Flugor & Isfiske!

Lördag 28 januari



Havsöringsserien är nu klar, så då var det dags att rensa ut de övriga askarna och börja binda upp nya fräscha flugor för regnbåge, öring, bäcköring, harr, röding och lax. Har en ask för varje inriktning, samt en s.k. "Blandask" som går till det mesta, men den är också helt komplett nu med nybundna flugor inför kommande säsongen.

Igår f.m. före jobbet kallade, hann jag med nya Montana i mindre storlek...



... med inslag av charlakansrött "Flashig" dubbing...





...och en med inslag av grön "Flashig" dubbing framme i thorax. En bra Allround fluga som funkar i många sammanhang.



Nu har kung Bore besökt oss sedan någon vecka tillbaka, med kyla samt lite snö. Vilket innebär att sjöar börjat frysa igen, så nu idag vart det årets första tur och testa. Vad passade inte bättre än att dela detta med en kompis, han var först på plats...ivrig som attan efter att ha tillbringat en månad i Thailand (inte synd om honom alls!!! ;0)  eftersom det var ett sent nattpass för min del så tog det sin lilla tid, men efter att ha mumsat i mig en rejäl Brunch, så man står sig...så var även jag på plats för att kolla isens tjocklek.
Ut med prylarna ur Troutmobile, på med...



...rejäl pälsmössa som värmer gott i den isande vinden.

Tog inte lång stund innan jag krokade vad som kändes som en abborre på ca 5 - 6hg. Linus hade fått ihop 5st småabborrar och drog en bit längre ut, medan jag stannade kvar inne i viken. Började placera ut ismetesspöna och agnade dem i hopp att det skulle hugga senare.





I väntan på detta fortsatte jag att pimpla med mormyska och maggots..."Fasen vad det drar!"...kände att det var en rejäl abborre, tog in linan..."VA F....N!!!???"  Hi hi hi hi....




...DET VAR EN LITEN HUNGRIG GÄDDA, på mormyska...MED MAGGOTS!  ;0)


Linus hojtade till en bit längre bort en stund senare, och kom småspringandes för att föreviga predatorn...


...dagens största! Grattis kömpis!  ;0)


Efter någon timme till började hungern ta ut sin rätt...


...hann dock med att syna en av dagens abborre...Hm, undrar just vem som synar vem här!?  ;0)


Efter några timmars fiskande så tog jag en genväg hem, genom bokskogen...en vacker rovfågel kom glidandes mellan träden och passerade mitt framför mig när jag körde Troutmobil åter till sitt utgångsläge..hemläget!  ;0)




Ha en skön helg vänner!






Peter



Trackback
RSS 2.0