Lite blandat under vecka 27...

Den gågna tidens regnmängd har varit på både gott & ont, väder gudarna har inte varit med oss när det gäller antalet soltimmar...mycket vatten i våra vattendrag, oavsett om det gällt sjöar eller strömmande vatten.
 
Men ha förtröstan, det borde vartfall gynna uppgången av nystigen Lax framöver!  ;0)
 

Ibland visar sig sommarvädret sin...
 
...goda sida, och färglada prakt!
 
 

Gick någon kvälls...
 
 
 ...vända hemma i Laxströmmen, allt medan Falkenbergs Visfestival pågick på motsatta sida. En del av gamla, samt nya vänner hade radat upp sig utmed Ätrans vatten...på "Frisidan" med sina pick-nick korgar och filtar såg mysigt ut!
 
Så jag missade inget!  ;0)
 
 
 
Sommar är det heller inte utan...
 
 ...att få njuta av färska, närodlade jordgubbar....SLURP!
 
 
 Under torsdagens kväll så var det åter en fisketur med en dela av ungdomarna som slutit upp vid "Rende Vouz" -platsen...nere vid stranden.
 
Dock gick turen till en insjö inte långt ifrån där jag har mitt hem. Riktigt fina sjöar...som alla ingår på samma kort. Så det blir variationsrikt, från smått till stora sjöar...en av sjöarna är GRYMT bra sitt gäddbestånd, och då snackar vi STOOOORA madammer!!! Bäst är det dock på senhösten när de blivit fullmatade av bytesfisk.
 
Under denna kväll blev vi påhälsade av...
 
 
...blodtörstiga flygfän, dock inga fladdermöss...de kom senare!!!  ;0)
 
Men det sa jag inte till ungdomarna, då hade de fått panik!!!  ;0)
 
En av killarna ville vara med i min båt, och det dröjde inte länge innan "0-an" spräcktes...dock en liten borre på ett UL-spö, och en gigantisk....................liten vobbler!  ;0)
 
Jack skrek....."JAG FÅR HÅLLA DEN; JAG FÅR HÅLLA DEN????"....så det var bara att lämna över spöt, så han fick drilla den...gissa om han var lycklig...hade ansiktet varit i gips....så hade det spruckit!  :0)
 
kul att dela med sig av dessa upplevelser!
 
 
 
 De andra följde efter oss var vi än stannade till....Hm, undrar varför???  ;0)
 
 
Såg mycket aktivitet vid en vasskant....smög fram med båten, och började lägga ut våra beten...
..."Jack???"....."Ja???"......"Nu har jag en liten gädda!!!"......"VAAAAAA??????".....Lämnade över spöt till honom igen...inte bara jag som tillämpar ett "Hollywood smajl"....
 
 ...snacka om fiskeglädje!!!
 
 
Fiskade av platsen, samtidigt som jag sneglade utanför en udde, där det var en massa skrämda bytesfisk över vattenytan...."SPLASH!!!"...en större abborre kom som en kanonkula ur vattnet...."Japp, dit skall vi"---tänkte jag i mitt stilla sinne, av välbehag....
 
 ...väl på plats hann inte den minimala vobblern ens landa i vattnet...."SPLASH!!!"....ytfilmen bröts i en kaskad av det våta...
 
 
 ...och en skaplig "Borre" fick möta kvällens fight.
 
Denna kvällen var riktigt underbar, ingen vind överhuvudtaget, på tillbakavägen såg vi mängder av bytesfisk som flydde från predatorer...förmodligen stora abborrar. Vi var dock tvungna att bryta ca 23.30...då det var en stund att plocka ihop prylar, och ta oss tillbaka de ca 3milen till vårt "Base-Camp" i Fbg.
 
Ungdomarna har varit på mig senast som idag (onsdag 11 juli), att de vill ut igen och fiska...."NYSS!!!"  ;0)
 
Samt att de mer än gärna vill vara med i Fiskegruppen när den startar till hösten igen. tror att de har fått en fin fiskeupplevelse denna sommaren...än så länge!
 
 
Så mina vänner....."Skitfiske!!!"  ;0)
 
 
 
 
 
 
 
Peter
 
 
 
P.s: undrar vem som fiskar vem??? ;0)
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0