Bästkusten!!!

Inför påskhelgen...
 
 
Efter några dagars vistelse med Flugfiskevännerna i mina hemmadomäner....utmed Västkusten kan jag bara konstatera, att det var bar helt underbart!
 
 
Redan första kvällen spräcktes nollan för denna säsongen vad det gäller havsöring på min nybundna Fiskimitation No1. Helt underbar känsla, axlarna föll ner på rätt plats efter en lång vinter...Yess!!!  
 
 
Fluga vs Havsöring!
 
 
Förutom Flugfiskevännerna Tomas och hans son Rasmus hade vi sällskap av traktens svan som valde att ta sig en tupplur inför påskhelgen.
 
 
Kvällen avrundades med dagens Flugfiskeanalys med tillhörande "Eldvatten" med en hoppande Lax på etiketten! Kan tillägga att nämnda "W"-märke valt att en del av intäkterna går till projekt att bevara Laxen, så det passar sig mycket väl i sammanhanget.
 
JAPP!!!!....ännu en fin morgon!!!
 
 
De olika Havsöringslokalerna vi besökte dessa dagar gav oss fina upplevelser, och ett härligt väder!
 
 
"Campen" utan klädhängare!
 
 
Påsken gör sig påmind även på väg till havsöringarna.
 
 
Vattnet var mycket grumligt de första dagarna söderöver, så vi valde att besöka fina vikar längre norröver...
 
...vilket betalade sig då vattnet var kristallklart med den steniga botten, inne bland reven.
 
 
 
En och annan fikapaus klämdes in mellan besöken....
 
 
...tills det small på igen, och igen, och igen, och igen...
 
 
...och igen!!!
 
 
För att ännu en gång "Vila" sig till nya krafter.
 
 
En och annan havsöring hade fina former...
 
 
 
...samt en och annan bjöd på rejäl kamp!!!
 
"Rasmus ställ dig därute och lägg flugan i den riktningen!".....
 
..."YEEEEESSSSS!!!"....."Där satt den!!!"...."Så gör en bra guide Peter!"/Rasmus
 
 
Lite nyfikna vart vi längre söderut, men vattnet var alltför grumligt så det fick bli ett kort besök detta tillfälle innan vi drog vidare...
 
 
...norröver som bjöd på en underbar solnedgång, sista kvällen vid kusten, sista stunden vid det stora blå för denna gången...men det var bara en föraning för denna nya säsong bland havsöringarna. Ser fram till nästa besök...inom kort!!!
 
 
Dagen då gänget drog tillbaka till de djupa skogarna i Värmland hann vi således med en kort visit bland Laxarna i hemmaälven...Ätran.
 
 
Vi hade endast ett par timmar på oss denna dagen, men mycket trevligt ändå, träffade en del av mina vänner utmed älven och bytte ord och meningar alltmedan strömmen passerade förbi oss utan några synliga vak eller luftsprång av en och annan Lax. Måhända att det dröjer någon säsong innan det blir fart på Laxen pga den nyligen restaureringen i det ursprungliga fallet. Men vem vet, det finns säkert lika många spekulationer så som antalet utövare. En sak är säker, vilket jag är övertygad om...denna satsning kommer gynna Laxen, Havsöringen och Ålen till det bättre för all framtid framöver. Det skall bli mycket spännande att få följa detta i framtiden!
 
 
Önskar er en fortsatt härlig Påskhelg!
 
 
 
Peter
 
 
 
 

En weekend....Before!

Lördag 12 april.
 
 
Dags att packa ner mina Flugfiskeprylar inför en kommande tur till mina hemmadomäner, där både Havsöringen samt Laxen väntar för en påhälsning. Bästa Flugfiskevännen har ringt och är otålig nu samt sonen hans, liksom jag. Det är med stor glädje och med en inre längtans röst gör sig hörd även till det yttre, det liksom rycker i Flugfiskearmen, sinnerna skärper sig och hör ett brus, rösten från det stora blå, lukten av tång på stränderna, smaken av saltvatten som stänkt upp, tärnor som skränar inne i de uppvärmda vikarna, ejder som i sina trekantiga formationer flyende passerar i stora skaror....ÄNTLIGEN!!!
 
Havsöringsasken med uppbundna flugor upp till dess bredd, en buffé av allehanda godsaker för de silverblanka prickiga!!!
 
Har dock en "Back-Up" i rockärmen om vinden utmed kusten skulle vara för kraftfull, ett besök av mitt Laxvatten, en ström som ligger med ett stenkast från det BB jag föddes i för 50-år sedan den 28:e juni. Strömmen har alltid funnits där och givit många besökare fina naturupplevelser, med eller utan Flugspö!
 
Därför passar det även med att binda upp nya fräscha "Lockelser" och fylla upp den specifika flugasken ämnat endast för Ätranlaxen!
 
Förutom de klassika Flugvalen som använts tidigare finns det alltid plats att pröva nya kreationer, för att se om det blir en reaktion av den ...."Kraftfulla"! Ett muskelpaket som är svår att motstå till att utmana, och en utmaning är det. När hugget väl är där så blir man lika överraskad av det bestämda kraftfulla draget i linan. I samma ögonblick vet man inte om klumpen på linan var för tung och resulterar i att flugan fastnar i botten på väg tillbaka till den sida jag står på, eller om det är laxen som tar, dock när "Draget" fortsätter är saken säker. Men inte ens då är saken säker, tankarna rusar i knoppen....."Sitter kroken bra i käken???"....
 
Hmmm....vi får se vad som bjuds framöver, ett är dock säkert, efter en lång väntan....som en öken som längtar efter regn, har denna längtan åter kommit till ett slut, ett slut som är en start, en start till  en ny säsong i Flugfiskets tecken!!!
 
Under våren har säsongen bokats in för kommande besök till olika destinationer till att presentera en och annan Fluga, vilket är spännande och mycket givande, ett antal stunder att fylla på med ny "Energi"!!!
 
Bara för att en liten dotter är med i bilden nu så behöver detta med Flugfiske ej begränsas. Det gäller finna möjligheter, vara anpassningsbar........"F.F.F" = Flexibel För Flugfiske!!!
 
En bärstol av modernare modell passas in för längre anmarscher till de vatten som ligger en bit in på fjällvidder, om vädergudarna vill kan eventuellt en topptur göras....har en destination i åtanke ni kommer förstå var...i juni! ;0)
 
Som tur har jag en underbar, fantastisk sambo som vill dela med mig, hon finns där....ALLTID!!! Tack x x x!!!
 
 
Vi syns vid kusten eller vid strömmen vänner!
 
 
 
Peter med sina!
 
 
 
 
 
 
 

Rörliga maskar!

Onsdag 2 april.
 
 
Dopparedagen var igår på Västkusten och har noterat att en del vänner på hemmaplan har fått årets första Silver, och med tanke på den milda vintern så är det goda förutsättningar för en bra säsongsstart...på just havsöringsfisket.
 
Åker ner först om två veckor och kommer tillbringa ca 1.5 vecka med att kombinera kustflugfisket samt laxflugfisket. Får hålla mig tillgodo till annat flugfiske tills dess, samt...
 
...mera flugbindning. Fortsätter utveckla mina Havsöringsflugor tex här med borstmaskimitationer i lite annan färgsättning. För att efterlikna hanens färg, samt med en tunn strimma av mjölke i baken!
 
Mellan varven av Flugbindning och annat vardagligt så skall mina kära tas hand om också...
 
...och lilla goa dottern är en riktigt "Magnet", det är VÄÄÄLDIGT svårt att hålla sig undan. Blir spännande och följa henne och se om hon blir en riktigt fångstmagnet gällande de "Prickiga" i framtiden!!!  :0)
 
 
Ha det gott vänner!
 
 
 
Peter

RSS 2.0