Skön helg!!!

Söndag 10 februari
 
 
Kung Bore har ett stadigt tag om vintern nu, tog denna stämningsfulla bild en morgon för någon dag sedan på väg till jobbet.
 
 
 
 
En vecka har gått sedan Flugfiskemässan i Halmstad förra helgen. kändes gott att få träffa alla andra som var på mässan samt en del av de vänner jag har, dels från hemstaden samt alla andra vänner inom branchen. Ser fram att än en gång få presentera flugorna i olika vatten, i olika miljöer, med min kära samt alla goa vänner. Samt sist och inte minst med brorsan med två av hans söner som brinner för Flugfisket, skall bli gott att få tillbringa en del tid tillsammans, och dela Flugfiskeupplevelser under säsongen 2013!
 
Men...nu är det vinter fortsatt, nu när jag fått möjlighet att "Landa" efter både flytt samt nytt jobb, så tog jag tillfället att följa med Sportfiskekompisen, tog med min kära till en sjö beläget mellan Kristinehamn och Karlskoga.
 
Vi hann dock besöka sportfiskebutiken i Karlskoga för att proviantera...maggots samt att jag köpte ett par rejäla, välfodrade stövlar till min respektive så hon ej skulle behöva frysa ute på isen.
 
Tomas, kompisen var snabb och visa "var skåpete skulle stå!" ;0)  Med att lura ett antal riktigt fina abborrar, alltmedan jag riggade ett antal ismetesspö...
Det blev ett antal abborrar på oss alla, tills ett av ismetesspöna larmade...
 
 ...ingen gigant men, dock årets första gädda.
 
Dagen fortskred, och kylan likaså!!! om tur hade jag och min kära Laddat med mycket god mat, varm mat dessutom! Och det var ju välkommet, het gulashsoppa, grovt bröd med svartpepparsalami, brie, skivade tomater...det skjöljdes ner med het te alternativt kaffe. Som om inte detta räckte...en rejäl tugga på en s.k: "powerbar" med ren mörk choklad, olika sorters nötter med bla bärbitar.
 
Flyttade mig utanför en klippa och testade...mormyskan hann knappt ner i hålet innan det "Small" på...
 
 
...en större abborre var på jakt!!!
 
Min kära satt tålmodigt och fokuserad tills hon också fick napp...
 
...äntligen fick hon med "Spräcka nollan"!!! Lyckan var gjord!!! ;0)
 
 
 
 
Tomas som är en mycket rutinerad sportfiskare satt som försjunken med blicken ner i hålet, med fokus på minsta lilla signal på pimpelsspöts indikator...om jag säger så här: han kan detta!!!  ;0)
 
Tackar för en trevlig dag Tomas, det satt som en "Smäck"!!! Har längtat får jag erkänna, så det får bli fler tillfällen tills våren kommer!!!
 
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Denna söndagen fick det bli tid vid bindstädet och förtsätta att binda upp flugor för Havsöringar!!!
 
Ett antal sandräkor, fyggi-varianter...fler kommer att bindas upp framöver! ;0)
 
 
Ha en en fortsatt skön söndag vänner!!!
 
 
 

Peter
 
 
 
P.s:  min ängel finns vid mig, hon är underbar!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0