vänligaste Hälsningar!
 
 
Peter Scheffler
 
 
 

RSS 2.0