Ett kvällsmöte!

Torsdag 13 augusti
 
 
En stund vid vattnet efter veckans vardagliga "Rush" gör en lättsammare....mentalt!
 
Vad är inte mer avkopplande än att få spendera tiden bland de "Prickiga" alltmedan stress, tjas och mas mer eller mindre rinner av både kropp & knopp.
 
Avsatte en liten stund under denna fina kväll vid det lokala P&T-tjärnen, all fokus var riktad på vattenytan...vad som befann sig på ytfilmen som eventuellt kunde locka upp en och annan regnbåge, eller öring. Bara det att svepa blicken över vattenmängderna för att leta efter minsta tecken på aktivitet gör det hela spännande. Allt för att avleda tankarna till något som kan bli kvällspassets naturupplevelse, gör en avslappnad och uppladdad av ny energi.
 
Så denna kväll skulle även den bjuda på en fight, redan efter tredje utlägget så hände det. Alltmedan jag tog hem lina så sträcktes linan med korta försiktiga ryck, tog hem lina i två omgångar till, därefter så höjde jag upp flugspöt så att fluglinan sträcktes..."Hmmm, japp...där satt den!"...
 
...efter ett par rejäla rusningar så tog jag in regnbågen snabbt, och krkade av den så den fortast möjligt fick friheten åter. framförallt nu vattentempen är hög, vilket gör att regnbågarna blir tröga. De lär bli piggare efterhand som hösten närmar sig och sänker vattentempen framöver.
 
Under denna kväll ertappade jag och kollegan tre tjuvfiskare vid vattnet, så det var att ta tag i denna situation med anmälan. De unga männen var medgörliga och erkände sitt handlande, så ett lugnt förfarande gjordes och dessa tre fick säkert en tankeställare, och förhoppningsvis fick de en lärdom av detta.
 
Fritidsfisket är ju inte en självklarhet i alla vatten så det gäller att ta reda vad som gäller i alla vatten, och ansvaret det ligger på den person som har tänkt att besöka ett vatten för att prova fiskelyckan. Idag finns det goda möjligheter till att finna information om regler vid respektive vatten. Kolla med lokala turistkontor, sök på google/internet, eller via Sportfiskarnas hemsida, sportfiskebutikerna på orten m.m.
 
Fiskerätten ingår inte i Allemansrätten!
 
Kan vara bra att kolla detta med när man skall ut i naturen för övrigt....
 
...så man inte blir ertappad för "Pallning" tex!  ;0)
 
Vi i Sverige är unika som har den förmånen att få kunna ströva nästan fritt i skog och marker, gäller dock med sund inställning, där vi alla förvaltar detta med största möjliga respekt och varsamhet. För vi äger inte moder natur, vi bara lånar och förvaltar den för kommande generationer!
 
 
Peter Scheffler
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0