Vid bindstädet fortsatt!

Tisdag 31 januariEn och annan klassiker skall också finnas till hands, när tillfället erbjuds som bla den klassiska......Pheasant tail.

Mayfly kan vara brukbar under försommaren.
Dock är det roligast och laborera lite med olika bindmaterial, och hitta på egna kreationer...vartfall varianter, för det är inte lätt att komma på något helt revolutionerande. Finns ett stort intresse för flugfisket och flugbindandet, vilket blir som livsstil för de som verkligen fastnar för detta, och många är duktiga på att skapa nya flugor. Men man har ju viss egen övertygelse och ideér om hur flugan skall se ut samt te sig ute i vattnet..och det viktigaste, vill fisken ta den. Alltid lika spännande!  ;0)


Här en Bibio variant, som har varit det enda som varit intressant för harren, när denna insekt kläckts i mängder.

Band en egen variant för tre år sedan inför resan till Jämtland. Just vi det tillfället så var det en sen eftermiddag, solen låg på samt med en sval vind från fjällen och harren var uppe och vakade väldigt intensivt. Efter att ha provat ett par andra "Torrisar" så tog jag fram mitt insekts nät och höll det i strömmen ett ögonblick, för att i  nästa stund syna nätet. Fyra stycken på samma "Fångst" bekräftade min misstanke, då jag kom på att jag hade bundit upp ett par ex av denna för att testa, vilket var snarlikt en bibio...till färgen vartfall. ;0)

Därefter blev det en och annan harr som var mer bestämda att behålla flugan och inte bara ta sig till ytan för att bara syna föregående flugor.  Alltid gott när man knäcker "Koden", en enormt skön känsla av välbehag som flödar genom kropp och knopp. Vilket kan därefter firas vid en öppen brasa invid strömmen, med aromen av kokekaffet som puttrar i sotpannan över elden, kåsan fylld med en skvätt "Eldvatten", samt med visst tilltugg så som tex kallskuret...FÖR ATT INTE TALA OM MYGGMEDLET "NORDIC SUMMER" (Bäckolja)  ;0)

Blir abstinensen allt för hög nu flera månader innan man åter befinner sig vid fjällbäcken, kan alltid plocka fram burken av Nordic Summer och ta sig en liten mental resa!  ;0) Simma lugnt!
PeterKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0