Snabbvisit bland bilar och äventyrsaktörer!

Söndag 30 augusti
 
 
Direkt efter jobbet i fredags var det att spurta i väg till tåget som gick med avfärd till Sveriges västkust, jag blev inbjuden som flugbindare av en vän till ett bilföretag i Varberg inför lördagen denna helg. Så efter att ha organiserat allt på hemmaplan med min kära så kom jag iväg till slut. Helgens tema på Bildepån i Varberg var Äventyr; sportfiske, surfing, havskajak, parkour m.m.
 
...nystartat lokalt sportfiskeföretag som visade upp en del utrustning...
 
 
...kitesurfing och paddelboard...
 
 
...havskajak...
 
 
...handmålad bil av besökande barn...
 
 
...en av Sveriges stora sportfiskeprofiler, Martin Falklind som berättade några rövarhistorier i sportfiskets tecken, alltmedan kompisen Stefan på företaget och gästande laxfiskaren Kalle står och lyssnar på Martins spännande seminarium...
 
 
...och jag som fick en plats i bilhallen med, intill Martin Falklind.
 
Trevligt arrangemang, ett miniforum i jämförelse med Svenska Vildmarksmässan där det erbjuds olika typer av äventyrsaktiviteter...men vad detta kan utveckla sig tilli framtiden finns bara i spåkulan! Tackar värdarna och Stefan på Bildepån i Varberg till att jag fick vara med och presentera min havsöringsserie av nybundna flugor, med bla...
 
 
...sandräkan!
 
 
Tills nästa inlägg, ha det så gott vänner!
 
 
 
 
Peter Scheffler
 
 
 
 
 

Flugfiske & Bilar = Äventyr!

Onsdag 26 augusti
 
 
För er som vill se mig binda upp mina havsöringsflugor så kommer jag vara på
i Varberg under lördagen den 29 augusti mellan kl.10.00 - 14.00, där även en av Sveriges främsta sportfiskeprofil kommer vara tillgänglig för er besökare, nämligen Martin Falklind. Bildepån kommer visa bilar för er äventyrslystna, oavsett det gäller till ett dolt flugfiskevatten, de höga topparna som skall bestigas, den nyfallna pudersnön som sprängs av skidorna, eller som tar med familjen till de oändliga vidderna ute på fjället!
 
Ser fram till att få träffa er!
 
yes!!!....Äntligen till Friheten & Äventyret!
 
 
Ses på lördag!
 
 
 
Peter Scheffler
 

Mästarens mästare!

Lördag 22 augusti
 
 
Mikael Frödin har under denna helgen en Master Class för de som vill utveckla sitt Laxfiske vidare på nästa nivå i Forshagas strömmande vatten, fredag - idag söndag!
 
Micke varvar med sina föreläsningar, feedback till deltagare ute i strömmen och flugbindning. Jag måste säga att det känns som ett privilegium att få möjlighet att få deltaga på detta event, att få ta del av en promille av all den erfarenheten Micke Frödin har när det gäller laxfisket. Vi som tillsyningsmän fick förmånen att få ta del av detta om vi önskade, och jag ville då rakt inte missa detta...det Micke inte vet om Laxfisket det är inte värt att veta!
 
Jag hade dessvärre inte möjlighet att ta del av alla dagar utan fick vara med under lördagen - 08.30 till 22.00ca, Låååång dag, men ack vad tiden rann iväg! Det jag fick med mig denna lördag var guld värt, allt från teori, fisket, feedbacken och flugbindningen, och jag kommer förvalta detta på bästa sätt. Blev såpass inspirerad att det vore en tanke, eller en önskan att få ta del av en "komplett"-utbildningsperiod med The Master of Salmonfishing, inom en snar framtid. Vi får se vad som är möjligt...
 

Lördagen vartfall, sprakande solsken, hett i luften, taggade deltagare...
 
 
...en av helgens föreläsningar av Micke Frödin...
 
 
...förberedelser inför lördagens besök till Laxarna ute i Forshagas strömmande vatten...
 
 
...kompisen och kollegan Pontus fiskar av den övre sträckan i hopp om ett nyp i flugan, kan nämnas att vi båda hade påhälsning denna morgon med lax som stötte på flugorna!....
 
 
...jag och Simon på väg ut med Micke för personlig feedback samt tips på hur man fiskar av den valda poolen, tips som var guld värd! Stort Tack Micke!...
 
 
...Micke delade upp oss i poolen, och tipsade om hur var och en skulle fiska av sträckan på bästa sätt, och med rätt metod, teknik, utrustning, flugval med mera...
 
 
...Peter Belin i full fokus när flugan drar över strömmen, med Fiskecampen i bakgrunden...
 
 
...efter fisket så gick Micke Frödin igenom vad en bra laxfluga skall innehålla, bindbeskrivning, hur den skall fiskas på bästa sätt och då var klockan ca 22.00, även om man var trött så fanns det mer plats i knoppen att fylla på med mer kunskap.
 
Jag vill rikta ett Tack till Micke Frödin för kunskapen han delade med sig, samt Peter Belin och Simon från campen som bjudit in mig, och er andra som var med - trevligt att få träffa alla!
 
 
Ha det gott!
 
 
 
Peter Scheffler
 
 
 
 
 
 

Ett kvällsmöte!

Torsdag 13 augusti
 
 
En stund vid vattnet efter veckans vardagliga "Rush" gör en lättsammare....mentalt!
 
Vad är inte mer avkopplande än att få spendera tiden bland de "Prickiga" alltmedan stress, tjas och mas mer eller mindre rinner av både kropp & knopp.
 
Avsatte en liten stund under denna fina kväll vid det lokala P&T-tjärnen, all fokus var riktad på vattenytan...vad som befann sig på ytfilmen som eventuellt kunde locka upp en och annan regnbåge, eller öring. Bara det att svepa blicken över vattenmängderna för att leta efter minsta tecken på aktivitet gör det hela spännande. Allt för att avleda tankarna till något som kan bli kvällspassets naturupplevelse, gör en avslappnad och uppladdad av ny energi.
 
Så denna kväll skulle även den bjuda på en fight, redan efter tredje utlägget så hände det. Alltmedan jag tog hem lina så sträcktes linan med korta försiktiga ryck, tog hem lina i två omgångar till, därefter så höjde jag upp flugspöt så att fluglinan sträcktes..."Hmmm, japp...där satt den!"...
 
...efter ett par rejäla rusningar så tog jag in regnbågen snabbt, och krkade av den så den fortast möjligt fick friheten åter. framförallt nu vattentempen är hög, vilket gör att regnbågarna blir tröga. De lär bli piggare efterhand som hösten närmar sig och sänker vattentempen framöver.
 
Under denna kväll ertappade jag och kollegan tre tjuvfiskare vid vattnet, så det var att ta tag i denna situation med anmälan. De unga männen var medgörliga och erkände sitt handlande, så ett lugnt förfarande gjordes och dessa tre fick säkert en tankeställare, och förhoppningsvis fick de en lärdom av detta.
 
Fritidsfisket är ju inte en självklarhet i alla vatten så det gäller att ta reda vad som gäller i alla vatten, och ansvaret det ligger på den person som har tänkt att besöka ett vatten för att prova fiskelyckan. Idag finns det goda möjligheter till att finna information om regler vid respektive vatten. Kolla med lokala turistkontor, sök på google/internet, eller via Sportfiskarnas hemsida, sportfiskebutikerna på orten m.m.
 
Fiskerätten ingår inte i Allemansrätten!
 
Kan vara bra att kolla detta med när man skall ut i naturen för övrigt....
 
...så man inte blir ertappad för "Pallning" tex!  ;0)
 
Vi i Sverige är unika som har den förmånen att få kunna ströva nästan fritt i skog och marker, gäller dock med sund inställning, där vi alla förvaltar detta med största möjliga respekt och varsamhet. För vi äger inte moder natur, vi bara lånar och förvaltar den för kommande generationer!
 
 
Peter Scheffler
 
 
 
 

RSS 2.0