En 50-åring vid Gimån!

Söndag 13 juli
 
 
Sedan ett antal år tillbaka har Gimån lockat...
 
Denna Flugfiskeresa valde jag att lämna bilen hemma hos min kära och dottern och ta tåget till Jämtland, inget hinder trots detta...
 
...då lite Flugbindarutrustning fick följa med som sällskap för att binda upp ett antal...
 
 
...danicor, som förhoppningsvis kan bli användbara, men det återstod att se.
 
Väl på på stationen i Bräcke fanns ingen mindre än William Faulds Moberg som var värd för denna träff, till att plocka upp mig.
 
För att reta upp min aptit för Gimån åkte vi inom strömmen före ankomsten till de andra som var på hotellet. Kan lova att det såg mycket lovande ut!
 
 
Första dagen startade med en underbar morgon med frukost ute.
 
 
Efter frukosten hann jag binda en och annan nattsländeimitation...
 
...före samlingen med de övriga deltagarna innan avfärd till Gimån...
 
 
...Jörgen fick vara guiden dessa dagar då han varit med året innan, så vi blev "Companions".
 
 
Det där med Danicor var bara att glömma, det visade sig vara enorma mängder av mindre ljusa nattsländor som kläcktes...i ENORMA mängder!!! (Bilden tagen av Svanthe Harström)
 
 
...så det vara bara att testa, redan efter tredje utlägget small det på en öring men som släppte efter ett ögonblick, men det skulle ändras senare...(Bild tagen av Svanthe Harström)
 
 
...en mindre öring tog vid ett tillfälle när jag skulle ta in lina och fluga inför ett nytt kast, flugan var en sälhårspuppa - "Busen".
 
 
Kanalen var en populär ståndplats dels för öringar och Flugfiskare, här Lars med en fin rackare alltmedan William är ännu mera exalterad, och visst var det en upplevelse!
 
 
Längre ner slingrades Gimån över till fina sträckor som varit orörda sedan den senaste istiden.
 
 
Här Mats som fightas med en av de större prickiga medan vi andra åt lunch vid vindskyddet.
 
 
 
Uppe vid sjönacken tog en öring på en liten torris i stl 16, och vilken J...A fight trots sin storlek. Jag lyckades dock få loss den efter att öringen valt att ställa sig bakom en sten mitt i nacken på motsatta sida...de va änna Gött!!! :0)
 
Efter fighten och återutsättningen så satte jag mig på en sten och drog ett stort andetag..."AHHHH!!!"....återvände till lunchplatsen med de övriga  för att njuta av maten som Alexander tillagat till alla. Därefter kunde jag inte hålla mig och valde istället att fiska av kanalen, och...
 
...där small det på också! denna öring var något större och bjussade på en fin fight den med innan återutsattes i det fria. Härligt!!!
 
 
En av kvällarna var det spötest av Canespön före middagen på hotellet.
 
 
Här "Sista måltiden" med gänget, med tal av William samt utdelning av pris.
 
 
Sista natten vid strömmen.
 
 
Ett skönt gäng som deltog i årets F.I.N.-resa!
 
 
Det är med en skön känsla som jag lämnar Gimån...för denna gången, jag återkommer var så säker!!!
(Bild tagen av Svanthe Harström)
 
Jag vill Tacka ALLA för en härlig weekend med fina upplevelser, ett särskilt tack till William som hämtade mig på stationen, ett Tack till Svanthe som tog en del bilder, ett Tack till Jörgen som fick agera guide och lånade ut bilen när fotbolls VM styrde  ;0)  , Richard som pallade med mig som kartläsare på hemvägen  ;0)
Niklas för "Pupporna", Alexander för luncherna vid vindskyddet...och Huckis kul att få träffa dig igen!
 
Vi ses nästa år!!!
 
 
Peter
 
 
P.s: dessa dagar var de bästa jag kunde få uppleva som nybliven 50-åring!
 
Samt ett STORT TACK till min kära som finns vid min sida, säger som björken sa till tallen...."I Löv you!!!"...och vår fina och goa dotter finns i mitt hjärta...
 
 

Nordligt besök!

Tisdag 1 juli.
 
 
Trout Mobil har gått hädan, efter en massa brister på "Kärran" så fick hon tas över av en ny ägare, jag pratar då inte om min kära utan om min bil som har varit en riktig trotjänare. Så....vi fick ta "Lillkärran" som en back-up för att ta oss till Jämtland...ALLT GÅR OM MAN VILL!
 
Familjen & Flugfiskeutrustning från golv till tak, vad gör vi inte för att ta oss till Fjällfisket!!! ;0)
 
 
Vår fina lilla dotter visade gott mod medan vi andra höll tålamodet uppe tills vi nådde porten till fjällvidderna och kom upp Flatruet...
 
...där vädergudarna visade sina krafter, snöfall, kraftig vind...alltmedan renarna tog sina kalvar ner till dalgången för bättre bete samt skydd för vinden.
 
Väl framme på Storsjö fiskecamp stog stugan och väntade, och välkomnade även vår dotter med spjälsäng, som var mycket efterlängtad så hon fick sin skönhetssömn före middagen.
 
Gick igenom utrustningen med att bla rigga ett czechnymfspö och ett torrflugespö då klimatet var omväxlande, även fisken visade tecken på detta, ena stunden stog nere i djuphöljan och avvaktade på värmen och kläcklingar, för att i nästa stiga till ytan för kort period och ta torrt.
 
En effektiv ändfluga, väl förtyngd för att komma ner i de djupa höljorna på ett ögonblick innan strömmen lyfte upp den mot ytan. Ett parr "Upphängare" iform av nymfimitationer var en bra komplettering till att presenteras under uppströmskasten succesivt ut till djupet.
 
 
En och annan fin harr valde "Tacklet"....
 
Under en av de fina kommande dagarna var det härligt att få "Sträcka" på benen för oss alla, jag och min kära åtminstånde, alltmedan dottern fick "Haka" på i bärstolen på min rygg ut på fjällvidderna i riktning mot....
 
...Helags, vi valde dock att göra en mindre dagstur istället för att ta oss fram de ca 13km till fjällstationen, ganska lagom tur ändå. Fina vatten skymtades på vägen vill jag lova...
 
De nästkommande dagarna skulle värmen öka antalet av kläckningar av bla...
 
...gul forsslända, samt en och annan danica, samt andra dagsländor i mindre format, trots detta var vaken ganska sparsamma. Vädergudarna spelade lite spratt....fiskarna måsta ha tänkt..."Skall jag, eller inte ta det som kommer driftandes på ytan....njaa det får bli något varmare så ämnesomsättningen höjs, står i strömmen och tar det som kommer simmandes...iform av nymfer tills vidare!"...
 
 
...käresta och jag turades om att fiska av höljorna till dottern sa ifrån, och fick uppmärksamhet...en hel del. ;0)
Gott ändå att få tillbringa tid här uppe med familjen!
 
Käresta, dottern och jag på väg...mot oanade möjligheter framöver! Till och börja med en skön kvällstur! :0)
 
 
Utsikten från vårt fönster!
 
 
En av mina bästa vänner och gamla skidlärarkollega hade vägarna förbi oss på sin väg tillbaka till Norge och lämnade oss en gåva iform av en stor fin bit renkött, som vi frosserade tillsammans med singelmalt(sparsamt) en sen kväll!
 
På mornarna fick Andrea Bocelli underhålla oss med skön musik, alltmedan nya flugor bands före frukosten innan avresa till ett nytt vattenhål.
 
De lokala "Rocken" som kläcktes en av dagarna var till sin färg i olivgrönt, så jag fick binda upp några som var mer likartade...
 
...och de funkade bra tycker jag...stundtals, när inte vädergudarnagjorde ett kallt "Utblås" över strömmen.
 
 
När de visar sin goda sida så öppnar fjällen upp sig och intrycket blir något helt annat!
 

Dock det finns tre saker vi människor ej kan påverka...det är vädret, tiden, och döden....
...så använd rätt klädsel, släng klockan, och passa på att njuta av Livet, och vad passar inte bättre än tex Flugfiske!!! Det är inget fiske...DET ÄR EN LIVSSTIL, EN PASSION, ETT KALL MOT HARMONI!!!
 
Denna eftermiddag valde en fin sik att ta torrflugan, "Sicken" Sik alltså! ;0)
 
Jag vill från vår familjs sida tacka Storsjö Fiskecamp för ett trevligt bemötande, jättegod service: Bosse, Stefan, Niklas samt William! Passar även på att sända en hälsning till er andra som var på campen dessa dagar eller ute vid ett vatten: Lasse och Marie, Johan med vänner, Martin och övriga från Halmstad, Jörgen och Bosse mfl.
 
För att inte tala om min familj: Käresta och dottern, som med gott humör och stort tålamod valde att följa med på resan...de "Äger", ni inspirerar mig!!!
 
 
Tills vidare....simma Lugnt!
 
 
 
Peter
 
 
 
P.s: Under måndagen efter hemkomsten firades 50-årsdagen med jordgubbstårta, en tårta som varit med varje år dessa 50-åren på min "Resa"...så kan väll påstå att det är en tradition! Dessa första 50-åren får väll anses som "PRAO"....det är väll nu det börjar?! ;0)

RSS 2.0