En måttligt skön söndag!

Söndag 13 januari.
 
 
 
 
Vad passar inte bättre än att ta en skön söndag vid bindstädet, binda upp fler Fiskimitationer...
 
 
...sippa på lite "W", ta en bit mörk choklad och se hur kreationen utvecklas till en färdig matbit för någon av säsongens snabba "Silvertorpeder". Då vattnet håller en låg temp i början av säsongen, brukar det oftast handla om en försiktigt "Dragning" i linan, istället för ett explosivt hugg som sker när vattnet nått högre temparatur. Vi som har premiären senare på Västkusten, väntar ihärdigt nu tills den stundande dagen kommer. Bläddrande i diverse tidningar som tipsar om nya rön och platser, samt synar en och annan flugfiske "rulle" för att få inspiration.
Man kan väll påstå att förväntningarna vill ju inte svalna av detta, snarare tvärtom....men, vad gör man inte för den passion man får ny "Energi" utav. Säger som en del ungdomar säger...."Allt annat "Suger"!!!  ;0)
(Inte allt då....Min älskade ger mig också energi!!!)  ;0)
 
Bara två och halv månader kvar tills man står och låter flugan flyga i luften för att i nästa ögonblick spränga ytfilmen i det "Stora blå"!
 
Ytterligare ett par månader senare, när värmen väcker stora skaror av vulgator, sitter en välbunden imitation i tafsen. Presenterar matbiten ut i strömmen där en öring avslöjat sin ståndplats...ett tydligt "Slurp" gör att hjärnan får signalen...att i följande ögonblick sträcka upp linan. Klingan böjs i upprepade sekvenser...den "Prickiga" bryter vattenytan med en kaskad av vatten, efter ett rejält luftsprång hamnar tillbaka ner i djuphöljan.
Känslan är påtaglig, efter återutsätningen stänger jag ögonen, drar ett djupt andetag, stannar upp ett slag, känner ett välbehag som rusar igenom hela kroppen och knoppen!
 
Jag befinner mig i mina drömmars vatten!
 
 
Ha en fortsatt skön söndag vänner!
 
 
 
 
Peter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0