Veckans höjdpunkt!

Onsdag 26 februari.
 
 
 
Ännu en Flugfiskemässa inom kort...
 
...på Sporting i Örebro!!!
 
Alltid en fröjd att få möta andra entusiaster i ett Forum som ger så mycket positiv energi, ett forum i Flugfiskets tecken! Kul att det finns så många mindre arrangörer förutom tex Sportfiskemässan som tar detta initiativ, det höjer branschens popularitet, jag är övertygad om det!
 
Så till helgen är jag en av de inbjudna som kommer vara med som en av Flugbindarna, och givetvis så kommer jag binda upp min Havsöringsserie med bla Sandräkan, Mysis, Borstmasken samt även...
 
...mina fiskimitationer i olika färger med tex denna som är min favorit i jakten på Havsöring. Vare sig det gäller under tidig vår, sommar alternativt sen höst, den har funkat bra genom HELA säsongen med andra ord!
 
Ser fram att få träffa kollegor, samt er besökare, Välkommen!!!
 
 
Hälsningar
 
 
Peter Scheffler
 
 
P.s: nu är det inte långt kvar, känns dock som om det är mäjligt att blöta flugan i ett vatten redan nu då vi har haft en mild vinter och en hel del vattendrag är "Öppna"!  ;0)

En Weekend i Flugfiskets tecken!

 Fredag 21 februari.
 
 
Under fredagen hann vi inom en viss "Möbelbutik" för att luncha strax innan jag skulle ta tåget till mina hemmatrakter nere på Hallandskusten, passade på att introducera en av fiskarterna till vår dotter, en firre från mina hemtrakter i vårt avlånga land som smakar "mumma"...
 
...vi får se om det blir en tur under sommaren när dessa mindre snabba torpeder anländer nära kuststräckan!
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Så anledningen till besöket åter till Halland var att deltaga på Flugfiskemässan som hölls under lördagen...
 
...som arrangerades av Sportfiskeklubben Laxen samt Wittlocks i Halmstad i stadens bibliotek mellan 10.00-17.00, men även samtidigt träffa en av brorserna med sin sambo samt två av sönerna som med sina flugspön och flugor lockar en och annan havsöring under säsongen.
 
Så var det flugfiskemässan, Äntligen!!!
 
En hel del var på plats, ett flertal kända leverantörer som tex: Simms, Guideline, Vision, Flydressing, Mountain Media m.m. samt kända etablerade namn som tex: Johan Klingberg, Micke frödin, Mattias drugge, Niklaus Bauer, Ulf Löfdal, Martin Ågnell samt många, många fler!
 
Prylar som lockar en och annan till ett besök!
 
 
Ett par av av Sveriges duktigaste flugbindare, Johan Klingberg samt Martin Ågnell.
 
 
Martin(t.h.) och kompisen i klubben hade ett fint pris som lottades ut, till den som valde rätt lott! ;0)
 
 
Entusiastiska ungdomar ur klubben som band upp flugor, kul och se att det finns en yngre generation som trivs med denna ädla konst!
 
Apropå ungdomar, i mitt tidigare jobb i Falkenberg hade jag en, vad vi kallade Sportfiskegruppen, jag ungdomarna, en av dessa ungdomar passade på att besöka mig på mässan....Emil det uppskattade jag verkligen, JÄTTEKUL att få träffa dig igen! ;0)
 
Det var riktigt trevligt att få vara en av de inbjudna till årets upplaga till Flugfiskets Mästare 2014...
 
...lite ironiskt kanske, jag hann dock inte binda upp så många flugor som jag hade tänkt mig, många av besökarna var framme och ställde en hel del frågor om framförallt om mina havsöringsflugor, vilket jag uppskattar väldigt mycket...stort Tack för visat intresse!
 
Sven Axelsson var min Flugbindargranne, och han kan verkligen binda klassiska fulldressade laxflugor, en fröjd för ögat...."Axel, jag hade med egna läsögon i år så du fick behålla dina!!!"  ;0)
"Sven lycka till i seattle!!!"
 
Sist och inte minst vill jag rikta ett STORT TACK till Kenneth samt Mats på Wittlocks som bjudit in mig....TACK än gång!!! Ser fram till ert arrangemang 2015!
 
 

Med vänliga hälsningar!
 
 
Peter Scheffler
 
 
P.s: en STOOOOR kram till min kära sambo som vågade släppa iväg mig över helgen!  ;0)
 
 
 
 
Ooops höll på att glömma.....
 
 
Ett citat från en av mässans besökare som var ute och testade en av mina bindbeskrivningar:
 
"Hej Peter!
 
Vi träffades igår på stadsbiblioteket i Halmstad, där du band en vit baith fish som jag och min kompis avgudar.
 
I dag var jag så ute i Lerberget ( Höganes ) OCH pang der satt den, efter 6-7 kast en fin blänker på ca 1,3 kg på just en vit baithfish.
 
Hun fick simma tillbaka.
 
Ville bara tacka dig för att du tog dig tid att binda och förklara, det var jätte trevligt.
 
SKIT FISKE PÅ DIG. Vi ses nästa år,. hoppas jag.
 
MVH    Claus"
 
 
 

Ännu en stund vid Flugbindarstädet!

Söndag 16 februari.
 
 
Fortsätter....med att bla tillbringa korta stunder vid flugbindarstädet, mellan de goa stunderna med dottern.
 
 
 
Idag blev det fler nya sandräkor som skall ansluta sig till de övriga som radat upp sig i en av askarna som följer med på mässor framöver.
 
Sedan en tid tillbaka är jag nu en PRO TEAM MEMBER i DEER CREEK.CO.UK som bland annat marknadsför det UV Limmet som jag använder mig av till mina Sandräkor, inget "Klibb" utan härdar på tre sekunder med en UV lampa..."BEST EVER" som jag har nämnt.
 
 
 
 
Närmaste mässan är lördagen 22 februari i Halmstad mellan 10.00 - 17.00 på halmstad Bibliotek mässprogram kan ni finna på Wittlock och dess hemsida:  http://www.wittlock.se/sv/
 
Ser fram att få träffa er Flugfiskevänner på "Hemmaplan" samt er andra besökande från andra orter.
ALLTID trevligt att få vara en av de inbjudna just denna helgen!!!
 
Vi ses vänner!!!
 
 
 
Peter med familj.
 
 
 
 
 
 
 
 

Familj & Flugfiske!

Lördag 15 februari.
 
 
 
Det fick bli en "Softdag" med familjen idag och vad passade inte bättre än att kolla en av de nya Flugfiskefilmer som Johan Klingberg tillsammans med Mountain Media har släppt nyligen.
 
Redan i inledningen av Flugfiskefilmen "Strömmande vatten"...
 
 
 
 
...upptäckte vi en välbekant gestalt....
 
 
...."VA???...DET ÄR JU MIN PAPPA SOM DRILLAR EN REGNBÅGSÖRING!!!" (Dottern)
samt min kära skrattade hjärtligt..."DU HAR EN TENDENS ATT HAMNA MED I OLIKA SAMMANHANG, TV, RADIO, TIDSKRIFTER......OCH PÅ FILM!?"
 
Det var en trevlig överraskning, det må jag säga!!!
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Kvällen fick tillbringas vid Flugbindarstädet en stund med fortsatt tema...
 
...i Havsöringens tecken, med ett gäng Borstmaskimitationer, riktigt effektiva och ett MÅSTE i Flugasken!
 
Det kommer bli fler ändå framöver!!!
 
Under tiden vid Flugbindandet är det gott att avnjuta stillheten, en kall dryck, planera kommande Flugbindaruppdrag på ett antal mässor etc...
 
...samt att låta samtliga sinnen härja fritt i Flugfiskets underbara värld.
 
...höra ett strömmande vatten fara fram...känna solens strålar värma upp kroppen efter en lång vinter...lukten av ren natur...se en "Prickig" göra ett ordentligt luftsprång och landa tillbaka ner i strömmen med tydligt "SPLASH"....DÅ är det gott, RIKTIGT GOTT!!!
 
 
 
Ha det Gott vänner!
 
 
 
 
Peter med Familj.
 

Inspiration inför kommande säsong!

Fredag 14 februari.
 
 
 
Efter en viss tålmodig väntan så känns det att en ny Flugfiskesäsong är på ingång, en dag i taget, tills dess kommer inspirationen höjas succesivt med hjälp av allehanda aktiviteter.
 
Igår kväll blev jag inbjuden till Karlskoga Flugfiske Förening av bästa vännen Tomas till att deltaga under Johan Klingbergs Work-Shop med temat Spiders från norra England, en historisk resa med start från 1600-talet fram till dagens användande. 
 
Johan en entusiastisk och pedagogisk föreläsare!
 
Ett flertal Flugor band Johan upp efter bildspelet....olika Spiders, Fjädermygg samt Bibio.
 
Enkla Spiders med sparsamt inbunden material...dock mycket effektiva!
 
Alltid en fröjd att följa Johans berättelser om historian bakom varje Fluga som uppkommit genom tiderna...Tack Johan för inspirationen! Tack Tomas för inbjudan, det kommer återgäldas...det vet du! ;0)
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Framöver har jag ett antal mässor att deltaga i som inbjuden Flugbindare, vilket jag ser fram emot, en bra "Energi kick" inför kommande säsong, då det känns mer konkret att det går åt "Rätt håll". Samt att få vara en del i dessa Forum bland likasinnade gällande den ädla konsten till....Flugfiske & Flugbindandet.
 
Det går inte missa samtliga besökares förväntansfulla blickar samt samtalsämne då vi ALLA längtar att få presentera första Flugan för året, höra om vilka destinationer som kommer besökas i När och fjärran, vilka flugor som hunnit bundits upp, vilka nya inköp som gjorts i form av nya vadare till flugfiskespön, rullar, tafsmaterial m.m. det går inte att undgå att det är en prylsysselsättning, men....vem gillar inte prylar i denna branschen???
 
Dock denna stillsamma fredagskväll finns det tid med en del mysfaktor med dottern med vid flugbindarstädet...
 
...och det vill jag lova, hon följde varje moment med stort fokus....en blivande nörd som pappa kanske?
Återstår att se!!!  ;0)
 
Känns underbart att få dela Flugfiskets underbara värld med familjen i form av mässor, flugfiskedestinationer etc. det är ett privilegium med STORT "P"!!!
 
 
Önskar er alla en fortsatt trevlig Alla hjärtans Dag!
 
...för Familj, Flugfiske & Flugbindning!!!
 
 
Peter med familj.
 
 
 

RSS 2.0