Stim av flugor!

Onsdag 30 januari.
 
 
 
Ett gäng med färdigbundna havsöringsgodis färdiga att fresta en och annan havsöring!
 
 
Detta blir "Förrätten" till allt annat som binds upp framöver....till havsöringen! Detta är tre av mina färgsättningar till Fiskimitationer, de har varit effektiva...hittils! ;0)
 
Dock dags att testa något nytt den kommande säsongen, vad det blir det får ni se framöver!
 
Idag mitt på dagen hörde jag talgoxen kvittra sitt typiska läte, vilket gav en del vårsignaler, det är en bit kvar tills dess dock. Men ändå...det känns gott att vi är på väg åt rätt håll! Så håll jut vänner! ;0)
 
Må väl tills vidare!
 
 
Peter
 
 
 
 

Vinterinspiration!

Söndag 27 januari.
 
 
Jag blev inbjuden till Karlskoga Sportfiske Klubb i torsdags av flugfiskekompisen Tomas som är en hängiven sportfiske-entusiast sedan MÅÅÅÅNGA år tillbaka. Kvällens tema var flugfiskets historia och utveckling i Catskill området i staten New York i östra USA, föredragshållare var ingen mindre än Johan Klingberg!
 
 
Det var mycket spännande att få höra om de personligheter som gjort Catskill-området känt, utvecklandet av de lokala flugorna som anpassades för just de lokala strömmarna i jämförelse med de Engelska klassiska torr- samt våtflugor som introducerades för ca 125år sedan. Föredraget följdes av fina bilder från detta klassiska område, ett område som gjorde starkt intryck på de Amerikanska utövare till den ädla konsten att presentera en välbunden imitation alternativt en attraktor.
 
Samtliga deltagare satt och lyssnade med stora öron, samt ögonen var även de stora när Johan band upp ett antal catskillflugor efter bildspelet.
 
 
 
En välbunden Catskillfluga!
 
 
 
Tackar Tomas för inbjudan samt Johan för inspirationen!
 
 
 
 
Peter
 

Linslusen!

Tisdag 16 januari.
 
 
 
I fredags efter jobbet kom ett sms på mobilen, en av flugfiskekompisarna hade fått hem det senaste numret av Allt om flugfiske. Under läsandet upptäkte han ett bekant ansikte...
 
 
...det var Linslusen igen!!!  ;0)
 
Kom som en överraskning för mig med skall jag jag väll erkänna. Med var även klubbkompisen, som stog för den lokala informationen av flugfisket i Ullared med omnejd. kommer dock ihåg den varma stekande försommardagen, det var en helt underbar dag...saknar solen och värmen nu. Vi får hålla tummarna att vi har vädergudarna med oss detta årets sommar, så det INTE regnar bort.
 
Ser fram till våren nu, samt att dela natur samt flugfiskeupplevelserna med min käresta. Hon är en "Klippa"!!!...fast en mjuk sådan!
 
Har små-spånat kring denna säsongens "utflykter" och resor med temat...Flugfiske. Alltid spännande att planera vilka platser, och flugfiskevatten som kommer att besökas, både små som större projekt!
 
 
Ha det gott vänner!
 
 
 
 
 
 
Peter

En måttligt skön söndag!

Söndag 13 januari.
 
 
 
 
Vad passar inte bättre än att ta en skön söndag vid bindstädet, binda upp fler Fiskimitationer...
 
 
...sippa på lite "W", ta en bit mörk choklad och se hur kreationen utvecklas till en färdig matbit för någon av säsongens snabba "Silvertorpeder". Då vattnet håller en låg temp i början av säsongen, brukar det oftast handla om en försiktigt "Dragning" i linan, istället för ett explosivt hugg som sker när vattnet nått högre temparatur. Vi som har premiären senare på Västkusten, väntar ihärdigt nu tills den stundande dagen kommer. Bläddrande i diverse tidningar som tipsar om nya rön och platser, samt synar en och annan flugfiske "rulle" för att få inspiration.
Man kan väll påstå att förväntningarna vill ju inte svalna av detta, snarare tvärtom....men, vad gör man inte för den passion man får ny "Energi" utav. Säger som en del ungdomar säger...."Allt annat "Suger"!!!  ;0)
(Inte allt då....Min älskade ger mig också energi!!!)  ;0)
 
Bara två och halv månader kvar tills man står och låter flugan flyga i luften för att i nästa ögonblick spränga ytfilmen i det "Stora blå"!
 
Ytterligare ett par månader senare, när värmen väcker stora skaror av vulgator, sitter en välbunden imitation i tafsen. Presenterar matbiten ut i strömmen där en öring avslöjat sin ståndplats...ett tydligt "Slurp" gör att hjärnan får signalen...att i följande ögonblick sträcka upp linan. Klingan böjs i upprepade sekvenser...den "Prickiga" bryter vattenytan med en kaskad av vatten, efter ett rejält luftsprång hamnar tillbaka ner i djuphöljan.
Känslan är påtaglig, efter återutsätningen stänger jag ögonen, drar ett djupt andetag, stannar upp ett slag, känner ett välbehag som rusar igenom hela kroppen och knoppen!
 
Jag befinner mig i mina drömmars vatten!
 
 
Ha en fortsatt skön söndag vänner!
 
 
 
 
Peter

Det börjar fyllas på!

Söndag 6 januari.
 
 
 
Fortsatt flugbindning...den senaste i samlingen får bli en Fiskimitation för skymningsfisket, när det väl blir aktuellt!
 
 
....i svart, "Gun", rött med grön gäldel.
 
 
 
Så nu "Börjar" ena halvan av min ask för just havsöring fyllas ut...med nybundna aptitretare! ;0)
 
 
 
Önskar er en skön söndag!
 
 
 
 
Peter

En fluga för kallvatten!

Torsdag 3 januari.
 
 
Passar på att binda upp ett antal Fiskimitationer i grälla färger, som brukar vara ett hett alternativ när vattentempen är låg...
 
 
 
...som kan attrahera de mest svårtrugade firrarna!  ;0)
 
Fortsatt flugbindning följer...framöver!!!
 
 
 
 
Peter
 
 
 

Fluga med guld!!!

Onsdag 2 januari.
 
 
Med tanke på förlovningen under självaste julafton, vilket var den bästa och finaste julklappen...ALLA TIDER!!!  ;0)
 
Så vad passar inte bättre än att binda upp en Fiskimitation med inslag av guld....
 
 
 
 
...guldet som pryder min trolovade...hon är värd sin vikt i guld!!!  ;0)
 
Får väll se om de "prickiga" saltvattenstorpederna tycker detsamma???...om de anser sig vara värda detta?!  ;0)
 
 
 
Simma lugnt vänner!
 
 
 
 
Peter

Fortsatt flugbindning!

Onsdag 2 januari.
 
 
 
Passar på att fortsätta att fylla upp "Lagret" med nybundna flugor för just havsöring...
 
 
 
...en annan färgkombination på Fiskimitationen, en fluga som gett fina fångster under hela säsongen. Har testat lite olika färger, dock är det tre alternativ som varit bäst i mitt flugfiske efter havsöringen utmed Västkusten. Men av och till blir det ändå att nya färgkombinationer kommer till...om det funkar, hur de ser ut i olika väderförhållanden, tex sol eller mulet, kallt eller varmt, klart eller grumligt vatten. Oavsett så är det bra att ha en uppsättning med fiskimitationer som täcker behovet när man väl står där, utvadad bland stenar, tång, sandbotten, med lugna brisen som smeker kinderna och fyller näsan med saltlukt. Skall bli mycket spännande att få uppleva 2013, och se om havsöringarna blir attraherade av dessa imitationer.
 
Väl mött vänner!
 
 
 
Peter
 
 

Gott Nytt År!!!

Nyårsdagen 1 januari 2013.
 
 
Ett nytt år, med nya destinationer, nya flugor, nya utmaningar, nya möjligheter!!!
 
Flugbindningen är i full gång, förutom de beprövade havsöringsflugorna kommer det att bindas upp en del nya kreationer, alltid trevligt och spännande att testa nya "Aptitretare". Askarna skall fyllas upp med nya fräscha inför kommande säsongen...och det blir en hel del då flugfisket sker riktat till olika arter, i olika vatten, olika miljöer etc.
 
 
 
Börjar dock med min havsöringsserie, både till mig och andra. Ser verkligen fram till säsongen 2013...och jag förmodar att ni gör det också? ;0)
 
Vill passa på att önska er ett riktigt Gott Nytt År...
 
 
 
 
...vi ses kanske bland de "prickiga"!!!  ;0)
 
 
 
Peter

RSS 2.0