Fortsatt ungdomsfiske!

Tisdag 19 juni


Andra dagen med ungdomar på vår sommarverksamhet nere på beachen, samt inget mindre än fiske på eftermiddagens schema. Valde en närbelägen plats för att underlätta det hela, och spara tid, istället för att lägga tid på för mycket transporttid...ungdomar vill inte vänta, det mesta skall ju hända..."NYSS!"  :0)

Efter en snabb introduktion med mete som tema för denna veckan så var spöna på plats......i väntan på att klockorna skulle larma, Hm...det blir intressant och spännande hur det blir denna tur.

Dröjde inte länge innan mitt spö började larma...försiktigt! Förmodligen något "Litet" som inte fick ner betet. Ytterligare en stund senare så började Jacks spö larma..."DU HAR NAPP!!!"...sa jag till honom..."VA???  HAR JAG???"...svarade han förvånande...."JAPP!"...


...en stolt kille med en större sarv...Grattis Jack!  :0)

Mitt spö darrade igen, men bara för ett ögonblick...sedan såg jag i ögonvrån att Jacks spö slets ur spöstativet och höll på att fara ner i vattnet..."DET ÄR NÅGOT STÖRRE PÅ NU!!!"...ropade jag till Jack som tillsammans med Viktor var en bit bort...han kom rusandes, började drilla fisken..."DET ÄR EN JÄÄÄÄÄÄTTESTOR ÅL!!!"...den lossnade när den kom intill vår plats, men vi skymtade besten...

Kort stund senare så höll Viktors spö på att fara ner i vattnet..."MEN VAD NU DÅ???"....
"NÅGOT STORT IGEN!!!???"...

"DET ÄR ÅLEN IGEN!!!"....Jack sprang till bilen och hämtade håven...


...så vi fick titta på den snabbt för att lika snabbt kroka av den försiktigt och släppa tillbaka den ner i vattnet. Ålen är ju faktiskt fridlyst och skall omedlebart återvända till sitt rätta element. Vi hann väga den först och den vägde 1.46kg, en ståtlig ål som är värdig att få leva vidare och fortsätta ge nya generationer av sin art.

Jack fick ytterligare en sarv före avresan tillbaka till vår "Base-Camp" nere på Skrea Strand = Oasen.

Minns den tid då en annan var i pojkarnas ålder, Hm...tidigt på 70-talet. Då det fanns mängder av ålar. På sommarloven var det spännande att snorkla efter dem. Idag är de utrotningshotade...av olika anledningar, man vet inte 100% säkert varför men det finns spekulationer samt teorier...bland annat vattenkraft, dvs vandringshinder upp i åar då de återvänder där de föddes efter en lång tids vistelse och resa tur och retur till sargassohavet...snacka om simtur!!!

Fiske med ungdomar handlar inte bara om hur man tar fisk utan vad som gäller för de olika arter vi har kvar, hur vi förvaltar detta, och mycket annat som är värt att uppleva på vår moder jord.

Strax innan vi for iväg sa en kollega..."Lycka till!"...

..."NOPE, här säger vi inte det, utan istället säger vi..."SKITFISKE!!!"   ;0)

Och det hade vi ju...TYP NOT!!!...lite omvänd psykologi med andra ord!


Så mina vänner...SKITFISKE!!!  ;0)PeterP.s: dessa killar kommer säkerligen att ingå i "Fiskegruppen" till höstterminens start efter sommarlovet...de blev   inspirerade, och ville ut igen...redan imorgon!!!  :0)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0