Tidig öring-morgon!

Fredag 26 juni
 
 
Upp tidigt idag och for iväg för att presentera en vulgata kläckare åt de "Prickiga".
 
Efter att ha smygit fram till vattnet på ett par ställen som varit heta för öringvak tidigare, så dröjde det inte länge innan öringar avslöjade sig med sina lugna vak, ut med en vulgatakäckare på vakplatsen, drog till i linan så att flugan rörde på sig så att vattenytan vibrerade till och spred ringar runt kläckaren...."Sssssssslurp!"....och flugan försvann...
 
...i munnen på en liten pigg öring!
 
Ytterligare en firre tog på flugan senare, så det var dagens "Kod"...
 
....en vulgatakläckare.
 
Torrflugefisket är roligast då man har möjlighet att lista ut var fisken har sitt sökområde, istället för att ägna tid åt "Blindfiske"....bästa och roligaste tiden nu när ytvaken är i full gång. Nu har det ju varit igång säkrt en månad tidigare i mina hemmatrakter i Halland, men här i Värmland verkar det ha kommit igång också nu, så då är det bara att söka sig norrut ju längre säsongen sträcker sig för att fortsätta uppleva torrflugfisket efter vakande fisk.
 
Gäller bara att vädrets makter ger oss sin bästa sida!
 
Ett tips för att hålla schack med lös tafsmaterial...
 
....en Monomaster, som kan fästas på flugfiskevästen, och samla in utbytt tafs: nylonlina och flourocarbonlina, istället för att det ligger och skräpar ute i naturen där fåglar och andra djur riskeras att trassla in sig med skador ,eller i värsta fall med dödlig utgång.
 
 
Ha en trevlig helg vänner!
 
 
 
Peter Scheffler
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0