Snöstorm & Flugbindning!

Lördag 21 januariÅter till bindstädet, med mer inspiration då det känns att säsongen börjar närma sig trots dagens snöinferno...skulle tro att det var LOVIKKAVANTAR SOM FALLER!

Dags att fylla askarna med nya fräscha flugor för så väl havsöring, regnbåge, lax, bäcköring, som för fjällflugfisket efter röding, öring & harr. Har dock några fler "Utmaningar" till nya kreationer inför havsöringspremiären.
Fortsätter med bla borstmask variant i svart och rött, som kan bli "Giftig" under skymningsfisket efter just havsöring. Min havsöringsask är mer eller mindre komplett nu men det är alltid spännande att få testa nya färger och material, samt storlekar.

Denna borstmask imitation är X-tra spännande och flugfiska med när rätt tillfälle ges, då kroppsmaterialet mellan krokarna är uppspunnet i marabou, samt angelhair (som klipps ner innan det dubbas in). Den "Ledade" kroppen gör flugan extremt levande då man fiskar hem den. Hugget kommer oftast vid stoppet under hemtagningen, och då ganska försiktigt. Jag förmodar att H-Ö inte behöver stressa för att fylla sin mun med dessa slingrande varelser, och därav de försiktiga huggen.

Så det kan vara värt att ha bortsmask imitation för dagsljusfisket, samt en mörkare för skymnings/mörkerfisket.

Ha en fortsatt go helg!

Peter   >>-)))))))`>

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0