Fisketema!

Lördag 3 marsDenna veckan har jag trampat min MTB varje dag till jobbet ett bra sätt att följa den annalkande våren, ca 200km har det blivit totalt i sadeln. Sett älgar, rådjur, hjortar, kanada och grågäss, svanar, mängder av småfåglar, för att inte tala om ett par örnar, ormvråkar, glador m.m. Så visst är våren verkligen på G och det känns även i kropp & knopp...finns bara ett ord, HÄRLIGT!!!

Veckan har även innehållit mycket flugbindning inför mässorna framöver, samt annat i flugfiskets anda + isfiske......med bla annat en myra som kom till på flugbindar städet, blev lite inspirerad efter att ha gjort gräshopporna. Myror är alltid hett att flugfiska med oavsett om det är regnbågsöring, bäcköring, större öring, röding osv...så en del sådana fick fyllas upp i en av cellerna i "Mix asken".
En "Space bug booby"...Booby, ett skällsord för många flugfiskare då den fiskas nära botten med sjunklina, men...är mycket effektiv, kanske just därför som den ratas i vissa regnbågsvatten, samt är förbjuden att användas överhuvudtaget.


Under veckan var det lite pärlpyssel med ungdomarna, nördig som man är så......varför inte en skylt i flugfiskets tecken!?  ;0)


Våren kommer mer och mer nu så idag lördag var det åter dags att ge sig ut med Fiskegruppen. Eftersom det varit lite trögt tidigare samt en del som är sjuka, så var det bara fyra som följde med......som snabbt borrade upp hål, pimplade och riggade sina ismetesspön......den ena lösningen...
...en annan hade detta...
...eller så här. Oavsett vilket så blev det napp, på alla!  ;0)

Dessutom Emil som krokade en gädda på sin mormyska under pimpelfisket...

...Emma ville fortfarande inte vara med på bild, men kan avslöja att hon var duktig på att ta fisk denna vackra soliga dag, grattis Emma!

Filip Fiskegruppens senior nu och hängiven sportfiskare...


...för att inte tala om Adrian som fiskegruppens storfiskare, han missar ALDRIG några fiskepass med gänget, tummen upp för dig...gedda gedda!!!  ;0)


Ja vad skall man säga, det är lika kul...ALLTID!!!  ;0)  Denna fick vi behålla då gäddan slitit av ett tackel av någon annan som varit där tidigare, en större trekrok med tillhörande ståltafs(alltför kort) satt kvar i gäddans svalg, när den kom upp ur djupet. Adrian fick den med sig hem, vilket blir en tacksam middag.


Efter fått abborrar, mört samt gädda var alla ganska nöjda och ville få i sig något varmt i kroppen......så det var bara att tända upp en brasa och börja grilla korv och hamburgare...Hm, även det smakar när man är ute i friska luften! ;0)

Vi sa att vi gör ett kort försök till med isfisket innan vi återvänder hem, jag hade inte mer än tänkt tanken "Ahh, nu är jag ganska nöjd med isfisket, så max en timme till...".....i samma ögonblick jag tänkt detta så hör jag på min högra sida...."Krrrraaaaakkkk  -  Splash!!!"....."Huuuuuhhh!!!????"....det är Filip han har gått igenom isen intill en vassrugg. Utan att blinka har jag kastlinan i mina händer och är redo att kasta ut den till honom, men han hinner upp innan jag skall kasta linan. "Huuu!!!???...det var lite tunt där!"...säger han med stort frågetecken över hela ansiktet. De övriga sitter bara och gapar...

Hur var det nu med tankens kraft tänkte jag i mitt stilla sinne...

Det var signalen att det var dags ge sig hemåt, sa jag till de andra. Snabbt fick han ta av sig de blöta paltorna, och väl i bilen så fick han svepa in sig i min varma indianfilt, en torr tröja, och min tjocka trapper ullskjorta. Men han var gott humör ändå. Han avslöjade att han stått på botten så det var ganska lätt att ta sig upp..."Men, ändå pöjk, Fyyyyy  F-N va kallt" Ringde honom senare och kollade om han återhämtat sig från detta äventyr, han svarade coolt och lugnt.."Japp, det är bara att krypa ner i soffan med filt och gotta sig resten av denna helgen". Kan avslöja att han var med på Vasaloppet förra helgen så han hade goda skäl att ta igen sig! ;0)

Filip du var en klippa idag, stadig och coollugn!

Isen var för övrigt drygt 20cm, men som jag sa när vi anlände gå inte för nära kanterna för där ser det tunt ut. Annars denna dagen var det helt underbart väder, solen brände i ansiktet, och när vi grillade avslöjade sig ett gäng snösparvar, precis ovan oss helt orädda.

På hemvägen upptäcker jag en STOOOOOR siluett uppe i skyn, dessutom ett flertal ormvråkar som flankar denna stora rovfågel......en kungsörn!!!  har sett de flera gånger på håll den sista månaden, men denna var riktigt nära, så snabbt fram med kameran när den var precis över oss, stannade bilen och tog några bilder.

Jag har en tendens att upptäcka rovfåglar alltid när jag är ute. Enligt de nordamerikanska indianerna så har varje enskild person ett s.k. "Skyddsdjur"...dessutom ger detta "Good medisine" att något bra händer framöver. För jag är övertygad om att naturen är så mycket viktigare för människan än flertalet tror på, där hämtar vi kraft och inspiration...så den skall vi förvalta väl!  Hoka Hey!


Apropå indianer & flugfiske...
...snart stundas en ny flugfiskesäsong!Ha en fortsatt go helg vänner!
PeterTrackback
RSS 2.0