Dagens resultat!

Lördag 17 januari
 
 
Ännu en stund vid flugbindarstädet med fokus på havsöringsflugor....igen!
 
Några nya "Aptitretare" för det fina silvret med prickar på ur det "Stora blå"...borstmask, en väl rörlig sådan dessutom som har ett inslag av skimmer i kroppen. Gångbart så det står härliga till! SUPERBETE i april månad när havsöringarna med stor aptit söker över det uppvärmda sandvikar utmed hemmakusten, i Halland! LÄNGTAR REDAN!!!
 
Snart så!!!
 
 
Väl mött...
 
 
 
Peter

Kallt vatten = grälla färger!

Torsdag 15 januari
 
 
Fortsätter att binda upp tångmärlor, dock med gräll färg för det tidiga aprilfisket efter havsöring då vattnet fortfarande kan vara riktigt kallt.
 
...men det får vi se hur det blir den dagen, vintern kan vara långdragen, dock tror jag med tanke på de mildra vintrarna sedan tidigare så kan det bli....ja, vad som helst! Återstår att se som sagt!
 
 
 
Ha dé!
 
 
//Peter
 

Inför premiären!

Söndag 11 januari
 
 
Dags att rensa ut det gamla ur Havsöringsasken och börja fylla upp med nybundna Havsöringsflugor...
 
...fortsätter med tångmärlor, efter fredagens flugbindarforum med Karlstads flugfiskeentusiaster!
 
Dags att lägga på ett kol när det gäller Flugbindandet, har blivit inbjuden till ett antal forum med inslag av flugfiskets underbara värld under februari månad. Den första blir i min nuvarande bostadsort...Karlstad den 7 februari på Karlstads Museum kl.11.00-16.00, under rubriken..."Flugfiske och National Geographic på Värmlands museum"...en omfattande bild utställning av National Geographic, samt där ett flertal flugbindare av hög klass visar sina konstverk. Det finns inga ursäkter för allmänheten, eftersom det är fri entré! Välkommen!!!
 
(Bild Anders Bergström)
 
http://www.varmlandsmuseum.se/1/1.0.1.0/20/VarmlandsMuseum_kalendarium_jan-feb_100x260_plano_low_141217.pdf
 
............................................................................................................................................................................
 
En heldag i Flugfisketstecken blir det lördagen den 21 februari i Halmstad på WITTLOCK´s med många kända profiler från branschen, samt ett fullspeckat program...MISSA INTE DETTA!
 
http://shop.textalk.se/shop/20799/files/Go_Fishing.pdf
 
............................................................................................................................................................................
 
Därefter en Flugfiskemässa på SPORTING i Örebro lördagen den 28 februari...DETTA FÅR NI HELLER MISSA!
 
https://www.facebook.com/events/1479476358993589/?ref_newsfeed_story_type=regular
 
 
............................................................................................................................................................................
....det blir fullt upp under februari för mig som Flugbindare, HELT UNDERBART, FANTASTISKT KUL OCH INSPIRERANDE! Jag vill passa på att rikta ett STORT TACK till er arrangörer som har bjudit mig till dessa Flugfiske event!!! Ser fram att få träffa er!
 
 

Förutom här i Cyber-Space....vi ses ovanstående datum!!! Casting4Ever!
 
 
Peter Scheffler
 

Start på det nya året!

Fredag 9 januari
 
 
Börjar med att önska er en god fortsättning på det nya flugfiskeåret!
 
Har redan nu spenderat en del tid vid bindstädet, med att bla binda upp en serie av flugor för flugisket efter Öring i Gimån till sommaren. En blandad kompott av våtflugor, torrt, flymfer etc...
 
...eller som här ett antal Bi-Visible med inslag av Crystal Flash i baken i storlek 16!
 
Mellan flugbindningarna så blir det tid för annat med jämna mellanrum...
 
...för ett par dagar sedan vart det ett besök i den närbelägna tjärnen i Karlstad för att testa pimpelfisket efter öring samt regnbåge med vännen Peter Belin från Sportfiskarna. Gott att få vara ute i friska luften efter att ha lutat sig tillbaka under julledigheten.
 
Fler flugor binds upp inför säsongen...
 
...här ett antal knott på krokstorlek 16, få se om de konkurerar ut originalet! ;0)
 
Fredag kväll...ÄNTLIGEN! Vad passar inte bättre än att få tillbringa denna med flera flugfiskeentusiaster, med att spendera kvällen åt flugbindning med Karlstadsgänget!...
 
...blir en del diskitioner kring flugor, bindtekniker, den blivande säsongens resor...kort sagt inspirerande!
 
 
Pontus instrurerar hur man binder en streamer...
 
 
...gäller att tungan rätt i mun, resultatet blir riktigt bra dock....det är ju det som räknas!
 

Jag fortsätter att binda upp ett antal Havsöringsflugor under denna kväll...
 
...här en tångmärla, det kommer mera framöver!
 
Kan avslöja att det kommer bli en häktisk månad i februari, har blivit inbjuden till tre stycken Flugfiskemässor, som en av Flugbindare! Skall bli JÄTTEKUL!!! få träffa vänner, bekanta inom branschen. Detta är bra "Boost" inför den kommande Flugfiskesäsongen....NO DOUBT!!!!
 
Återkommer snart med info om dessa Flugfiskeforum, håll utkik!!!  ;0)
 
Tills nästa inlägg....Ha det Gott vänner!
 
 
Peter Scheffler
 
 
 

RSS 2.0