Det var denna helgen!...

Lördagen blev det en tur inom ett biflöde till vår Laxälv för att "Sonda" lite...


...rejält med grönska var det utmed det strömmande vattnet, med bla vackra blommor, samt......en hel del sländor i alla möjliga former......inte bara i luften, även i vattnet......en och annan stirr med, som jag lyckades ta en bild på...trots ett försök!

Kan bli spännande att besöka platsen igen, då det är betydligt mer mängd med vatten!  ;o)
Söndagen 19 juni, alltså idag, så vart det ingen sovmorgon...upp ca 04.00, packade ihop klass 5 spöt och iväg för att plocka upp kompisen för en tidig färd till P&T vatten i djupaste Småland. Vilket lönade sig!!!......medan folket sov var det bara att välja och vraka bland de tomma bryggorna, dock höll jag mig till en plats...som såg giftig ut...

Kollade i luften, i vattnet vad som kunde tänkas locka fiskarna till vak...


Vulgator till höger och till vänster, högt som lågt....Sssssssllllluuuuurrrrrpppp!!!!
...pyttesmå sländor som knappt var mätbara i jämförelse med sina släktingar fanns det med. På med en imitation, dröjde inte länge innan flugan fick besök....vid ett tillfälle satt kompisen vid mig för en stund, när flugan låg tydligt på vattenytan...medan jag vände blicken åt kompisen för att besvara konvesationen....Sssssslllluuuurrrrpppp!!!...blicken for med ett ögonblick tillbaks till där flugan var, regnbågen for upp i luften som en raket....ännu en gång, för att i nästa dra iväg i korta sekvenser. Bad kompisen flytta sig något, så släppte flugan...jag fick vartfall känna på en liten fight!  ;o)

En bit bort noterade vi båda att en fisk vakade frenetiskt precis utanför en annan brygga, kompisen drog snabbt iväg dit. Dröjde inte länge förrän jag såg på håll att han hade krokat en firre...som inte var helt enkel, den valde nämligen att gena under bryggan...i samma stund klipper det till ett bestämt hugg på min fluga...igen!!! Denna gången var det en helt annan karaktär i fisken, den bara drog iväg, och tog mängder av lina. Jag vågade inte pressa mot alltför hårt då "Spetsen" på tafsen en aningen tunn. Dessutom var den sånär på hårsmån att dra rätt in bland näckrosorna, men valde att hålla sig strax utanför vegetationsbältet...PUST!!!......kanske inte världens vackraste båge, men en rejäl fighter, trots storleken. Efter en stund kom kompisen tillbaka, med en öring i ca dryga kilot. Under tiden hade jag "Påhälsning" på min fluga ett par gånger till innan vi valde att bryta och bege oss tillbaka till Halland tidigt denna dag. Tröttheten gjorde sig påmind, inte konstigt...med ca 4-timmars sömn, men vad gör man inte för att få en angenäm, skön söndag!  ;o)Skitfiske!!!  ;o)
Peter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0