Njut av Livet!

Fredag 31 augusti
 
 
Så var det helg...
 
 
 
...så det gäller att njuta...fullt ut!
 
Filéad regnbågsöring med ugnstekt färskpotatis toppat med rödlök, färska örtkryddor. Dijonsenapsås, kantad med italiensk tomatsallad...kan det bli bättre?!  ;0)
 
Ha en skön helg vänner!
 
 
 
 
Peter

Annat än vanligt!

Torsdag 30 augusti
 
 
Efter att ha missat en helt underbar dag med fantastiskt väder igår, så fanns det inget annat alternativ än att tillbringa kvällen efter dagens A-pass med att fortsätta att presentera tubflugan från tisdagens Laxlandning. Hade bara hunnit göra mitt tredje utlägg denna fina kväll så nöp det till, en havsöring skymtades vid ytfilmen tills den åter valde att vända tillbaka till friheten ute i strömmen.
 
Men...
 
 
 
...en förrymd regnbåge högg i flugan i mörkret. Inte första gången detta händer, och det lär väll inte bli den sista heller kan jag tänka. Den var i ypperlig kvalitet, fet, skinande blank, hela fenor...och kampvillig trots storleken.
 
Så detta får bli en s.k. "Bonusfisk". Dock är det ju inte detta som skall finnas i denna strömmen, åtminstånde inte naturligt, det finns en hel del "Rymlingar" även i andra vattendrag. Har faktiskt fått "Båge" ute vid kusten också när jag besökte havsöringarna vid ett tillfälle. Lägger man ner ganska mycket tid till sportfisket så lär detta ske förr eller senare!
 
Måttet höll den, så det får bli en lunch under morgondagen...köttet var riktigt rosa vill jag lova, när jag filéade den. Så under natten får den ligga i en marinad och "Goa" till sig, mera Omega3 till mig och min kära!!!  ;0)
 
 
 
 
 
 
Önskar er en trevlig helg!
 
 
 
Hälsningar Peter!

Hjälp mig med din röst!!!

Hej igen vänner!
 
 
Jag har en enorm stor bildbank av vackra sportfiskebilder som tagits genom åren, och såg nu att Fiskejournalen har en fototävling fram till 31 augusti. Då är frågan om ni kan tänka er att hjälpa mig med ert bidrag...med att rösta på min bild på Fiskejournalens hemsida???
 
Valde denna bilden för stämningen, spänningen, samt det magiska med havsöringsflugfisket utmed vår vackra kust.
 
 
 
 
"Det Stora Blå levererar det vackra Silvret!"....har jag valt att ha som Rubrik.
 
Ni hittar den här (kopiera länken!):    
 
http://www.sportfiskeforum.se/omslagstavling/index.php?page=cover-4bc5ba301dc3a6639e046834048264ff
 
 
 
Ett stort tack för ert stöd!
 
 
 
 
Peter

Lite gott & blandat!

Onsdag 29 augusti
 
 
 
Så då var man tillbaka på hemmaplan, och Fiskegruppen har varit ute på ett par turer vid kusten och testat bla bottenmete.
 
De är ganska "Taggade", och en del nya deltagare har anslutit sig till gruppen med förväntningar, samt att de tycker det är.....JÄTTESPÄNNANDE!!!
 
Dessutom får de fisk...
 
 
...bland annat berggylta som här, annars är det för övrigt plattfisk, vi har sett stora mängder av makrill också samt horngäddor. Nu sista utflykten blev det även några fjärsingar, som jag tänkte smaka på, har hört att de skall smaka mycket bra. Gäller dock att ta det varligt då de har sylvassa taggar...men det kanske värt när det gäller dess fina filéer!  ;0)
 
 
Vädergudarna prövar våra sinnen samt tålamod,  för att inte tala om ett ständigt klädval....ena stunden är det ösregn och svalt, för att i nästa skifta till 24-grader med strålande solsken, kan bli "Tossig" för mindre!!!  :0)
 
Det är fint utmed kusten just nu denna tiden, när folkmängden minskat. "Locket" har lagts på nu efter semestertider...och man kan flanera runt för att bla plocka lite björnbär som kan vara gott att komplettera glassen eller varför inte en god smarrig björnbärspaj efter fiskmåltiden!
 
 
Fågellivet finns där fortfarande, bla denna fina svanfamilj. Har noterat en del stråk av flyttfåglar som tex kanadagäss och grågäss som kommer i sina "V"-formationer uppe i skyn.
 
Jag passar på att besöka elever ute bland samtliga högstadieskolor nu under hösten för att rekrytera fler till Fiskegruppen...ifall det finns fler som vill ansluta sig!  Det har det varit, de är nyfikna och kommer fram och ställer många frågor. Det gör det hela mer intressant när jag sitter och binder upp diverse flugor..."Men, går det fiska med en sådan???"........
 
 
 ......."Japp, och vi binder dessa tillsammans i Fiskegruppen under vintern också, så kom!!!" ;0)
 
 
Förutom fisket, som varit något lugnare denna sommaren för min del, så har det lagts en del fokus på...
 
...att träna, hålla mig "Fit" så att säga. Saker och ting händer här i livet så det gäller att vara aktiv, för hälsans skull!
 
Men för den sakens skull skall man ju inte ge efter på att njuta..i mellanåt!!!....
 
 
 
 ...denna helgen hade jag förberett en större havsöring, ena sidan kryddades för att varmrökas under lördagen, samt den andra sidan på ett annat sätt för att ugnstekas under söndagen så att jag och min kära fick njuta till fullo.
 
Nu är det dock bara drygt en månad kvar tills Lax/havsöringsäsongen är över...det gäller att passa på då med att presentera nybundna Laxtuber ut i Laxströmmen på hemmaplan...
 
 
 
 ....smarrigt värre för Laxen, och trott eller ej, efter ca två månaders uppehåll från Laxfisket gjorde jag mitt pass igår kväll (28/8).
 
 
Medan ett par av vännerna stog och diskutterade en bit nerströms small det på under tredje "Rundan"...en svag dragning i linan...som resulterade i en rejäl rusning från strandbrinken ut till djupare vatten mitt i strömmen, bland större stenar. Blev "Något" nervis att laxen dragit linan runt en av stenarna, men...
 
 
 
 ...jag fick en vacker kamp, en kamp som kändes i hela kroppen, alla sinnerna var som "Ett"!!!
 
Laxen ville inte ge sig i första taget...och inte jag heller! Men här stressas det inte, utan man tar det lugnt och försiktigt så att laxen visar tecken att bli trött till slut. Dock finns tankarna i knoppen...."Håller tafsen???...Sitter kroken ordentligt???...är det en nystigen och blank lax eller en som stått här ett tag???...men det är bara att behålla lugnet. Väl uppe på ytan skymtas att trekroken sitter perfekt i mungipan, och med en viss reservation följer lite lättnad...men det finns ju inga garantier i detta fiske!  ;0)
 
Men till slut så...
 
 
 ...kan det vackra silvret landas! Vilken lättnad...PUST!!!
 
Tack Mikael för att du "Tailade" den!!!
 
Nystigen var den, full med lus...
 
 
 ...så laxen måste kommit i samband med att vattenståndet höjdes dramatiskt!
 
Efter att ha blodat av den, så valde jag att filéa upp den, för att sedan dela upp vardera filé i tre delar. Och vilka filéer...för att inte tala om färgen på köttet!!!
 
 
 Vackert så det förslår!!!
 
Huvud samt ryggben sparas för att göra Laxsoppa på, morsan är en mästare på detta, så hon får äran att
tillreda detta på sitt sätt...."SLUUURP!!!"  ;0)
 
 
 
 
Keep on casting my Flyfishing friends!!!  ;0)
 
 
 
 
Peter
 
 
 

Bland björnbär, horngäddor & Havsöringar!

Torsdag 16 augusti
 
 
 Under denna sommaren har det varit fokus på lite annat och ej den "Intensiva" handlingen, med att presentera en och annan fluga. Dock har det varit en gemytlig period med mycket fokus med hälsan på högsta prioritetsgrad bla träning, god mat, vin, lite sol...ibland, och vissa mer privata angelägenheter...högst inspirerande vill jag lova!
 
Men nu så...kunde jag inte hålla mig. Valde att besöka det "Det Stora blå" denna underbara kväll, det kändes "Giftigt", så vad passade inte bättre än att knyta in en egenbunden mindre imitation av en....
 
 
 
 ...mysis!!!
 
 
Vilket inte var ett helt fel val, efter 6st öringar, dock mindre samt flera horngäddor som var på så...
 
 ...blev det hornädda som bet i det där lilla extra på den lilla räkimitationen. Vinden vred till frånlandsvind, vilket resulterade att det plötsligt bara dog ut.
 
Valde dock att söka mig till ett annat "Hett" ställe, och vada ut till "JUST DEN" stenen...redan vid första kastet spräcktes nollan, ytterligare 4st havsöringar small på, dock små i storlekarna, så det var snabba avkrokningar för att inte skada dem, eller trötta ut dem i onödan...så att de kan få äta upp sig ordentligt och därmed växa sig betydligt större framöver.
 
Stog och synade horisonten, en mörk ridå började närma sig, med ett dovt muller som avslöjade att vädergudarna ville närma sig den grunda Hallandskusten. Mina tankar förde mig vidare till en annan,
en "Annan" som finns i mina tankar...ständigt!!! ;0)
 
Så plötsligt drog det i rejält i ändan av min fluglina, en större stjärtfena viftade till ovan den salta och ljumna vattenytan, gestalten var betydligt starkare än dess föregående bundsförvanter, och kämpade rejält!
 
 Kropp och knopp fylldes med ett varmt välbehag, som en ljummen ström som leder ut till minsta cell i kroppen...
 
 
 
 ...känns gott med andra ord!!!
 
 
 
 Utmed stenrevet hade sommarens sista blomster vänt sig åt dagens återstående ljus...
 
 
 ...för att få i sig mer energi före nattens mörker infaller.
 
 
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   >>-))))))))`>
 
Sommaren har som sagt innehållit lite blandade "Saker"!
 
 
Ett besök hos bästa vännen Anders och hans familj...med MTBn med på resan, är alltid kul, bra träning är det dessutom...Anders kunde inte hålla fingrarna i styr dock!!!  ;0)
 
 
 Anders och jag, samt ytterligare en gammal vän har haft fina äventyrsupplevelser...
 
 ...genom åren, och skam den som ger sig...det är bara att fortsätta!!!  ;0)
 
 
Ett besök gjordes utanför Herrljunga hos vännen och flugbindarkollegan Joel, på vägen hem ifrån Värmland i slutet av juli...det togs några fina regnbågar, och det var trevligt att få tillbringa kvällen med kompisen...
 
 
 ...blev lite snack även om diverse flugmönster samt kommande mässor i framtiden bland annat, men det tar vi när det blir dags!  ;0)
 
 
En andra vända upp till Värmland, besöktes med ett "Gott" sällskap, det gamla klättergymmet som jag en gång besökt tidigare. På den tiden då klättringen var min passion under ett antal år, med många fina besök runt om i vårt land samt utomlands. Min favorit var det s.k. "Big-Wall" klättringen med flera hundra meter höga granitväggar bla i Norge...Nisserdal samt Setesdal, med väggar uppemot ca 1000meter.
Höll en hel del kursverksamhet under den mest intensiva perioden 1993 - 2004.
 
Som sagt lite "Skills" satt kvar!  ;0)  Det är som man säger, har man en gång lärt sig cykla så...
 
 
Nu den senare veckan har vi haft ett helt underbart sensommarväder...
 
 ..så en och annan härlig kvällstur görs, denna tisdagen blev det 52km utmed en del av Hallands vackra kustväg.
 
 
 
Mycket träning kräver ju energi!!! Så vad passar inte bättre än att unna sig rikligt med riktigt god...
 
 
 ...MAT!!!  ;0)
 
Brukar marinera Lax eller större havsöringsfilé med bla: gourmetsalt, egen kryddmix med bla saffran, olivolja, limesaft, dill...låt stå över natten, täckt. Stek den i ugnen eller lägg den på grillen...tillsätt färskpotatis, en rejäl fin sallad toppat med dijonsås....Sssssluuurrrppp!!!  ;0)
 
 
 
Önskar er en fortsatt fin "Indiansommar"!!!
 
 
 
 
Mvh  Peter
 
 

RSS 2.0