Från vått till torrt!

Lördag 24 september

Torsdags tog jag mig en tur inom laxfisket...igen, trots kulingstyrka i byarna...testade jag på spinnfluga, då det var nästintill hopplöst att hantera ett flugspö, vilket jag noterade då det var ett par entusiaster vid strömmen, det som inte hamnade i omgivande grenar och träd tog vinden hand om!!!  ;0)

Nåväl, en mindre havsöring tog min fluga på tillbaka vägen in till strömkanten, den fick återgå pga sin ringa storlek. Dagarna är korta nu, alltför korta...och återstående tiden av säsongen nu också, dock allt har sin tid! Får rikta flugfisket på höstgädda samt regnbågsöring framöver istället.
Dessutom blir det mer tid till att binda flugor framöver...

Här följer en beskrivning på en av mina favoriter inför hösten efter regnbågsöringen...Myggkläckaren!Bind in stjärtspröt av crystalflash med röd bindtråd...
...följ upp med en bit tunn koppartråd...

...byt ut den röda bindtråden till en svart...

...fäst in antron garn...

...därefter spinn upp lite svart sälhår...

...lägg nu antron garnet över sälhåret, så det bildar en vingsäck...avsluta med whipfinish, och Voila!!! 

Jag gör tre sycken varianter i olika sjunkhastigheter för att imitera myggans väg upp mot vattenytan, så man täcker behovet när det väl är dags att presentera dessa fantastiska "Beten"!  ;0)


Ha en fortsatt go helg!
Peter


Kommentarer
Postat av: Anonym

Snyggt jobbat och tydliga bilder.Får väl binda upp ett par stycken till helgen.Bommade helt förra helgen i Nordvattnet,bara ett par små "dragningar"./Tomas

2011-09-25 @ 18:56:18
Postat av: Peter Scheffler

Tack Tomas!P >>-)))))`>

2011-09-25 @ 21:41:58
URL: http://peterscheffler.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0