Dagen före dopparedagen!!!

Påskdagen 31 mars.
 
 
Nu är "Troutmobile" utrustad för en tripp ner till "Hemma-kusten"...BÄSTKUSTEN!!!  ;0)
 
Sitter i denna stund och väntar in vännerna som följer med och huserar i stugan som ligger på kryp avstånd till det "Stora Blå". Vädergudarna verkar visa sin bästa sida...än så länge, hoppas det håller i sig nu framöver. Kropp & Knopp har ett stort behov att få rasta sig efter en lång mörk vinter.
 
 
...Flugasken med nybundna havsörings....GODIS!!!
 
Få se hur det går imorgon, då det är riktigt kallt fortfarande. Men...det är bara härligt att få känna saltlukten, efter en Lååång mörk vinter.....ÄNTLIGEN!!!  ;0)
 

Zee Ya!!!
 
 
Peter
 
 
 
 
 
P.s: snart hemma igen med dig min ängel! ;0)
 

Bland påskkärringar & nybundna flugor!

Långfredag 29 mars.
 
 
upp ca 06.15 idag och fortsatte att binda upp fler Sandräkor, fast i vitt, "Pearl" och silver...än den föregående i orange, som nu är i givakt i en större vattentät ask. Utöver dessa är det  fler som är på "G", en uppdaterad version av Bortsmasken, i lekdräkt samt...
 
...med en strimma imitation på dess "Mjölke" i form av längre maraboufiber i vitt samt ett par strån av crystalflash.
 
Har under tidigare säsonger noterat att borstmask-hanarna simmar i det fria lämnar ett fint moln av mjölke efter sig, tar man upp dessa i handen så syns detta tydligt när det blandar upp sig i en stänk av saltvatten.
 
Inte långt kvar till Sportfiskemässan i Jönköping nu, så det är på tiden och uppdatera en del av mina havsöringsflugor som kommer presenteras under mässan på dess Flugbindargata. Skall bli jättekul och inspirerande att få träffa Flugbindarkollegor från länder men få möjlighet att träffa de övriga Svenska Flugbindarna. Sist och inte minst er besökare som kommer för att få en förhöjd aptit inför den kommande säsongen.
 
;0)
 
 
Önskar er en riktigt fin Påsk!!!
 
 
 
 
Mvh
 
Peter
 

Nu är det inte långt kvar!

Söndag 24 mars.
 
 
AAAAAAATTENTION!!!....
 
 
 
....Shrimp´s ready to Battle!!!
 

En av askarna kommer fyllas upp till bredden med en uppställning av nybundna sandräkor. Märker av att kropp och knopp nu börjar längta efter att få blötlägga dessa skapelser, samt en del att visas upp på Sportfiskemässan!!!  ;0)
 
Ha en skön söndag vänner!
 
 
Peter
 

Mässhelg!

Söndag 17 mars.
 
 
En "Soft" söndag efter lördagens Flugfiskemässa i Örebro!
 
Får börja tacka killarna på Sportfiskebutiken Sporting för ett enastående initiativ, samt ett rikta ett stort tack till att jag fick deltaga som en av Flugbindarna på dess mässa. Det var jättekul och inspirerande, samt dessutom får träffa andra aktörer i branschen och sist och inte minst de som jag haft kontakt med tidigare mässor dvs ni besökare. Jättekul att få höra av ni som valt mina havsöringsflugor, att det blivit fina fångstresultat samt att ni är nöjda med flugorna pga dess kvalitet...bra feedback hörrni, TACK!!!
 
Dessutom vill jag tacka min eminenta Flugfiskevän, samt arbetskollega Tomas, tack för att du finns!!! Rasmus nästa gång skall du vara frisk och vara med och presentera en och annan fluga till silvertorpederna i det Stora Blå...mina "Smultronställen"!!!
 
 
Tack än en gång SPORTING!!!
 
 
Denna söndag var det bara att inse...fler ville ha mina havsöringsflugor igår, så det är bara att tillbringa tiden vid flugbindarstädet och gilla läget!!! ;0)
 
 
..."Bara" 27st till........av denna sorten!!!
 
Nu är det bara ca 3-veckor kvar till Svenska Sportfiskemässan som detta året kommer vara i Jönköping den 5 - 7 april, till oss Västkustbors förtret....havsörings/lax premiären är ju nämligen den 1:e April, å andra sidan handlar det om en helg mindre i början, men...Sportfiskemässan vill jag ju INTE missa, ett perfekt forum att få möta andra likasinnade, och förväntansfulla Flugfiskare för att inte tala om Flugbindare, ser fram till detta!!! Hoppas ni gör det också vänner?! ;0)
 
Haft en liten snabb planering med min vackra käraste ängel om den kommande säsongen, kan avslöja att hon kommer få hålla i ett flugfiskespö i ett antal strömmande vatten framöver, ser fram till detta att få dela dessa upplevelser med henne. som en äldre man sa en gång i tiden..."Där öringen lever, där är det vackert!!!"
 
 
"Människan når ej nya oceaner, om denne ej vågar lämna land ur sikte!!!"
 
 
 
Peter med käresta!!!
 

Inför helgen!

Torsdag 14 mars.
 
 
Denna helgen blir det åter en Flugfiskemässa närmare bestämt i Örebro på Sporting Sportfiskebutik, lördag 16 mars kl.09.00 - 18.00. Jag kommer vara en av de inbjudna Flugbindarna, ser fram till detta, det skall bli kul och inspirerande. Ett bra sätt att "peppa" upp sig inför den kommande havsöringspremiären!
 
Inte alltför länge sedan fick jag ett sms från av mina Flugfiskevänner, var med bland de 10-topp rankade som lyckats ta bland de största havsöringarna på Sveriges Västkust under 2012. det var en trevlig överraskning. :0)
 
 ...en 8:e plats...
 
 
 
...fet, blank och grann var den!!!
 
 
Det var en mycket fin säsong...
 
...och någonstans där ute finns de väll i år också???
 
 
Men....vi är inte riktigt där än, så det blir ett antal timmar vid Flugbindarstädet tills vidare...
 
 
...med bland annat fler Borstmaskar, förtyngda samt oförtyngda....
 
...eller varför inte...
 
...en "Go-fika" med käresta!!!  ;0)
 
"Dé ska va gött å Leva, annars kan dé Quitta!!!"
 
 
Ses på lördag på Sporting i Örebro!!!
 
 
 
Peter
 
 
 

Våren är på gång!!!

Söndag 3 mars.
 
 
Uppe tidigt idag och fortsatte att binda upp tobisimitationer, men...det vackra morgonvädret lockade mer än att "Fastna" vid bindstädet alltför länge så det fick bli en långpromenad med käresta samt hunden, innan frukost. Väl ute så blev vi överraskade av att solen värmde så pass mycket ändå, trots att det bara är mars månad. Dock, det är hoppfullt för att inte tala om att det är nära nu...nära till Västkustens premiär...bland silvertorpederna!!!
 
Jag förmodar att det är inte bara jag som känner en längtan, en längtan som känns i hela kroppen, att få känna den salta kustlukten, vada ut i det stora blå, blötlägga en och annan aptitretare bland stenreven...för att se om det finns en och annan havsöring som är huggvillig.
 
Tills dess är det fler flugor som kommer att skapas, sitter på sportfiskemässan som detta år kommer vara i Jönköping 5 - 7 april. Ser ut att bli en blandad skara av Flugbindare på Sportfiskemässans Flugbindargata, från många länder samt oilka delar från vårt avlånga land. Kommer bli spännande samt inspirerande!!!
 
Dock fram till dess blir det fler flugor som kommer bindas upp, samt mina askar kommer fyllas med nya fräscha kreationer inför den kommande säsongen. Jag har en ask för varje specifikt flugfiske; havsöring, Lax, öring, regnbåge, bäcköring, harr, röding, sik, multe, gädda m.m. så det blir en del askar! Dessutom har jag en s.k: "Mix-ask", en ask som fyllts med blandad kompott för det mesta som täcker flugfisket för öring samt regnbåge med bla: nymfer, kläckare, torrisar, landinsekter etc. Samt sist men inte minst....större torrflugor med vulgator samt danicor. Den viktigaste asken till försommarflugfisket!!!
 
En del av mina goa flugfiskevänner har börjat höra av sig om 2013:års Flugfiskesäsong, med bla Laxfisket, havsöringsfisket, fjällfisket osv...känner mig hedrad att få detta vänner, ser fram att få träffa er. Framförallt nu när jag blivit Värmlandsbo, med hemmaort i Karlstad. Dock...sommarstället ligger ju bara 200 meter från det stora blå utmed hallands kusten så det kommer bli ett antal besök dit oavsett!!! Så så lätt blir de ej utan mig...silvertorpederna!!! ;0)
 
 
Tobisimitation bunden på en saltvattenskrok, jag väljer att inte binda in för tätt av materialet, jag vill gärna ha imitationen så den blir lätt att se "igenom" när jag håller den i luften.
 
 
 
En del av de övriga i mitt sortiment, sandräkan, borstmask, fiskimitationer, fyggivarianter, wolly-worm...
 
 ...en och annan märla samt pungräkor finns också med i kollektionen, "Alltid bra att ha!"  ;0)
 
Önskar er en skön solig söndag vänner!
 
 
 
Peter
 
 
 
P.s. håller på att förbereda min underbara ängel mentalt inför den kommande flugfiskesäsongen, skall "Plocka" ihop ett vadarpaket, flugfiskeset etc så hon kan vara med på de kommande naturupplevelserna...men säg inget!!" 
 

RSS 2.0