Allt behöver inte vara stort!

Söndag 5 juni.


Idag fick det bli en siesta från allt laxfiske, ny miljö och betydligt lättare utrustning!!! Behövde dock komma ut vilket fall som hellst med rogivande omgivningar, till skillnad från inatt efter att jag och en kollega jobbat i samband med ett s.k. "House"-party...med ca 2000 - 2500 ungdomar samlats för att parta rejält med öronbedövande "Dunka-Dunka musik", snacka om kontraster, jag föredrar ändå naturen, friheten...lugnet!!! ;o)

Förutom allt fiskande finns det annat att vila ögonen på...ibland! ;o)


...blommor...
...insekter...
...mera växter...


För att inte tala om en...


...lummig miljö utmed ett mindre strömmande vatten, en snårig sådan!  ;o)Började kolla vad som uppehöll sig i vattnet, Aha!!!...


...skalet från kläckande sländor...
...snacka om "Mumma" för de fenprydda väsen nere i djupet...På med en imitation och smög omkring utmed vattnet tills ett plask hördes...


...japp!!! Flugan hann knappt landa i ytfilmen förrän ytan bröts av en kaskad av ett rejält plask, inte stora bäcköringar men helt vilda, och pigga små rackare.

En glada svävade uppe i skyn när jag fortsatte vidare, en större hare drog iväg med en rivstart ur det höga gräset när jag endast var ca 2 meter ifrån den...undrar vem som blev mest överraskad???!  ;o)

Det var verkligen så denna eftermiddagen kan kallas för "Aktiv vila", från laxfisket. Alltid spännande att få variera flugfisket, dessutom blir det inte enformigt heller, helt enkelt berikande...ett tips för er som tycker tillvaron är blassé!  ;o)


Ha en fortsatt go helg!


PeterKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0