Havsöringsfluga 10...

Tisdag 3 januari
Vissa flugor är inga direkt imitationer ibland, utan mer bara helt enkelt attraktiva...för att undersökas. Eftersom fiskar inte har händer att känna efter finns det bara en kroppsdel som får ta sig an detta uppdrag...munnen! Vilket kan vara tillräckligt för att bli krokad.
En variant av wolly worm, med kropp i chrystal dubbing, kroppshackel av grizzly hackel, samt en butt av gnistrande röda fiber bundet på en större streamer krok. Jag är ganska sparsam med att "dressa" flugan när jag binder upp den så den inte blir alltför klumpig, hellre "slimmad" så den sjunker snabbt ner i vattnet innan den tas hem med jämna drag. En fluga som används ganska flitigt lokalt här hemma av en del som utövar kustflugfisket efter havsöring. Ett par sådana är bra att ha i "Bagaget"...  ;0)

Under sensommaren, runt augusti samt varma perioder i september kan det myllra av rejäla "Ludna" larver vilket är ett bra exempel på den riktiga Wolly worm...det jag kallade för "Lysmask" när jag var liten, då hanarna har en lysande ände som signalerar till honorna om deras närvaro...
Vilket fall som hellst så utvecklas de till bevingade vackra små änglar...larverna alltså!!!  ;0)                  


Peter
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0