Senhöst = Långsamt!

Lördag 26 oktober...
 
 
 
När vattnet sjunker i de lägre temperaturerna och rovfisken sänker ämnesomsättningen, ja då är det Läge att presentera flugan på djupet, och ta hem flugan långsamt....
 
....ett av de mest effektivaste sätten är just med en Booby! Huggen är oftast ej kännbara då fisken tar flugan väldigt försiktigt, jag brukar mestadels bara känna en lätt dragning, då jag med en snabb höjning av flugspöt krokar fisken, och med påföljden att rovfisken vaknar till liv och gör ett ordentligt "Utras" med lina. Jag brukar mestadels trycka in hullingen för att lättare lossa på flugan från fiskens gap.
 
Önskar er ett riktigt "Skitfiske" i höstrusket!
 
 
 
 
 
Peter med Käresta

Fredagsmys!!!

Fredag 18 oktober...
 
 
 
Denna fredag var det gott att "unna" sig något gott för kvällen med min kära...
 
...så varför inte rökt Regnbågsöring med bakpotatis toppat med räksallad och en kall Norrlands Guld...."Ssssslurp"!!!!
 
Avslutade kvällen med en stunds Flugbindarsession efter en längre promenad i kvällskylan med en fullmåne som visade vägen hem...
....fin Singelmalt, kokekaffe samt en bit mörk choklad = Harmoni!!!
 

Önskar er vänner en skön helg!!!
 
 
 
 
Peter med sin Kära!!!
 
 

Fortsatt Flugbindning!

Onsdag 16 oktober....
 
 
Nu går vi in i den mörka perioden under året, dagarna är kortare, åtminstånde vad det gäller dagsljuset. Vilket passar ypperligt till att binda upp flugor i olika stilar, samt med varierad material, nya kreationer...
 
...här en streamer ytterligare som passar mycket bra för att skapa en siluett när den passerar ovan fisken inunder vattenytan, alternativt en bit ner i djupet beroende på hur snabb hemtagningen är av flugan. Jag har valt att komplettera denna streamer med en cone-head för att fiska den framförallt i strömmande vatten.
Siliconbenen skapar vibrationer som attraherar "Den prickiga" till ett hugg!!! ;0)
 
 
 
Fortsätter att binda nya flugor framöver så håll ögonen öppna! ;0)
 
 
 
Mvh
 
Peter med sin Kära.
 
 
 

Färger som "Färgar" av sig!

Söndag 13 oktober...
 
 
Veckorna bara skenar iväg, snart mitten av oktober...
 
...på väg hem från jobbet med tåget passerar jag ett och annat vattendrag, tankarna svävar iväg...."Där hade varit fint att sitta i en flytring och presentera en och annan flashig fluga för storgäddan som gömmer sig inne i vassruggen, "Allt har sin tid!"
 
I brevlådan ligger ett avlångt kuvert när jag anländer till min kära på hemmaplan....
 
...ett uppdaterat kort, med en bild som påminner om vad "Budgeten" är inriktat på. Dock ej 100% som tidigare, nu är det en ny "Medlem" i klanen som "Anländer inom kort...det blir en spännande resa. Som f.d. elitidrottare har jag lätt för att få till målbilder, och så även i detta fall, men mer om detta framöver! ;0)
 
Än är det möjligt för korta besök till ett och annat fiskevatten innan min kära ger signalen att det är dags...
 
...dags för att "Dämningen" släpper sitt vatten! Så igår (lördag 12/10) var jag inom Forshaga för att "Ladda" och fylla på ny "Energi", hann gå 5 vändor och hade "Påhälsning" vid två tillfällen dock endast "Stötar" på flugan. Glad ändå, med tanke på att vädergudarna visade sin bästa sida.
 
 
Idag söndag gick det inte att sitta still inne i det underbara höstvädret, efter en måltid med kära, samt rundade av med min hemlagade äpplekaka med vaniljvisp...påminds jag av kropp & knopp att få komma ut till naturen...
 
...så det fick bli en "Hiking-tur" ute i skog och marker i närliggande område.
 
 
Drog iväg med raska målmedvetna steg, alltmedan min kära, en av döttrarna samt hunden stannade kvar i friluftsområdet och gjorde kortare strövanden.
 
 
Väl inne i skogen bort från trafik och annat som finns i ens närhet under större delen av vardagen så började axlarna, andningen, sinnerna finna harmoni....stannade upp, blundade drog in ett STOOORT djupt andetag och lät mina sinnen ta in de signaler som fanns i omgivningen....en hackspett hackade målmedvetet i ett gammalt intilliggande träd, lukterna av nedfallna löv nådde receptorerna i näsan, den svala luften svalkade kinderna från den fortfarande värmande solen...."Äntligen!!!"
 
 
Väl vid en höjd så visade tre golfspelare hur bollen skulle slås för att landa in på green, bortom dem flöt Klarälven långsamt mot solens stad...Karlstad!
 
Efter att ha "Hikat" ca 6 km på ca 1 timme i hög språngmarch, så var det skönt att få sitta och varva ner vid bindstädet och låta fantasin "Flöda" fritt till en het kallvattens streamer...
 
...återstår att se hur denna Fluga kommer att emot tas av en och annan "Prickig" själ!
 
Önskar er en fortsatt skön söndag!
 
 
 
Peter med sin Kära!
 
 
 

Ut med det gamla, in med nytt....delvis!

Onsdag 9 oktober...
 
 
Har valt att byta ut min antika chiffonjé...
 
...till något Nytt!
 
En god investering inför den kommande Flugbindarsäsongen! Mycket får plats av det som används mestadels, dock finns det en annan "Avdelning" för att lagra upp fjäder, päls etc tills dess att behovet stundas. Ett tips i vårt "Slit-och-Släng-samhälle" är att besöka videobutiker som säljer lösviktsgodis. De askar som godiset ligger i slängs ändå så varför inte "återvinna" dessa till att förvara bindmaterial.
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Har en del nya tomma flugaskar som kommer fyllas med nybundna flugor för bla: Lax, Havsöring, Harr, Öring, Regnbågsöring, Gädda......på tub, torrt, vått, svävande, imitationer, sjunkande, etc...samt även nya kreationer, varför inte med Bebis-tema i väntans tider! ;0)
 
 
 
 
Tight Line Folks!
 
 
Peter med käresta
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi startar oktober månad!

Söndag 6 oktober.
 
 
Med blandade uppsåt de första dagarna under höstens kyliga start...
 
 
...fyndade ett set köksmöbler i gustavians stil för ett tag sedan, dock sätena på stolarna behövdes bytas ut vilket ordnades efter att ha köpt in nytt tyg, häftapparaten fick bekänna fär, men...det blev ett lyckat resultat.
 
Jag och sambo hade besök dagen efter och fick kommentarer om stolarna då min sambo avslöjade att det inte var hon som fixat dessa utan "Det var han där!"...och pekade på mig, gästen tappade hakan, och jag tillade med att..."Kalla mig Ernst framöver!!!" ;0)   (Han i Sommartorpet på TV4)
 
Flugor binds dock med jämna mellanrum...
 
...havsöringsserien är eftertraktad så det blir en och annan som binds...
 
 
 
...en "Het" märla för för det tidiga vårvinterfisket!
 
 
Besökte en närligande plats för en kort tid sedan, säger bara en sak..."Fjädermygg imitationer!"
 
Regnbågarna och öringarna hade inte bråttom att "Slurpa" i sig de småg flygfäna i ytspänningen!
 
 
 
Kontoret en tidig morgon...gäller att påminna sig om "Målen" på ens fritid, samt njuta av cappuchino och giffel, en bra start på dagen!
 
 
 
På hemvägen efter jobbet låg älven i viloläge, med färgande höstskrud!
 
 
 
En förlängd Wolly-Worm...jag har valt att binda upp ett antal till för de har visat sig vara fullt dugliga! ;0)
 

Spännande och se vad resterande delen av denna månad har att erbjuda, nu är det inte långt kvar till att det blir "Tillökning", det kan ske vilken dag som helst nu. Så Flugfisket får bedrivas på intilliggande orter/platser för att vara tillgänglig på kort varsel!
 
Får se vad jag kan komma på för Fluga tillägnat den nya medlemmen! ;0)
 
Hoppas ni har haft en fin fiskesäsong?
 
 
Önskar er en fortsatt fin höst, glöm ej att tända ljus och kaminen! ;0)
 
 
 
Peter med käresta!
 
 
 

RSS 2.0