Skön helg!!!

Söndag 10 februari
 
 
Kung Bore har ett stadigt tag om vintern nu, tog denna stämningsfulla bild en morgon för någon dag sedan på väg till jobbet.
 
 
 
 
En vecka har gått sedan Flugfiskemässan i Halmstad förra helgen. kändes gott att få träffa alla andra som var på mässan samt en del av de vänner jag har, dels från hemstaden samt alla andra vänner inom branchen. Ser fram att än en gång få presentera flugorna i olika vatten, i olika miljöer, med min kära samt alla goa vänner. Samt sist och inte minst med brorsan med två av hans söner som brinner för Flugfisket, skall bli gott att få tillbringa en del tid tillsammans, och dela Flugfiskeupplevelser under säsongen 2013!
 
Men...nu är det vinter fortsatt, nu när jag fått möjlighet att "Landa" efter både flytt samt nytt jobb, så tog jag tillfället att följa med Sportfiskekompisen, tog med min kära till en sjö beläget mellan Kristinehamn och Karlskoga.
 
Vi hann dock besöka sportfiskebutiken i Karlskoga för att proviantera...maggots samt att jag köpte ett par rejäla, välfodrade stövlar till min respektive så hon ej skulle behöva frysa ute på isen.
 
Tomas, kompisen var snabb och visa "var skåpete skulle stå!" ;0)  Med att lura ett antal riktigt fina abborrar, alltmedan jag riggade ett antal ismetesspö...
Det blev ett antal abborrar på oss alla, tills ett av ismetesspöna larmade...
 
 ...ingen gigant men, dock årets första gädda.
 
Dagen fortskred, och kylan likaså!!! om tur hade jag och min kära Laddat med mycket god mat, varm mat dessutom! Och det var ju välkommet, het gulashsoppa, grovt bröd med svartpepparsalami, brie, skivade tomater...det skjöljdes ner med het te alternativt kaffe. Som om inte detta räckte...en rejäl tugga på en s.k: "powerbar" med ren mörk choklad, olika sorters nötter med bla bärbitar.
 
Flyttade mig utanför en klippa och testade...mormyskan hann knappt ner i hålet innan det "Small" på...
 
 
...en större abborre var på jakt!!!
 
Min kära satt tålmodigt och fokuserad tills hon också fick napp...
 
...äntligen fick hon med "Spräcka nollan"!!! Lyckan var gjord!!! ;0)
 
 
 
 
Tomas som är en mycket rutinerad sportfiskare satt som försjunken med blicken ner i hålet, med fokus på minsta lilla signal på pimpelsspöts indikator...om jag säger så här: han kan detta!!!  ;0)
 
Tackar för en trevlig dag Tomas, det satt som en "Smäck"!!! Har längtat får jag erkänna, så det får bli fler tillfällen tills våren kommer!!!
 
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Denna söndagen fick det bli tid vid bindstädet och förtsätta att binda upp flugor för Havsöringar!!!
 
Ett antal sandräkor, fyggi-varianter...fler kommer att bindas upp framöver! ;0)
 
 
Ha en en fortsatt skön söndag vänner!!!
 
 
 

Peter
 
 
 
P.s:  min ängel finns vid mig, hon är underbar!
 
 
 
 
 

En mässa fylld av inspiration!!!

Söndag 3 februari.
 
 
Dagen efter....Flugfiskemässan var trevlig detta året med, en skillnad var att det inte var lika trångt då utställare var utplacerade på alla tre våningarna, vilket var bra. Framförallt var ju glädjen att få träffa alla vänner i branchen, "Tjöta" med de övriga flugbindarna mellan gästerna kom fram och ville fråga om flugorna, fiskeplatserna, tipsen etc. eftersom det finns många Havsöringsflugfiskare på "Hemmaplan" var det många som tog en extra titt på mina kreationer...kul!!! Fick en del feedback av de som använt mina flugor sedan tidigare, och det var gott...och fler ville de ha. Det känns gott att få vara en liten del av denna värld....Flugfiskevärlden!!! ;0)
 
 
 ...Claes, Johan, och Sven är djupt engagerade flugbindare och "goa" vänner som syns närmast utmed Flugbindargatan. De övriga var också inspiratörer denna lördag! ;0)
 
 
 
MountainMedia med ett stort utbud av flugfiske inspiration!!! Alltid trevligt att träffa dig Jussi!!!
 
 
 
Ulf med sina vackra split-cane flugspön!
 
 
 
Barn och ungdomar med ett eget Flugbindartorg!!!
 
 
 
Ulrik visade sina vackra och välgjorda håvar...jag har en av dem, och kan bara rekormendera dem!!!
 
 
 
Framme och hälsade på i Allt om Flugfiske, lite feedback då jag var med på stor bild i senaste numret.
 
Missade Andreas från Tiveden Flyfish vid sin monter, men som dök upp under förmiddagen nere bland Flugbindarna...Andreas alltid gott att träffa dig, vi höres framöver kompis!!!  ;0)
 
 
 
Den jag har hyser stor respekt för samt använt mig som inspiratör då jag startade att flugfiska efter havsöring är ingen mindre än Pelle Klippinge, det han inte vet om havsöring och Lax är inte värt att veta!!! Tack Pelle för ett givande möte!!!
 
 
 
Pelle klippinges guidebok om havsöringsfisket i Småland och Öland kommer att studeras inför besöken framöver!!!
 
 
 
 
 
Så då var årets första flugfiskemässa gjord, det var jättekul att dels träffa vänner i branchen, men även alla vänner jag mött, umgåtts med, umgås med....ute bland de "Prickiga" oavsett strömmande vatten, kustbandet, stilla vatten eller fjällvärlden. Känner mig fylld av ny energi inför den kommande säsongen, skall bli helt underbart att få besöka de "Vackra" framöver...och att få komma hem till MIN vackra!!! hon är inte prickig, men hon är vackrast (en underbar ängel att hålla sig till...U Rock Sunshine!!!)    ;0)
 
Vill passa på att ge ett stort tack till Kenneth som organiserat detta, samt Mats på Wittlock...än en gång ett stort TACK för att ni bjudit in mig som en av Flugbindarna...ni "ÄGER"!!!  ;0)
 
Så nu är det bara att köra på, och se fram till nästa mässa!
 
 
 
Väl mött vänner!!!
 
 
 
Peter
 
 
 
 
 

Mässa i helgen!!!

Fredag 1 februari
 
 
Årets första mässa för min del, det är tredje året jag är med som en av flugbindarna...
 
 
Välkommen!!!
 
 
Mvh/ Peter

RSS 2.0