Årets sista dag!

Fredag 30 september

Efter avslutat mitt gamla boende med det sista som skulle göras samt lämna nycklar, fick jag inspiration...till att besöka havsöringarna en sista gång, för denna säsongen. Laxarna i Ätran får låtas väntas, havsöringfisket är roligare tycker jag.

Väl nere på en av platserna så kändes det "Hett", dessutom med värsta högtrycket samt en tung ridå av dis över havet. Någon vind var det inte heller att tala om...har vädergudarna hållt tillbaka sina krafter denna sista dag, så man får ett gott avslut???Hm, någonstans där ute finns de vackra silvertorpederna!

Startade med en ur min havsörings serie...efter tredje utlägget tog en h.ö. på ca 1.5 - 2.0kg, hann se stjärtfenan ovan ytan innan den släppte. Noterade dessutom att den var ganska färgad, så den hade fått gå tillbaka vilket fall som hellst. Den tog extremt försiktigt, kände endast en försiktig dragning i linan, ja ja, tackar för den fina upplevelsen.

Fortsatte en stund till men valde att byta till ytterligare en ur min h.ö-serie...sandräkan. Dröjde inte länge innan den fick påhälsning, tre stycken dessutom. En av dessa följde till och med efter till ca en meter framför mig, när jag skulle lyfta flugan ur vatten kom attacken! ;0)

Den sista var en liten blank rackare som fick gå tillbaka och växa till sig ordentligt.Vattnet var ganska brunt, förmodligen allt regnvatten som rinner ut ur alla åar, älvar utmed med vår kust. Såg en hel del mysis, tångloppor inne bland tångbältena......samt denna lilla krabat!


Kunde inte låta bli att njuta av solnedgången på vår vackra västkust...detta sista havsöringspass, åtminstånde här hemma. Dock, finns det havsöringar i Skåne, Blekinge m.m.  om man skulle få för sig att förlänga säsongen denna höst....    ;0)Ha en trevlig helg vänner!
P//


P.s: Jörgen! Idag skulle du varit med!  ;0)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0