Första advent och ny månad!

Torsdag 1 dec
 
Efter att ha avverkat november månad med lite olika inslag som tex familjeliv, flugbindning, medverkat på flugfiskemässa på Irland, mera flugbindning, inbjudan till 2017 års olika mässor, är det så snart dags att pynta upp inför jul.
 
Nu kommer en period av återspegling av den gångna flugfiskesäsongen, vad var bra och mindre bra, vilka flugor som skall bindas upp i större antal, vilka veckor/helger som skall bokas in inför 2017 års flugfiskesäsong, samt höjdpunkter med familjen, blir spännande detta!
 
Blir många sköna stunder i flugbindarstudion, och låta tankarna "Flyta iväg" mot nya mål där en och annan "Prickig" står i strömmen och väntar.
 
Tiden rinner iväg snabbt, otroligt snabbt tycker jag, märks tydligare när vi har en liten dotter som vill ha mer och mer uppmärksamhet, på ett gott och positivt sätt...
 
...i början av november fyllde lilltjejen tre år, och det är svårt att greppa det hela - "Swish!!!", från ett litet knyte i famnen till "Nu-är-det-jag-som-håller-i-spöt-och-visar-riktningen-syndromet". 
 
Skall bli kul och fortsätta där vi slutade i somras, efter att fått prova meta efter abborre bla. Får se om lilltjejen vill prova ett annat typ av spö nästa sommar....gör som den kloke..."Tar det ena först, och det andra sen!"
 
Efter harr flugfisket i Norge i somras, och i norra värmland ett flertal gånger denna hösten har våtflugorna spelat en större roll bland de flugor jag har haft med mig i de vackra fanér askarna gjorda av "Aska-Lasse". Så det lär bli fler av den varan 2017!
 
Sista vändan bland harren gjordes under självaste första advent, då vädergudarna visade den rätta sidan - solsidan! Även om solen endast värmde luften i ca 2,5 - 3 timmar så var det ändå värt att åka upp för en dag och släppa vardagen, dra ett låååångt djupt andetag, låta axlarna trilla ner i rätt läge och "Bara-vara" - bättre avkoppling kan det inte bli!
 
Jag hade inte räknat med någon fångst direkt, utan prioriterade bara att komma ut i ett strömmande vatten, men en och annan harr blev det ändå! Flugan denna dag var uteslutande en red tag med guldskalle i stl 16, hullinglöst så klart!
 
Spännande att följa fokuserat på linan efterhand som flugan driftar genom huvudfåran till ståndplatsen där harren står, den klargula färgen på linan indikerar direkt när harren är på flugan - meditativt detta!
 
Kölden gör sig påmind nu, intill strandlinjen har vattnet börjat frysa inne bland stenarna, och framåt eftermiddagen förstärks den nordliga byiga vinden så till den grad, att jag först reagerar när döda större träd runt mig faller med ett brak till marken ...."Hmmm, kanske dags att avbryta och inse att detta blir årets sista dag bland harrarna!"
 
Stannar upp för en kort stund och drar in ett djupt andetag, memorerar älvens brus, samt iaktar omgivningarna med dalgången och de skogsbeklädda sluttningarna ner till älven, innan jag "Sliter" mig från platsen och med en inre röst intalar mig...."Jag har tur som får uppleva detta!"
 
P.s: hälsan är viktig, så hälsa ofta!
 
 
 
 
Mvh
 
 
 
 
Peter Scheffler
Flugfiskare & Flugbindare 
 

RSS 2.0