Ett ungdomspass...

Lördag 8 oktober


Måndagen denna veckan skippades för att istället ta ut ungdomarna ur Fiskegruppen på lite gäddfiske under lördagen. Vinden låg på från norr, som var ganska isande och "Påstridig", när deltagarna skulle ge sig ut och ro...de fick bekänna färg med andra ord! ;0)

Trots detta så var de förväntansfulla och verkligen sken av energi! Vi delade upp oss åtminstånde EN stark var i vardera båt, jag fick Gustav som var ny i gänget. Vartfall första halvan av dagen, för det var konkurans vem som skulle vara i min båt vill jag lova...  ;0)

Jag valde att ankra upp precis utanför båtplatsen, eftersom vinde låg rätt in i viken mot oss..."Här finns det gädda!!!"...sa jag till Gustav...."Ok, vi testar här då!"...svarade han belåtet...

Efter att ha coachat Gustav och hjälp honom att tackla sitt spö så var det så äntligen dags, han kastade sin stora vobbler åt ett håll och jag min jerk åt ett annat..."PANG!"..."Jag har dagens första!!!"...sa jag till honom, han vände blicken åt mitt håll och tittade på mig med en förvånande blick..."VA????, REDAN????"...svarade han..."JAPP!!!"  ;0)   Den släppte dock vid båten, lika bra det då den inte höll måttet. Valde att besöka nästa "Heta" vik, som vinden mot......dröjde inte länge innan gustav äntligen fick en gädda, Grattis!

Förutom fisket var det gott att njuta av den kyliga höstluften, samt iakta de olika "Signalerna" till att kung Bore står vid tröskeln. Först skall ju dock flyttfåglar ta sig söderut, som denna skara av tranor som trumpetade över oss när de passerade förbi.

Efter första "halvlek" var det så dags för en gemensam fika, och där drogs en och annan "Version"...vem som hade fått den största, flest, vem som gjorde det, och det...osv. Dock stämningen var det inget fel på... ett gott gäng med andra ord!

En och annan matfisk togs hem av ungdomarna...

Jim "Sträckte på sig" en stund innan fisket återtogs:  ;0)
Andra halvlek...

Ut och trotsa vindarna igen...

...mest smågäddor denna dagen, det nappade vartfall!


Adrian och Oscar jobbar mot vinden, tills de nådde sin fiskeplats, vilket de nådde....till slut!  ;0)


Lite diskutioner blev det om hurvida man skulle göra si eller så ibland...  ;0)


Blodigt värre!!! Det fick bli matfisk!


Deltagarna hade fått en fin fiskedag denna lördagen, nu återstår och se när vi kan komma ut igen nästa gång, för de vill nog inte vänta alltför länge???!!!  ;0)


Alltid trevligt att få komma ut med ungdomarna, och förmedla lite naturupplevelser!
Fortsatt trevlig söndag!

Peter


P.s: Tummen upp för nästa fiskepass...


...det tycker bla Adrian, Fiskegruppens entusiast!  ;0)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0