Laxtugg!

Fredagen den 22 januari
 
 
 
Alltmedan kylan har hållt sitt grepp ute så har det varit läge att tillbringa tid vid bindstädet och vara produktiv.
 
Kung Bore har under en period nu visat vem som bestämmer, men nu verkar det som om värme är på antågande, imorgon lördag redan är det tydligen mer snö på gång, samt framöver även plusgrader. vilket kan bli mer angenämare vid vistelsen ute på frusna sjöar och tjärnar, bland annat i sökandet av fisk under isen.
 
Nu är det dock högsäsong för flugbindningen, och fokus på de kreationer som framställs...
 
...Cascade versioner med inslag av hjortsvans och rävhår bla...
 
 
 
...och crystal flash, här en version för ginklart vatten...
 
 
 
...samtliga bundna på partridge salar gold double salmon stl7...även denna Garry Dog variant.
 
 
Säger som en del Nordamerikanska indianer säger...."Walk in beauty".....vänner!
 
 
Ha en trevlig helg!
 
 
 
Mvh
 
 
 
 
Peter Scheffler
 
 
 
 
 

ICE COLD!

Söndag 17 januari
 
 
Ännu en iiiiiiisssskaaallll helg avklarad nu med tjockare is, och försiktiga påhälsningar på agnet!
 
Skönt att komma ut och vädra sig en stund, alltmedan solen värmer något innan den lägger sig i dvala inför kvällen. Under morgon låg kvicksilvret på minus 23 grader därhemma, solen lockade ut mig och så även en stunds pimpelfiske vid en av de närbelägna P6T tjärnarna. Väl på plats var det ingen anstormning, en själ var på plats som hade fått napp.
 
...så det var bara att agna och ner med i hålet, grymt försiktiga var de som var på, knappt märkbara...
 
 
...en och annan var dock mer bestämda om sitt mål...
 
 
...ett kort och intensivt pass blev det på isen, tills kylan gjorde sig påmind. Härlig dag dock med bla en hackspett som hackade rytmiskt i ett träd intill i sökandet efter insekter eller larver, sidensvansar som med sitt typiska läte sjöng lågmält när de passerade förbi, en och annan talgoxe som försökte locka på sina fränder.
 
Det var skönt att komma hem och in i värmen igen, med lite "Go-Fika" och värmande dryck, och en värmande familj!
 
Den kommande veckan blir det lite tid vid flugbindarstädet, till att binda bla fler Laxflugor så Laxasken blir fylld till bredden av nya aptitretare inför kommande säsong.
 
Frys inte fast därute nu vänner!
 
 
Hälsningar
 
 
 
Peter Scheffler
 
 
 
 
 

Ispremiär!

Söndag 10 januari
 
 
 
Trots vind, snö i luften och gråväder, så behövde jag komma ut för en nypa frisk luft. Vädergudarna utmanade mig, på väg ner till tjärnen fastnade bilden i den djupa nysnön som fallit under natten, likaså den framförvarande bilen, så det blev en rejäl uppvärmning innan isfisket startade.
 
Dammade av isfiskeprylarna och tog en tur inom ett av de lokala P&T ställen, hade besök fyra ggr på betet innan det blev en riktig "Kontakt", en ca två kilos regnbåge kom till hålet men släppte, strax därefter nöp på igen....fast denna gången var det en....gädda, på ca 1,5kg. Sedan dog det ut, och var lugnt tills en timme senare. Jag hade lagt spöt med betet precis i hålet medan jag skulle kolla ett annat bete i skryllan, i min ögonvrå såg jag att något var uppe i hålet och drog ner spöt...."PUST!!!....det var precis i sista ögonblicket att jag fick tag i spöt!"...
 
 
 
Satte mig på skryllan och matade ner betet men det hann inte mer än ca 30cm under isen då det small till, och slet av kroken. Snabbt på en ny krok och agnade kroken med nytt godis, och IGEN så kom attacken knappt under isen och drog rejält så att det korta spöt kröktes och fisken kämpade vansinnigt, alltmedan jag succesivt tog in lina med den minimala haspelrullen. Trodde knappt mina ögon när den groteska regnbågen var intill hålet, men som kämpade frenetiskt till att komma loss....
 
...detta var inte vad jag hade räknat med att få en bjässe på 4428gram, när jag lämnade hemmet en stund tidigare - VILKEN PREMIÄR! Tur att jag valde att ta mitt 200mm isborr!!!...
 
P.s: kan nämna att det var det värt trots att jag fastnade med bilen och fick gräva fram den och ta mig tillbaka ut till den större vägen och parkera på ett lämpligare ställe och gå de sista 300meterna i 25-30cm nysnö!
 
 
 
Skitfiske!
 
 
 
Peter Scheffler
 
 

Dags för Nya tag!

Onsdag 6 januari
 
 
 
Ett år förbi, och ett Nytt år att se fram emot med nya tag, ny energi, nya flugor och nya destinationer....ser verkligen emot detta år - 2016!
 
Både när det gäller Flugfisket, Flugbindandet och privat. Har redan nu lite idéer för detta nya året, med några delmål samt huvudmål som kan bli utmanande. Passar på att önska er ALLA ett Gott Nytt År, och ser fram att få möta er i olika sammanhang, vare sig vid ett strömmande vatten, kusten eller på en och annan mässa, eller i ett annat forum - Väl mött!
 
 
Ally´s shrimp i olika storlekar på Partridge dubbelkrok inför bla en ny laxsäsong
 
 
 
Mvh
 
Peter Scheffler
 

RSS 2.0