Besor och kyla!

Lördag 31 mars


Gäääääsp! Upp 04.00, en stor stadig frukost och iväg till laxälven på hemmaplan då det var premiär. Premiären ligger normalt den 1 april, dock hade Falkenbergs kommun fått dispens till idag 31/3. Speciellt eftersom Falkenbergs kommun ville presentera det kommande projektet, med att riva dammvallen vid Hertings vattenkraftstation, för att bla underlätta laxens, öringens samt ålens "vandring" vidare upp i älven. Skall bli mycket spännande att få följa detta projekt för att inte tala om resultatet av detta i framtiden.

Så äntligen var man åter på plats, ca 05.15 med pannlampa till en början tills dagens första ljus smög sig fram, påpälsad som bara den, vilket skulle visa sig vara bra denna kommande dagen.

En timme senare så biter något på, det var en öring som fick gå tillbaka ner i strömmen...


...en speyfluga jag bundit var tydligen lockande.

Under förmiddagen är det ett antal besor som krokas, men samtliga återutsätts för att få chans att äta upp sig under säsongen.Det var bara vi sportfiskare som var uppe tidigt denna dag! ;0)

Före lunch hade den större skaran av besökare samlats vid laxstugan för att nyfiket lyssna på vad som väntade framöver, gällande projektet att ta bort vandringshindret för laxen = en kraftstation mindre = större möljigheter för laxen, öringen och ålen bla!


Efter informationen bjöds det på laxmackor med dryck...jag hann knappt på plats innan jag blev presenterad för en reporter...ok!  :0)


"Stort intresse för laxfiskepremiär - Hallandsekot
sverigesradio.se/halland/
Stort intresse för laxfiskepremiär I morse var det premiär för årets laxfiske i Ätran. En av de cirka 100 sportfiskarna som samlades vid Laxfiskestuga..."  (P4 Halland)

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=5045703"De stogo som spön i backen!"...


...en hel del paus!

Johan drillar lax.

Många laxvänner var samlade denna dagen, så det var mycket inslag av det sociala...och lite fiske i mellanåt.
Bralle bjussade på varm korv med bröd...Tack Bralle, bra initiativ!


Hm....


...inte bara vi som var sociala denna kylslagna dagen!  ;0)

One step for the man, one step for the salmon!  :0)


Imorgon är det en ny dag, nya upplevelser, nytt vatten!  ;0)


Ha en trevlig lördagskväll!

Peter

Laxgodis!

Fredag 30 marsEfter några dagars återhämtning efter tre mässor i följd så är det dags att förbereda sig inför både Lax och havsöringsfisket. Sandräkan jag binder för havsöringen har jag fått mycket förfrågningar om, bla om den även fungerar för Laxfisket......så vad passar inte bättre än att binda upp den i större storlek på lax dubbelkrokar!  :0)

En del spinnfiskar ju med räka efter lax så en artificiell variant borde ju också vara gångbar...DET ÄR BARA ATT TESTA!


Ha en skön helg vänner!


Peter

Ungdoms rekrytering!

Tisdag 27 marsIdag besökte jag en annan skola i Falkenberg för att rekrytera fler ungdomar, passade på att binda flugor med, ett bra sätt att uppmärksamma...de blir oftast nyfikna och kommer fram och ställer en massa frågor, vilket är bra.Har tre skolor till att besöka framöver, så det blir fler nya talanger som fylls på när de gamla faller bort. Detta är ett utmärkt sätt att locka ungdomar till klubbar och föreningar, gäller bara att det finns vuxna och äldre ungdomar som kan tänka sig att lägga lite tid för detta. I förra veckan blev jag dessutom vald till ordförande i hemmaklubben, tackar till förtroendet och hoppas jag kan tillföra något.

Till helgen är det saker på gång...mer om detta framöver!  ;0)


Önskar er en fortsatt go vecka vänner!Peter
P.s: i måndags var det några ungdomar som kom inom jobbet och ville testa att binda egna flugor,
de var faktiskt taggade efteråt och ville binda fler!

Montage...

Jag har lämnat in bild, fluga samt ett citat...och en idé om hur jag ville ha detta inramat. Tog vägen inom i måndags till företaget som hjälpt mig att montera detta...
...så här blev resultatet. Bilden är tagen från Ätran i slutet av 1800-talet, föreställande sonen till Wilkinson, med canespö och två ståtliga laxar. Citat hämtat ur Wilkinsons bok som gästade Falkenberg under ett flertal år för att flugfiska lax. Citatet lyder:
"Such fishing can not been seen at any other river that I have heard of, neither in Norway or Canada!"
W.M.Wilkinson London 1884

Samt laxflugan, Thunder & Lightening, bunden av Håkan Karsnäser

Blev nöjd med resultatet  :0)

 

Må väl vänner!

 

 

Peter

 

 

P.s: gäller att omge sig med vackra ting!


Sportfiskemässan 2012

Tisdag  27 mars
Har börjat "Landa" efter helgens Sportfiskemässa i Kista, fredagen var det ganska lugnt på f.m. under senare delen av dagen började det röra på sig mer. Lördagen var det fullt ös, för alla, många besökare från morgon till kväll, samt söndagen var den kortaste dagen...dock ingen vila, ganska bra "tryck" då också.

Flugbindargatan var välbesökt mellan uppvisningarna utmed kastbanorna...


...frågor besvarades, uppvisning av nya som äldre kreationer.


Vi som band flugor...


Niklas Dahlin, Sverige

Ulf Hagström, Sverige


Marc Fauvet, USA

Tellis Katsogiannos, Sverige


Helen Kensby, Sverige

"Moi"...


Barry Ord Clark, England


Johan Sterner, Sverige


Martin Ångnell, Sverige


Anders Ståhl, Sverige


Desiree Orre, Sverige


Håkan Karsnäser, Sverige


Caroline Emmet, England


Niklas Runarsson, Sverige


Trevor Jones, Wales

Joel Björn, Sverige


Jeanette Linnarud, Sverige


Steve Cooper, EnglandChris Reeves (stående i grön skjorta) var också med, missade honom sittandes vid städet...


...han trivdes dock gott ändå med lite diskutioner i jämna mellanrum.


Espen och Daniel från Trysil, sittandes i Flugfiske i Nordens monter.


Drugge med sina underbara tvåhandspresentationer i bassängen.Leif Milling, ett populärt stopp för besökarna på mässan.


Fullt åt de olika vädersträcken!


Betespresentationer i Europas största aquarium, innehållande gädda, abborre samt regnbågsöring.Tillfälle gavs även för de gästande barn och ungdomar som ville prova flugbindning i Sportfiskarnas monter.


Peter trivdes det syntes.


Fjällorna rekryterade nya.


Fullt var det här med!  :0)


Prylar överallt!


Scenen var fullspeckad med olika aktiviteter, här intervjuar Martin från Fiskejournalen William om sportfiskelivet.


Massa utställare var det, så det tog en stund eller två att hälsa på bekanta och nya vänner.En av de populära montrarna var denna med utsökt tilltugg samt "Eldvatten" av den finare sorten.


Det var tre intensiva dagar, dock jättekul och inspirerande, en bra start på den kommande säsongen...och jag lär väll inte vara ensam. Kan tänka mig att de flesta är förväntansfulla, och vill fiska....NYSS!!!  ;0)

Under tiden jag var på väg till Sockholm hade hemmaklubben sitt årsmöte, jag blev utsedd som ordförande i klubben, får se om jag kan tillföra något...   ;0)


Ha det bra!
Peter1:a dagen på mässan...

Fredag 23 mars


Första dagen på mässan organisera sig på platsen utmed flugbindargatan, hälsa på samtliga flugbindande kollegor samt även en del övriga kända utställare.
Vi är 20st flugbindare på årets...


http://www.kistamassan.com/events/sportfiske

Denna lördagen kommer det säkerligen vara fullt upp, med många besökare. Kom gärna fram och hälsa, titta på bla mina flugor för kusten efter havsöring, nybundna speyflugor för laxfisket, samt stora muddlers för storöringen under skymning/nattflugfisket.

Dessutom harrserien, mixasken med tex tjecknymfer, guldskallenymfer, torrisar osv.

Återkommer med mycket bilder från sportfiskemässan i nästa inlägg, önskar er en fortsatt trevlig helg, och hörrni...

...välkommen!
Peter

Bokad helg!

Torsdag 22 mars


Ser fram till att träffa er på Sportfiskemässan i Kista/Stockholm denna helg, besök mig gärna på flugbindargatan där jag är en av de som binder flugor. Skall bli spännande och inspirerande!


Välkommen!
Peter

Ungdomar!

Onsdag 21 marsJust nu är det dags att lägga lite fokus på att rekrytera nya ungdomar till Fiskegruppen, besöker framöver samtliga högstadieskolor i kommunen...


...med minimontern, broschyrer, visar flugbindning samt ett bildspel från våra utflykter genom åren.

Andra skolan idag, och ca 10 - 12 ungdomar samlade sig framför mig medan jag band flugor samtidigt som de fick svar på alla möjliga frågor de kom med...inspirerande, hoppas ungdomarna tyckte det också.  :0)

Bara drygt en vecka kvar till premiären nu på västkusten, har planerat in en tur längre fram med Fiskegruppen till att fiska havsöring med gänget, kan bli spännande.

Zee Ya!
Peter

Muddlern No1!

Måndag 19 marsJaha, en ny vecka med nya utmaningar och erfarenheter. Efter gårdagens besök nere i Skåne och dess kust fortsätter jag att binda upp flugor...för storöringen i strömmande vatten. Framförallt under den skymmande tiden, när mörkret träder in och de större predatorerna lämnar sina djupa höljor för att jaga byten. Har haft tillfällen och provat olika typer av flugor för just det flugfisket, och har hållt mig till EN...den har varit mycket framgångsrik vill jag lova......en muddler med conehead, gummiben, lite "Skimmer". Så en ask med dessa storöring-magneter får det bli inför sommarens "Grand Tour" runt om i landet till olika strömmande vatten!  ;0)


Önskar er en härlig vecka!

Peter

Årets 1:a havsöringsdag!

Söndag 18 marsIdag blev det en tidig morgon, upp ca 04.45, fixa lite mat samt varm dryck. Utrustningen var redan genomgången och förberedd så det var bara att ge sig iväg till kompisen  Mikael. Vi hade siktet inställt på att ta oss ner till Skånes kust, eftersom vårt havsöringsfiske utmed västkusten inte är aktuellt förän först om två veckor. Vi valde att testa ett rev ovan Höganäs för att se om det skulle bli "Kontakt"......Mikael fixar utrustningen medan blicken söker en redan anländ flugfiskare som gav sig iväg med sin flytring till revet som låg en bit bort från parkeringen. Lagom gångavstånd, så att man blev uppvärmd inför sökandet. Denna dag bjöd på en sydvästlig vind, grått och tjock dimma samt regn, men vad gör det när man väntat så länge.Medan Mikael fixar det sista så är jag redan färdig...."Igår!"  ;0)


Väl ute i vattnet fick de vältorkade vadarkängerna svälla upp igen, så att fötterna med ett par extra sockar fick plats. Båda fiskade av sträckan succesivt, under tiden närmar sig den andre besökaren...


...med sin flyring.


Efter någon timme, samt fiskat av revet så valde vi att fortsätta söder ut till ett nytt rev som såg spännande ut, ytterligare en besökare anlände som även han fiskade av revet steg för steg. När vi nådde revets lilla lagun alla tre så kom dagens kontakt......medan Mikael fiskar hans högra sida och jag på hans vänstra så smäller det på tre stycken inom loppet av ca 10-15min, och på väldigt grunt vatten, otroligt...snacka om tillfällighet. Ja ja det är bara att gratulera. Nu vet vi vartfall att det finns havsöring. Kan nämnas att de släpptes samtliga då de varit slanka...besor???(Inte bara tätt med flugfiskare, utan även en hel del sjöfåglar var samlade inne i viken).


Jag tittar av en tillfällighet ner i vattnet för att se om det finns "Bytesdjur", och upptäcker då inne i en tångruska att en stjärtfena som sticker ut, tar håven för att undersöka saken, till min förvåning så...


...upptäcker jag att det är en havsöring som gömt sig, dessutom noterar jag att de främre fenorna inte finns där, endast en liten knöl sticker ut på vardera sida där det skulle varit fenor. Ser inget köttigt sår eller blod heller så det verkar vara en äldre skada, säl attack måhända? eller en tuff "Lek" i ån? Oavsett så släppte jag tillbaka den, som ett skott drog den iväg. Jag frågade besökaren som fått havsöringarna hur fenorna sett ut på de fiskar han fått..."Alla hade fenor!" ...svarade han tillbaka. Hm??? kan det varit så att havsöringen inte var helt kurant, eller blivit tagen tidigare och återutsatt och inte återhämtat sig riktigt?...Hm??? En sak var ju säkert det var ju inte så här jag skulle "Spräcka nollan" detta året gällande havsöring.  ;0)

Nytt sportfiskefenomen  "Håvning!"  ;0)

Efter att hungern gjorde sig påmind var det bara att ta sig ur plurret och ta sig tillbaka till bilen, men...


...på vägen ligger denna lilla krabat bland stenar uppe på stranden, den hade nog inte följt med tidvattnet när det blev ebb, utan hamnat kvar på för grunt vatten...ca 7cm lång, inte helt olik en av mina flugor som jag binder upp.


En värmande fika är inte helt fel...


...en sådan här ruskdag.

Medan vi fikade dök det upp ytterligare tre stycken flugfiskare, ja just det en spinnfiskare före dem, så nu var vi plötsligt....lite väl många på revet.


Provade någon timme till senare...


...innan mörkret sänkte sig......den kraken är nog i andra vatten nu!


Sista försöket vid revet igen innan hemfärd...


...dock lyste h-ö:rna med sin frånvaro. En kallfront strök över oss med tilltagande vind och regn, samt att flaggan var hissad, en signal att denna dagen var till ända...för denna gången!  ;0)


Trots inget krokat (Utan bara håvat)  ;0)  ......så var det ändå gott att komma ut igen och få andas in den salta luften, samt svinga flugspöt och lägga ut flugan i vattnet...Mmmmm! En aptitretare inför västkustens premiär...om ca två veckor...HÄRLIGT!


So Long...Långkalsong!  ;0)
Peter

Fortsatt flugbindning!

Fredag 16 marsEftersom flertalet flugor var eftertraktade på Svenska Flugfiskemässan är det bara att sätta sig vid hemmets lugna flugbindarverkstad och fylla upp askarna än en gång...
...inför ännu en mässa, sportfiskemässan i Kista nästa helg. Den mässan pågår under tre dagar och presenterar det mesta som finns inom sportfisket. Skall bli jättekul att få deltaga under dessa tre dagar och ingå i truppen bland de 20st flugbindare som visar upp sig utmed flugbindargatan. Ett flertal kommer från olika nationer dessutom!

Nu är dessutom våren här, fåglarnas läten mer eller mindre överröstar allt i sin väg. Enorma flockar av svanar, grågäss och kanadagäss passerar jag varje gång jag tar min MTB till jobbet de 20km. Igår var en hel samling av tofsvipor på en av ängarna, en ängspiplärka drillade uppe i skyn. Stora flockar av rådjur samlas även de för att knapra i sig vad som kommer fram nu i värmen. Det är en härlig samt välkommen tid nu!

Nu är det bara ett par veckor till premiären, abstinensen visar sig i flugfiskearmen...med lite ryckningar!  ;0)Ha en underbar helg vänner!Peter


Inspiration!

Torsdag 15 marsFick en gåva av Jussi/Mountain Media, efter flugfiskemässans slut i söndags......nysläppta Patagoniens silver, samt Kaitum del-1 med bla Gunnar Westrin. Fick möjlighet att prata med Gunnar på vårt hotell i Stockholm en stund innan han for hem, det var trevligt och växla några ord med honom.

Har inte haft tillfälle att titta på dessa filmer än, förmodligen blir man inspirerad då detta sker...lite upp-peppning inför den kommande flugfiskesäsongen misstänker jag! ;0)

Idag låg det ytterligare en spännande sak i brevlådan, har fått äran att recensera en ny bok i ämnet flugfiske som kommer släppas nu under mars månad, skall först läsa den så återkommer jag om vilken bok det är. Får tacka Eva på förlaget som anförtrott mig den äran. Avslöjar som sagt detta när jag läst ut den tills dess......Simma lugnt!  ;0)Peter

Inför Laxstart!

Tisdag 13 marsUpptäckte att det var dags att börja binda upp nya fräscha laxflugor inför den kommande premiären och säsongen, så jag har börjat med bla......några Speyflugor, med bla gummiben, crystalflash. Få se om dessa kan locka ett muskelpaket att hugga.


Ha en fortsatt go vecka vänner!
Peter

Helgen som var!

Tisdag 13 mars
Så nu har jag har haft lite tid att uppdatera helgens händelse, dvs liten rapport om vistelsen som en av flugbindarna på Svenska Flugfiske-mässan i stockholm....torsdagen och fredagen var det ganska lugnt, lite "Lugnet före stormen", dock var det en del som kom inom Flugbindargatan och tittade på våra kreationer.

Joel Björn 16år och redan en av de duktiga flugbindarna..tummen upp!


Igor Stancev, med sina enormt realistiska imitationer.

Tomas Johansson, som har en enorm erfarenhet och en mycket god vän.

Florian Stephan, med laxflugor bundna i bla Cock De Leon, man kan bara spekulera vad han säger här..."Neeejjj, det är inte bäver!"  ;0)

Leif Ehnström, som gärna delar med sig av sina erfarenheter...alltid lika ödmjuk.

Jörg Schuft, klassiska och moderna laxflugor visade han upp.

Jeanette Linnarud, duktig flugbindare...bra att det inte är bara en massa gubbar. :0)

Gerd-Peter Wieditz, The grand old man i gänget med mycket lång erfarenhet och duktig flugbindare.

Anders Ståhl, som band grymt vackra klassiska laxflugor.

För utom allt flugbindande hinner Ulf Hagström och Marc Fauvet sträcka på benen och njuta av lite choklad, som man blir så-glad av! ;0)

Och så var det jag också som visade framförallt kustöring flugor, och lite andra flugor.


Fly & Tie´s monter var välbesökt, Johan Klingberg är ett etablerat namn inom Flugfiskevärlden, alltid lika trevlig.

Kastbanan var kul, testade bla ett två hands splitcane spö..."Den du!"

Annars var det ett fåtål montrar med prylar till höger och till vänster, Settern var där samt Flugfiske i norden, Ibbe med flugbindarmaterial, Ulrik med sina handgjorda håvar, Loop, Jonas Hagborg från Lungsjöån/Borrsjöån  m.m.
Eftersom det var Äventyrmässa också samt båt mässa så var det ganska mycket folk, framförallt under lördagen då vi hade enormt mycket att göra. En hel del besökare med flugfiskeintresse var där då vilket märktes, flugbindargatan var hela tiden fylld med nyfikna besökare som trängdes lite för att få en glimt vad som bands upp av oss flugbindare.

Under lördagskvällen var det middag och skön stämning bland oss flugbindare, var som en enda familj. Vill rikta ett stort tack främst till Jussi från Mountain media som gjorde detta möjligt, och jag håller tummarna att Svenska Flugfiskemässan återkommer. Sedan även ett tack till er Flugbindarvänner, jättemysigt är väl det ord jag kan komma på. :0)

For tillbaka mot västkusten efter mässan stängdes på söndagen, på vägen stannade jag till i Herrljunga för att släppa av Joel, kan erkänna att ögonlocken kändes tunga vid det laget. För att ej låta John blund komma alltför nära så sjöng jag och Joel samstämmigt..."Old McDonald had a farm"...tur ingen annan var med!!!  ;0)Nej det är inte kameran som krånglar...det var mina ögon som var lite suddiga, i riktning mot månen. Fick mellanlanda i Ulricehamn hos morsan och fortsätta resten av resan hem på måndags morgonen istället. Inte konstigt att man var "Lite" dåsig på jobbet sedan! ;0)


Men det var det värt, nyladdad med energi, inspiration och förväntan inför den kommande flugfiskesäsongen, kan inte bli en bättre start!


Simma lugnt!  >>-))))))`>
Peter


Mässdagar!

Lördag 10 mars


Hej på er vänner! Det är fullt ös nu denna helgen på Svenska Flugfiskemässan i Stockholm, jag med de övriga flugbindarna skapar flugor på flugbindargatan på löpande band. Denna lördagen var det väldigt många besökare, jättekul.

Sandräkan jag har bundit upp var eftertraktad...


...jättetrevligt!

Vill bara nämna att jag återkommer med bilder och ett längre inlägg efter helgen.Ha en fortsatt trevlig helg vänner!PeterP.s: bildspelen som låg utmed högra flanken här i bloggen har lagts ner. Det kommer dock att läggas upp nya små bildspel framöver.

Helgens mässa!

Fredag 9 mars


Denna helgen är det så åter dags, för att deltaga på en mässa...nämligen Svenska Flugfiskemässan i Stockholm. Skall bli mycket roligt och inspirerande. Vi ses på flugbindargatan!Mvh

PeterP.s: Återkommer med uppdatering om vistelsen av Svenska Flugfiskemässan/Flugbindargatan!

Fisketema!

Lördag 3 marsDenna veckan har jag trampat min MTB varje dag till jobbet ett bra sätt att följa den annalkande våren, ca 200km har det blivit totalt i sadeln. Sett älgar, rådjur, hjortar, kanada och grågäss, svanar, mängder av småfåglar, för att inte tala om ett par örnar, ormvråkar, glador m.m. Så visst är våren verkligen på G och det känns även i kropp & knopp...finns bara ett ord, HÄRLIGT!!!

Veckan har även innehållit mycket flugbindning inför mässorna framöver, samt annat i flugfiskets anda + isfiske......med bla annat en myra som kom till på flugbindar städet, blev lite inspirerad efter att ha gjort gräshopporna. Myror är alltid hett att flugfiska med oavsett om det är regnbågsöring, bäcköring, större öring, röding osv...så en del sådana fick fyllas upp i en av cellerna i "Mix asken".
En "Space bug booby"...Booby, ett skällsord för många flugfiskare då den fiskas nära botten med sjunklina, men...är mycket effektiv, kanske just därför som den ratas i vissa regnbågsvatten, samt är förbjuden att användas överhuvudtaget.


Under veckan var det lite pärlpyssel med ungdomarna, nördig som man är så......varför inte en skylt i flugfiskets tecken!?  ;0)


Våren kommer mer och mer nu så idag lördag var det åter dags att ge sig ut med Fiskegruppen. Eftersom det varit lite trögt tidigare samt en del som är sjuka, så var det bara fyra som följde med......som snabbt borrade upp hål, pimplade och riggade sina ismetesspön......den ena lösningen...
...en annan hade detta...
...eller så här. Oavsett vilket så blev det napp, på alla!  ;0)

Dessutom Emil som krokade en gädda på sin mormyska under pimpelfisket...

...Emma ville fortfarande inte vara med på bild, men kan avslöja att hon var duktig på att ta fisk denna vackra soliga dag, grattis Emma!

Filip Fiskegruppens senior nu och hängiven sportfiskare...


...för att inte tala om Adrian som fiskegruppens storfiskare, han missar ALDRIG några fiskepass med gänget, tummen upp för dig...gedda gedda!!!  ;0)


Ja vad skall man säga, det är lika kul...ALLTID!!!  ;0)  Denna fick vi behålla då gäddan slitit av ett tackel av någon annan som varit där tidigare, en större trekrok med tillhörande ståltafs(alltför kort) satt kvar i gäddans svalg, när den kom upp ur djupet. Adrian fick den med sig hem, vilket blir en tacksam middag.


Efter fått abborrar, mört samt gädda var alla ganska nöjda och ville få i sig något varmt i kroppen......så det var bara att tända upp en brasa och börja grilla korv och hamburgare...Hm, även det smakar när man är ute i friska luften! ;0)

Vi sa att vi gör ett kort försök till med isfisket innan vi återvänder hem, jag hade inte mer än tänkt tanken "Ahh, nu är jag ganska nöjd med isfisket, så max en timme till...".....i samma ögonblick jag tänkt detta så hör jag på min högra sida...."Krrrraaaaakkkk  -  Splash!!!"....."Huuuuuhhh!!!????"....det är Filip han har gått igenom isen intill en vassrugg. Utan att blinka har jag kastlinan i mina händer och är redo att kasta ut den till honom, men han hinner upp innan jag skall kasta linan. "Huuu!!!???...det var lite tunt där!"...säger han med stort frågetecken över hela ansiktet. De övriga sitter bara och gapar...

Hur var det nu med tankens kraft tänkte jag i mitt stilla sinne...

Det var signalen att det var dags ge sig hemåt, sa jag till de andra. Snabbt fick han ta av sig de blöta paltorna, och väl i bilen så fick han svepa in sig i min varma indianfilt, en torr tröja, och min tjocka trapper ullskjorta. Men han var gott humör ändå. Han avslöjade att han stått på botten så det var ganska lätt att ta sig upp..."Men, ändå pöjk, Fyyyyy  F-N va kallt" Ringde honom senare och kollade om han återhämtat sig från detta äventyr, han svarade coolt och lugnt.."Japp, det är bara att krypa ner i soffan med filt och gotta sig resten av denna helgen". Kan avslöja att han var med på Vasaloppet förra helgen så han hade goda skäl att ta igen sig! ;0)

Filip du var en klippa idag, stadig och coollugn!

Isen var för övrigt drygt 20cm, men som jag sa när vi anlände gå inte för nära kanterna för där ser det tunt ut. Annars denna dagen var det helt underbart väder, solen brände i ansiktet, och när vi grillade avslöjade sig ett gäng snösparvar, precis ovan oss helt orädda.

På hemvägen upptäcker jag en STOOOOOR siluett uppe i skyn, dessutom ett flertal ormvråkar som flankar denna stora rovfågel......en kungsörn!!!  har sett de flera gånger på håll den sista månaden, men denna var riktigt nära, så snabbt fram med kameran när den var precis över oss, stannade bilen och tog några bilder.

Jag har en tendens att upptäcka rovfåglar alltid när jag är ute. Enligt de nordamerikanska indianerna så har varje enskild person ett s.k. "Skyddsdjur"...dessutom ger detta "Good medisine" att något bra händer framöver. För jag är övertygad om att naturen är så mycket viktigare för människan än flertalet tror på, där hämtar vi kraft och inspiration...så den skall vi förvalta väl!  Hoka Hey!


Apropå indianer & flugfiske...
...snart stundas en ny flugfiskesäsong!Ha en fortsatt go helg vänner!
Peter
RSS 2.0