Mässhelg!

Lördag 29 mars
 
 
 
Efter en hektisk vecka får jag möjlighet att uppdatera bloggen med förra helgens "Aktivitet".
 
Jag och familjen hade knappt anlänt till sportfiskemässans Flugbindargata innan Lasse som är en konstnär till att göra Flugaskar kom fram och skänkte en gåva till vår lilla dotter...
 
...en Flugask i form av ett hjärta!
 
...ett STORT Tack Lasse för detta, vi kommer vårda den ömt till vår dotter till den dagen hon vet vad den kommer användas för!
 
 
Mycket inspiration var det denna helgen, hann dock inte se jättemycket av alla utställare då flugbindandet var i fokus!
 
Niklas som är "The Head" för flugbindarna satt själv i Flugfiske i Nordens monter och visade upp sina fantastiska klassiska öringtorrflugor.
 
 
Stundtals var det ganska späckat med nyfikna besökare hos var och en av oss som band upp våra kreationer utmed Flugbindargatan...
 
 Vi som var med som Flugbindare på Sportfiskemässans Flugbindargata var...
 
...med Joel Björn...
 
 
...Magnus Karlsson...
 
 
...Magnus Nygren...
 
 
 
...Markus Hoffman...
 
 
 
...Stefan Larsson...
 
 
 
...Ulf Hagström...
 
 
 
...Ulf Börjesson...
 
 
 
...Andreas Andersson...
 
 
 
...Anders Ståhl (Tack för stjärtfjädrarna Anders!)...
 
 
 
...Håkan Karsnäser...
 
 
 
...Espen Eilertsen...
 
 
 
...Steve Cooper...
 
 
 
...Barry Ord Clark...
 
 
 
...Mårten Lindhe...
 
 
 
...Mikael Bluedun Gröndahl...
 
 
 
...Mikael Hagman...
 
 
 
...Jan Edman...
 
 
 
...jag och vårt lilla hjärta som tyckte Barry var mer spännande och kolla på när han pratade till henne än kameran :0)
 
Leif Johansson missade jag tyvärr på bild, får kompensera detta vid ett annat tillfälle Leif!
 
Sist och inte minst hade vi en hedersplats åt Desiree Orre som tråkigt för oss alla gick bort för en tid sedan.
 
Kändes att hon var med oss, samt hennes Flugor fick påminna oss vilken duktig Flugbindare hon var!
 
Som sagt det var en hektisk helg, hade tid att kolla in en och annan monter dock, samt besöka utställare som hade kontaktat mig för ett och annat framöver...  ;0)
 
En monter som fångade min uppmärksamhet...
 
...var en monter med allehanda antika Flugfiskeföremål...
 
 
...där fanns det en och annan "Godsak" att vila ögonen på!
 
Helgen var snabb och intensiv, och MYCKET inspirerande, även för mina respektive med som hade fått en liten minisemester, samt en föraning vad som skall komma framöver. Ni kommer förstår längre fram! ;0)
 
Innan alla Flugbindare skingrades för återfärd hemåt, så sponsrade alla Flugbindare med sina kreationer av Flugor till Linneas vackra flugask som skänktes av Lasse...STORT TACK TILL ER ALLA, det värmde våra hjärtan!!!
 
Jag vill rikta ett STORT till Niklas D. och Anders Huckis som gjorde Flugbindargatan möjlig detta året, ni gör ett fantastiskt arbete!!! Ser fram till nästa år!!!
 
 
Önskar en trevlig helg till alla!
 
 
 
Peter & Co.
 

Inför helgen!!!

Onsdag 19 mars
 
 
Full fokus på Flugbindning i helgen!!!
 
 

Välkommen till Flugbindargatan, kom gärna förbi, jag kommer att ta med en mix av allehanda flugor.
Främst kommer jag binda upp min Havsöringsserie med...
 
 
...bla min Sandräka!
 

Ser fram till en inspirationsfylld weekend med fokus på Sportfisket, vi ses nya som gamla vänner!
 
 
Peter
 
 
P.s: familjen är en del av denna helgen också!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zurrrrr i tallskogen!

Lördag 15 mars
 
 
Under dagens 2:a Hike ut i tallskogen med dottern så var solen värmande...
 
...det tyckte fjädermyggen med!
 
Vårtecken helt enkelt tycker jag, samt ett antal fågelarter som lät sig höras med sin gälla frekvens av sång. En korp passerade över oss med sitt typiska läte..."KRRROOO KRRROOO!!!"...alltmedan hunden sniffade till sig en del av ett vildsvin. Den kraftiga isiga nordanvinden tryckte till tallarna rejält i byarna med jämna mellanrum, så till den grad att grenar och kvistar kom nerfarandes på stigen. Så fort vinden mojnade kom det en skara med fjädermygg igen i luften. Stannade till vid ett tillfälle och till min förvåning kom de närmare, och närmare mig och dottern, som låg och sov djupt nerbäddad i vagnen. Fjädermyggen dansade i luften, och till sist var de ovan dottern, kan de ha känt hennes värme måhända? Är det detta som kallas "Ett med naturen!"...???  ;0)
 
Oavsett vilket så ger naturen en och annan signal att våren är på väg med en ny start, till en ny säsong med nya möjligheter och upplevelser.
 
 
Ha en trevlig helg!
 
 
 
Peter
 
 
 
P.s: En härlig Tune med tema strömmande vatten...
 

Torrt...

Torsdag 13 mars.
 
 
Under den varma perioden från mitten eller slutet av juli, genom hela augusti samt en bit in i september brukar vanligtvis en större mängd mindre flugor samlas på de tångbälten som samlats uppe på stranden, på sand, bland stenar. Dessa flugor hamnar förr eller senare ute i vattnet , vilket märks framförallt när kvällen lägger sig och havet ligger helt kav lugnt som ett parkettgolv, då...just då avslöjar sig en och annan havsöring med sitt typiska "Slurp"-vak!
 
Jag brukar ha ett enastående torrfluge fiske på det "Stora Blå" dessa fantastiska heta sommarkvällar...
 
 
...med just denna foamfluga har de "Prickiga" gillat. Jag binder även in andra färgnyanser i form av en indikator, då den lilla svarta flugan kan vara svår att ha koll på då den ligger en bra bit ut i vattnet.
 
Så ett antal sådana här är inte heller fel att ha i asken när dessa tillfällen kommer, ju mindre destu bättre!
 
 
Väl mött!
 
 
 
Peter
 

Fluga med ett skimmer!

Tisdag 11 mars.
 
 

Efter att fått fylla upp förrådet av Flugbindarmaterial samt passande krokar till kommande Flugor är det åter dags att tillbringa tid vid bindstädet och sammanföra olika nyanser av material på dess krokskaft. En av dessa blir en av mina fiskimitationer som får radas upp i asken som soldater i givakt...
 
...dock utan grader på uniformen, men destu färggladare istället!
 
Så håll till godo, mer kommer....
 
 
Ha det gott!
 
 
 
Peter
 
 
 
 
 

Mässhelg!

Söndag 2 mars.
 
 
 
I helgen var det mässa igen, i Örebro på Sporting med många inbjudna duktiga Flugbindare samt ett flertal andra hantverkare, leverantörer, destinationer m.m.
 
En lördag där lokalerna fylldes med många besökare som ville ha inspiration inför den kommande Flugfiskesäsongen, och det tror jag att det fick....i MASSOR!!!
 
 
Bland flugbindarna var det flugor med stor variation som visades upp: semi realistiska, gäddflugor, torrisar, klassiska för lax och öring m.m. samt kustflugor som bla jag visade upp förutom de övriga som exponerades denna dag.
 
Ett STORT Tack till Sporting som bjudit in mig i år igen, samt ett tack till er andra som fyllde denna dagen med mycket inspiration...TACK!!!
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Helgen för övrigt fick vara "Soft", umgås med familjen och bara vara...
 
...och vad gör man inte för familjen!!!
 
Ute och "Hikade" med dottern under söndagen i tallskogen på hemmaplan, på stigen upptäckte vi ett ben från vildsvin, och en stund senare kom hunden rusande tillbaka med ytterligare ett ben...i munnen. Undrar vilket rovdjur som varit framme och slagit ner bytet, kanke "Bjärven" (ur TV serien Pistvakt) som en vän nämnde....mycket möjligt, eller något annat rovdjur?...
 
 
 
 
En stunds meditativ Flugbindning ikväll och testa en ny metod för just en s.k.....
 
..."Scud", en saltvattensmärla i grälla färger som kanske kan locka den mest svårtrugade Havsöringen i det tidiga vår Flugfisket, då vattnet håller några grader bara.
 
Nu är det INTE långt kvar alls, det märks....flera vänner nere på kusten har hört av sig den sista veckan och "Rapporterat" hur förhållanden ser ut inför premiären, både i det strömmande vattnet samt kusten. Det verkar lovande!
 
See Ya Out-there, take care!
 
 
 
Peter
 
 
P.s: Snart en mässa till framöver....SPORTFISKEMÄSSAN i kista 21-23 mars, mer om det när det stundas!  ;0)
 
 
 

RSS 2.0