Två dagars ungdomsaktivitet!

Tisdag 21 februariEfter helgens flugfiskemässa (se nedan) så var det gott att komma ut, eftersom det är sportlov denna vecka för oss så har jag planerat en del aktiviteter för ungdomar, bla så blev det isfiske med en del ur Fiskegruppen under måndagen......och gissa om de var "Taggade"...med sina egengjorda skryllor samt ispulkor...

...härligt att vara ute än en gång med gänget.


Efter att ha pimplat och fått en del abborrar och mört, laddades ismetesspöna......i väntan på att det skulle hända något tände jag upp en go värmande brasa...Emma som enda tjejen denna gången höll sig undan när kameran kom fram, hon kan dock nämnas ändå eftersom det är "Strongt" att deltaga som enda tjej bland killarna som var med. Hon är dock nu en rutinerad sportfiskare vid här laget!

Medan grillmaten smakade så började ett och annat ismetesspö larma, en och annan gädda visade sig, samt andra...djur. Oscar kom springandes med ena handen varsamt hållen......och visade en flicksländenymf som kravlat omkring intill hans isfiske hål, Hm...dröjer Liiite till innan våren kommer, även om det finns vissa tecken att den på gång! ;0)

Gäddornas vackra täckning.

Linus checkar indikatorn...

...isen börjar se ut som en schweizer-ost!  ;0)

Välorganiserad utrustning!


Efter ett antal mindre gäddor, abborre och mört, så tar denna priset...


...maggoten en tredjedel av mörten, den mörten måste ha varit en riktig optimist! Grattis Filip ;0)Idag tisdag så blev det en tidig morgon, upp 04.45, iväg till jobbet och förbereda färden till Hestra. For med gänget av 47 ungdomar samt två kollegor ca 06.10 för att vara först på plats, innan alla andra turister skulle dyka upp. Vi blev först, så att alla fick ut hyrskidor, snowboard tills liftarna öppnade. Eftersom jag har jobbat som skidlärare under flera år tidigare så fick ett gäng nybörjare en introduktion en timme ca, sedan var de ivriga att få komma iväg och prova på egen hand.

Åkte runt själv i anläggningen och kollade så att alla hade det bra, de som fått undervisningen tidigare verkade ha snappat upp en del och for nerför pisterna, och uppför liftarna i ett gehu! Under eftermiddagen var det dags att hålla en privatlektion, i "Skärande sväng"...laggen for som ett tåg utför för killarna, världscupen nästa! ;0)Härligt värre! Samt..."Dä ä bar å åk!"  ;0)
Peter
P.s: lite vårsignaler är det, ser stora skaror av kanada gäss, grå gäss och svanar nu, samt mängder av ormvråkar överallt. Det häftigaste hittils var i måndags morse på väg till jobbet när en kungsörn flög ovan vägen nägon km innan den vek av. Morgonsolen lyste mot örnens gula näbb som syntes tydligt då örnen endast var ca 15-20 meter i luften, ett gott tecken!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0