Inför helgens Flugfiskemässa1

Måndag 29 februari
 
 
 
Vår/vinter = Flugfiskemässor = Flugbindning!
 
Inför säsongens flugfiskemässor har jag bundit upp ett antal flugor för dels havsöringfisket utmed kusten, samt även Laxflugor. Det blir dock mycket annat också i flugväg, torrt, vått, nymfer, kläckare, streamers m.m. m.m.
 
Det är dock fokus främst på havsöringsflugor, några beprövade samt även lite nytt i samlingen, en del i grälla färger för det tidiga vårfisket innan vattnet höjts i temperatur. Det som jag presenterar är den samling som är ett MÅSTE i min kustask som funkar genom hela flugfiskesäsongen, vartfall i minna hemmadomäner i södra delen av Västkusten.
 
Hoppas vi ses på lördag i Halmstad!?...
 
http://shop.textalk.se/shop/20799/files/GO_Fishing_2016.01.20.SENASTE.pdf
 
...en del Havsöringsgodis på lager!
 
 
Ha det gott Flugfiskevänner!
 
 
 
Mvh
 
 
 
Peter Scheffler
 

Förevigad på bild!

Söndag 28 februari
 
 
 
En bild har legat i gömmorna sedan en tid tillbaka, som numera är inramad och klar tillsammans med fångstflugan.
 
Denna bild togs av vännen Tomas Johansson i samband med ett besök till Göälven juni/juli 2012, i samma ögonblick som en harr valda att ta torrflugan som kom drivandes med strömmen ner till ståndplatsen.
 
Härlig bild!...
 
 
Bilden hänger numera på en väl utvald plats i flugbindarstudion.
 
 
Fortsatt skön söndag vänner!
 
 
Mvh
 
 
 
 
Peter Scheffler
 
 
 

Flugbindar fokus!

Lördag 27 februari
 
 
Nu när våren nalkas så ägnas mycket tid åt flugbindning, dels ensklit och i grupp - ett sätt att välkomna våren, inför en ny flugfiskesäsong!
 
Denna lördag så var det en samling flugbindare i vårt hem, där vi värmde upp med varsin fluga för att sedan frickassera på den mustiga fisksoppa med lite "Sting" som vi värdar bjöd på.
 
Därefter blev det en djupdykning bland flugbindarstäd, fjädrar, hår, syntetmaterial och dylikt...samtliga flugbindare i full fokus med att bemästra sig själv till de alster till flugor som skulle fyllas upp i egna askar..hade en bomb smällt av utanför så vet jag inte om vi hade reagerat. För koncentrationen var TOTAL!
 
...trevligt forum!...
 
 
...då havsöringspremiäran är i antågande valde jag att fylla upp med en Fiskimitation i fyra färger, en nyare variant som kommer presenteras på kommande flugfiskemässor under 2016...
 
...vill passa på att Tacka er som ville dela denna lördagen med mig, ha en fortsatt skön helg vänner!
 
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Söndagen den 21 februari
 
 
Tillbringades med ett större sällskap i Kristinehamn till att binda upp flugor i alla möjliga former; torrt, vått, smått, stort, i naturmaterial alternativt syntetmaterial...
 
...full fokus...
 
 
...från ett bord till ett annat...
 
 
...så även undertecknad...
 
 
...mina Sandräkor är ALLTID gångbara på kusten...
 
 
...så även borstmaskar, hoppas dock att denna stund tajmas, då de framträder endast under ett fåtal dygn under våren i frivattnet.
 
Snart, SNAAART SÅ!!!
 
 
 
Ha det gott vänner!
 
 
 
 
Peter Scheffler
 
 
 
 

En stund vid bindstädet!

Söndag 6 februari
 
 
Snart, SNART SÅ!!!
 
Märks att säsongen närmar sig, fler och fler hör av sig angående mässor, fiskedestinationer, flugbindarträffar eller bara en stunds "Pep-Talk" om den kommande flugfiskesäsongen. Senast igår blev det inbokat kustflugfiske på Skåne kusten i början av mars i samband med flugfiskemässna i Halmstad 5 mars...HÄRLIGT, inte långt kvar nu!
 
 
...några versioner av  Kola Cascade för laxen...
 
 
...samt några i grälla färger för det tidiga vårfisket efter lax i humusströmmande vatten....
 
 
 
...påbörjar även att fylla upp havsöringsasken med beprövade Sandräkan fast i en skrikig rosa nyans, borde vara gångbart på sydkustens kalla vår/vintervatten....återstår att se dock!
 
Det blir en kombitur framöver, dels av flugbindning på Wittlocks flugfiskemässa 5/3 i Halmstad + havsöringsjakt på Skånes kust, det blir havsöringspremiären för min del fram till Västkustens premiär stundas 1/4...dvs en aptitretare för den kommande kustsäsongen.
 
Jag är väll inte ensam att längta till detta förmodar jag...eller?  ;0)
 
 
Bind på nu vänner så kanske vi ses ute snart!
 
 
 
Mvh
 
 
 
Peter Scheffler
 
 
 
 

RSS 2.0