En lugn kväll bland Laxarna!

Torsdag 14 augusti
 
 
Hösten börjar göra sig påmind, de svala härliga kvällarna gör det mer lättsamt, inte bara för en annan utan säkerligen för en del fiskarter som föredrar lägre vattentemp än vad vädergudarna har levererat de sista veckorna. En annan har ju ingen djuphölja att ta sig till när den intensiva värmen spelar en del spratt med en!
 
Jag ser fram till en sval höst, där tempot både i en själv samt naturen gör sig påmind att sommaren går till sin ända....allt har sin tid dock!
 
Efter en veckas jobb där Kropp & Knopp längtat att få komma ut till strömmen, så till den grad att jag mer eller mindre fått en viss känsla av Flugfiskeabstinens. Så kunde jag inte hålla mig, så det blev en kvällstur inom Laxströmmen i Forshaga som numera blivit mitt "Hemmavatten" sedan jag lämnade Hallandskusten för drygt 1.5 år sedan. Skall jag vara ärlig så saknar jag mina hemmadomäner, med jämna mellanrum, men....det är inte längre än att jag kan ta mig dit med jämna mellanrum. Vilket är planerat framöver!
 
Jag får ju ändå säga att jag har det ganska bra förspänt som har förmånen att kunna ta mig till ett Laxfiske på rimligt avstånd från mitt nuvarande hem i Karlstad där min underbara familj finns vid min sida.
 
Denna svala, lugna kväll bjöd upp till en fight...
 
...en fight med en av Laxarna ute i strömmen, efter bara ca 10 minuters vistelse. Det kan man kalla för en snabb inledning av kvällen, laxen gillade tydligen min lilla fluga, det var inget snack. Det högg bestämt när flugan drog över strömmen i tredje utlägget. Efter tre rejäla luftsprång så kunde den blanka landas....vad härligt livet kan vara! Vad vore livet utan Flugfiske?  ;0)
 
Väl mött vänner!
 
 
 
Peter
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0