Danica...

Söndag 8 juni
 
 
 
Efter Nationaldagens firande med den Svenska versionen av en dagslända, så fortsatte det att skapas fler dagsländor vid flugbindarstädet...
 
...danica...
 
 
...och fler därtill...fler kommer framöver som Vulgator, allt för att vara väl förberedd för resorna upp till de Norra delarna i vårt avlånga land framöver.
 
 
Önskar eder en fortsatt god fortsättning på helgen!
 
 
 
 
 
Peter
 

Sveriges Nationaldag!

Fredag 6 juni
 
 
Då var det Sveriges Nationaldag, och vad passar inte bättre än att binda Flugor i dess temafärger...i Blått och Gult!
 
En helsvensk dagslända kanske!
 
 
Eller varför inte en aptitretare för kustens Havsöringar i Sveriges färger...vi får väll se om de "Prickiga" är lika patriotiska?  ;0)
 
 
Önskar er en härlig dag!
 
 
 
Peter
 

Helg i ottan!

Onsdag 4 juni
 
 
Vi hade en längre ledighet helgen som var, och vad passade inte bättre än att komma ner till "Hemma-kusten"...
 
....för att tillfället i akt så blev det tidiga morgnar, lunkade ner till det "Stora Blå" ca 05.00 varje morgon med flugspöt i handen för att besöka havsöringarna...
 
 
...kan ju inte påstå att stranden var överbefolkad precis. Förutom mina spår av vadarkängorna fanns det "Tecken" av bla mink, strandskata, svan, en och annan vadarfågel...en skön känsla flödar genom kropp och knopp...drar ett djupt andetag, känner hur axlarna faller ner i rätt läge....."Äntligen!!!"
 
Lägger ut en fiskimitation i en vik, efter en stund faller fokuset på sjöfåglarna runt mig och tankarna flyr iväg för ett ögonblick just, precis då känner jag att det tar emot i hemtagningen av lina samt fluga, linan sträcks upp, och jag höjer spöt. När den "Prickiga" väl når mina fötter så vrider sig havsöringen av och an, sida till sida och kort därefter släpper den från flugan och flyr, lugnt, men bestämt ut i djupet. Den första tanken som slår mig...."Ja, ja, då var det inte meningen, tills nästa gång, simma lugnt!"
 
Dagarna därefter var det trögt när det gäller havsöringar, däremot plattfisk var huggvilliga, samt enorma mängder av...
 
...småsill som mer eller mindre invaderade vikarna, hur konkurerar jag mot dessa?
 
Under en kväll valde jag att ta med min kära samt en av brorsönerna  till en närbelägen pir för att bottenmeta plattfisk, även här visade småsillen sig i enorma mängder. En besökare som redan tidigare hade anlänt till platsen sa att makrillen hade kommit in på grundare vatten...."Hmm, inte så konstigt med tanke den mängd av byten!"...därmed svaret varför havsöringen ej var närvarande.
 
 
Naturen utmed "stora Blå" bjöd på sin bästa sida dessa dagar...
 
 
...jag passade även på att åka inom "Vandringsvägen" i Ätran för att studera om en och annan lax skulle avslöja sig. Numera finns det inget hinder, efter det att man har återskapat det ursprungliga fallet som har varit avstängt sedan lång tid tillbaka. Blir spännande att följa detta i framtiden, och hur det kommer påverka fisket dessutom.
 
Sedan en tid tillbaka har vi i familjen "Landat" på annan plats, så en ny Flugbindar-"Hörna" har skapats med hjälp av de gamla Flugfiskeföremål som gör en påmind om svunna tider när Lax samt Öringflugfisket ej hunnit bli påverkat av tex vattenkraft i större skala, försurning, nedskräpning, dumpning i de platser som den "prickige" lever i. Projektet i ovanstående bild är ett exempel till att återupprätta en bättre tillvaro samt förutsättningar vad människan tidigare har begränsat för Laxen bla.
 
Ett Cane-spö med ca 100år bakom sig är en skönhet att vila ögonen på...
 
 
...samt diverse tillhörigheter...
 
 
...platsen kommer att ge inspiration för många kommande nya kreationer vid Flugbindarstädet!
 
 
Väl mött vänner!
 
 
 
Peter
 
 
 
 

RSS 2.0