En mix av det goda!...

Måndag 17 juni
 
 
Vad vore Flugfisket utan att njuta av andra "Inslag" av det goda...och ett nytt "Liv"??? (Ni kommer förstå ur detta inlägg! ;0)
 
 
 
 
Under den sista tiden har det hänt ett och annat, så här följer en resumé av allehanda saker...
 
Jag vill även passa på att rikta ett STORT tack till Andreas på Guideline för hjälpen, för att inte tala om den goda service som kom lägligt inför kommande flugfiskeresor framöver. Ett nytt G-L LPXe klass 5 samt ett i klass 7, snacka om skjutkanoner. Införskaffade mitt första Guideline flugspö augusti 1999, och sedan dess har det hållt i sig med ett antal nya versioner och modeller. Jag lär väll vara en trogen användare av deras flugspö framöver!!!
 
 
Förutom ett antal besök vid olika vatten så har det blivit en del tid vid bindstädet, med att fylla upp en ny ask för Czechnymf flugfisket...
 
...allehanda guldskallar...
 
 
...ett och annat glimrigt...
 
 
...en klassiker för Baltak...
 
 
...även denna...
 
 
...nattslände kläckare...
 
 
...simmande nattsländekläckare...
 
 
...så även denna i gult...
 
 
...husmask...
 
 
...stoneflynymph...
 
 
...superguld...
 
 
...guldskallefasan med inslag av rosa...
 
 
...en testdag i Karlstad, av Guidelines flugfiskespö...
 
 
...flytande sjösandsländenymf...
 
 
...danica i foam...
 
 
 
Har ju som sagt besökt samt "Sonderat" omgivningarna, ett av dessa var verkligen ett litet "Guldställe" för smygfiske efter förvildad regnbåge samt öring, jag kommer vara en "Stammis" framöver!!!
 
Riktigt fina sträckor, midgespö, småflugor, lågprofil, samt att ta med sig indianmockasinerna för att ej störa är att rekommendera!!!
 
 
 
Bålgetingar samt större skogsmyror gottar i sig saven från ett nedfällt träd i den värmande solen.
 
 
Fortsätter att utforskar strömmande "Smultronställen"...tills vidare! ;0)
 
 
Inför kommande fjällbesök så kan det vara värt att införskaffa en manick som håller de små vampyrerna på avstånd...
 
...funkar inte detta då vet jag inte, ja ja, bäckolja i flytande eller fast form är en säker utväg! Men nu slipper man "Kladdet"! ;0)
 
Eftersom min kära fått en introduktion i flugfisket så bör hon även ha tillhörande utrustning...
 
...drog iväg i hemlighet till Örebro och shoppade loss rejält, nya andasvadare, kängor, jacka etc som hon fick av mig som gåva, och det gick hem...fick en puss på kinden, alltid något!!! ;0)  ;0)  ;0)
 
Senare den dagen besökte jag vännen, flugfiskeentusiasten Tomas, dock när vi anlände till vattnet så kom ett stort svart moln...det som följde därefter kan beskrivas ett tempfall från ca 20-grader till 7, samt skyfall, isande vind....så var det med det vulgatafisket den kvällen!!! På hemvägen tog vägen inom en annan tjärn...njaaaa, det var INTE "MENINGEN" denna kväll!!! Bara att fokusera på nästa tillfälle!!! Thats Life!
 
 
 
 
Såååå ÄNTLIGEN!!! Lite minisemester...till Baltak med min kära....
 
...det vart en lugn fredag, bara gott och gå utefter ån och "Peta" lite, laddar istället inför lördagen!
Vädergudarna spelade spratt med oss också kraftig byig vind, inga vak, förutom ett av selen, som var sporadiska..."Hmmm, det får bli czechnymffiske!"
 
Fokuserade flugfisket med tjecknymfteknik som sagt, och presentera de nybundna flugorna nere i djupet.
 
 
För att göra saken kort så vart det fångst, men...en av dessa var bara för mycket. Stog i "Rännan" när det small på rejält, och fisken drog snabbt iväg nerför strömmen och jag fick sätta efter i full fart, och tur var väll det! När regnbågen väl bestämt sig att lugna ner sig och jag satt på huk nere i vattnet, så noterar jag att Jussi sjölund från Mountainmedia-flugfiskefilmer, tillsammans med Johan Klingberg höll på att filma inför den kommande nya flugfiskefilmen en bit nedströms från mig. Fortsatte dock att fokusera på landningen, och när väl fisken var i håven upptäcker jag att det inte bara var min fluga i munnen, utan ....FYRA FLUGOR TILL, MED TILLHÖRANDE TAFSAR....AVSLITNA!!!...."Hmmm, efter det distinkta hugget förstår jag mycket väl att det överraskade tidigare ägare av dessa flugor...." ....tänkte jag i mitt inre.
 
Väl efter fighten frågade Jussi mig om jag använt mig av sju flugor, knappast...men tre, en tung fasannymf samt två upphängare, fisken tog den tunga guldskalle fasannymfen. De övriga fyra som redan satt i munnen var även de nymfflugor. Så därefter valde jag att ta bort upphängarna eftersom "Koden" var knäckt. Det skulle visa sig att det var ett rätt val...
 
...fick ytterligare en, men valde att låta min kära ta över flugspöt och låta henne drilla fisken, vilket tog en stund, den fisken var också helt ...
 
 ...GALEN!!! VILKA LUFTSPRÅNG, kors och tvärs över strömmen! Fantastiska fighters, det får jag säga, och sambo höll med och vart överraskad att det var så mycket kraft i fisken...i ärlighetens namn så tror jag att hon blev iallafall "Lite" impad och motiverad!!! ;0)
 
Mycket fin kondition på dessa småturbos!!!
 
 
En och annan km blir det när vi fiskar av olika platser under dessa dagar...
 
...samt svalka av sig i vattnet i den stekande solen, och spännande dessutom!!!
 
Medan jag "Stött på" ett par fiskar vid en av selen, som gillade min guldskallenymf...
 
...så valde min kära att "Softa" i solen alltmedan hon fick annat sällskap! ;0)
 
Detta var en mjukstart inför kommande semesterveckor!!! ;0)
 
 
Väl hemma på kvällen var jag sugen på något gott, så det vart ett spontaninköp på matbutiken....Jag fick en vision på hemvägen nämligen...att få sätta tänderna i en och annan räktoast á La hemlagat....tror ni det satt gött eller!!!??? Bra avslutning på denna helg!!!  ;0)
 

Ps: Det är ju inte bara Laxar och öringar som simmar i vatten....
 
...och här har ni beviset!!! ;0)
 
Ser fram att få introducera denna nya familjemedlem i flugfisketstecken!!! ;0)
Dvs jag tillsammans med min älskade går in i ett nytt "Skede"...VILKEN RESA, VILKET ÄVENTYR, VILKEN UPPLEVELSE, VILKET LIV...ser verkligen fram till detta.
 
Tills nästa inlägg...ha ett gott Liv!!!
 
 
Peter med sin kära!

RSS 2.0