Ny Leverans!

Lördag 25 april
 
 
 
Nya och färgade ekorrsvansar leverade inför fler Laxflugor som skall bindas inom kort....
 
...fint skimmer i håren tycker jag, så det blir jättebra detta.
 
 
 
 
 
 
Peter
 

Inför uppdraget!

Tisdag 21 april
 
 
Idag kom profilplagget....en Simmsskjorta från Allt om Flugfiske, som lämpar sig väl eftersom det blir en del representation för uppdraget som nyhetsredaktör på Allt om Flugfiskets hemsida....
 
....blir en spännande resa detta!
 
Så har ni intressanta ideér, kommande flugfiskeevent, mässor, flugfiskeberättelser som ni vill dela med andra så tveka inte att höra av er till mig på - peterscheffler51@yahoo.se
 
 
Ha det gott vänner!
 
 
 
Peter Scheffler
Flugbindare
Flugfiskare
Nyhetsredaktör Allt om Flugfiske
 

Vid flugbindarstädet!

Lördag 18 april
 
 
 
Fick en liten "Lucka" denna lördag kväll, så då var det passande en stunds meditation vid flugbindarstädet....
 
....en variant av Silver & Blue i stl 6 fick det bli!
 
 
Ha en skön lördag vänner!
 
 
 
 
Peter Scheffler
 

En dag med familjen!

Lördag 11 april
 
 
 
Idag bestämde vi i familjen att besöka ett P&T vatten och ta med oss grillmat som alla uppskattade, samt massa godis och kakor...uppskattas av barnen när tålamodet börjar tryta...ett hett tips! ;0)
 
Tussilagon stod i givakt när vi anlände till anläggningen...samt regnbågarna och öringarna med uti vattnet!
 
Efter att ha fyllt oss med god mat från grillen så var det dags att att äntra scenen. Jag introducerade den stora dottern med att hantera ett spinnspö...denna dagen...(får bli flugspö nästa gång), men i väntan på det så får det bli kast med jigg idag. Efter introduktionen tog jag mitt flugspö och placerade mig en bit ifrån, tog inte många presentationer innan det vart dagens första kontakt. Jag ropade på stora dottern att komma till mig och drilla fisken med mitt flugspö...några utras av lina så släppte fisken. Hon fick vartfall känna lite av kampen innan fisken valde att släppa flugan.
 
 
Hon gick åter till spinnspöt och började kasta jiggen uti djupet, medan jag såg hur min lina åter sträcktes då fisken var på...så hojtade stora tjejen...."PEEEEEETTTTEEEEEERRRR!!!!!!"....
 
...när jag lyfte blicken från min flytlina, så står hon där och drillar en regnbåge!
 
Vilken lycka! då har vi en till i familjen "Invigd" i sportfisket! Så det kanske blir fler turer framöver...kanske en följeslagare på våra fisketurer fram över!
 
Nu är det bara mellantjejen som skall få fisk också, och vår minsta får vänta iallafall ett år till! ;0)
 
 
Ha en fortsatt bra helg!
 
 
 
Peter Scheffler
 

Resultatet!

Fredag 10 april
 
 
 
ÄNTLIGEN!!!....nu är Laxasken fylld till bredden av nybundna laxflugor i klassiska mönster, samt en med egen design, den stora i rött närmast kameran som nämndes tidigare..."The Red Baron Spey"! Lite gott och blandat från vårfisket, sommar(lågvatten) till höstfisket. Få se vad Laxarna tycker! ;0)
 
 
Men, det är inte över har fler askar som skall fyllas med allt från torrflugor, nymfer, streamers, gäddflugor etc så det blir att ligga i! Gör ju inget, livet skall ju fyllas med trivsamma inslag...flugbindningen är en del i ingridienserna! :0)
 
Förra veckan blev jag invald som vice ordförande i Sportfiskarna Karlstad, Tackar för förtroendet att axla detta...ser fram till nya möten med människor med samma intresse och dela flugfiskeupplevelserna tillsammans med dessa. Hoppas jag kan tillföra saker och ting i klubben för vidare utveckling med de kunskaper och erfarenheter jag har i min "ryggsäck".
 
Ser ut till att bli en händelsrik flugfiskesäsong....än så länge! ;0)
 
 
"Always look at the bright side of Life!"
 
//Monty Python
 
 
 
 
Peter Scheffler

Uppdrag i Flugfiskets tecken!

Torsdag 9 april
 
 
Fick förfrågan för en tid sedan om ett uppdrag i tidningen Allt om Flugfiske...som Nyhetsredaktör...har tackat ja till detta, och hoppas kunna bidraga med ett och annat, skall bli spännande detta! Har ni ideer, nya arrangemang, boktips eller andra intressanta artiklar som skall presenteras,så hör av er till mig! Ni hittar mina kontaktuppgifter på nedanstående länk!
 
 
http://alltomflugfiske.se/peter-scheffler-ny-medarbetare/
 
 
 

Rött är bra!

Torsdag 9 april
 
 
 
Fortsatt inspiration...och "Glöd" för flugbindandet, så en fluga i rött kan vara passande...denna kreation namnger jag till .....
...."The Red Baron Spey"...bunden på dubbelkrok i storlek 4 på Partridge Double Wilson!
 
Ett mönster som skulle vara gångbart i humusfärgat vatten på våren, eller i samband med en "Flom"....eller vad tycker ni?
 
Skall bli spännande att få inviga denna kreation, kan vara värt att binda upp denna "The Red Baron spey" i olika storlekar!
 

Ha det bra!
 
 
 
Peter
 
 

De hårvingade fortsätter!

Annandag Påsk
 
 
 
Host Host...snörvel....hinner med lite flugbindning mellan nysattackerna....
...idag blir det "Heggeli" för sommarlaxen samt öringen i Laxvattnet!
 
 
Fortsatt trevlig Påsk på er!
 
 
 
Peter
 
 

Influensa & Förkylningstider!

Påskdagen
 
 
Denna helgen som skulle varit riktad åt kustflugfisket gick åt att kurera mig med familjen, alla är jätteförkylda...
 

....så då får det bli ytterligare tid åt flugbindningen istället, det är ju inte fy skam det heller! I nuläget binder jag upp ett antal hårvingade Thunder Spey Laxflugor i blandade storlekar!
 
 
Önskar er en fortsatt trevlig påsk!
 
 
 
 
Peter
 

Glad påsk!!!

Påskafton!
 
 
 
 
Önskar er ALLA....
 
 
....en trevlig PÅSK!!!
 
 
 
Peter
 
 
 
 

RSS 2.0