Inför kommande havsörings premiär!

Januari/Februari 2011

Inleder det nya året med att förbereda havsöringssäsongen med nya flugor för det riktade flugfisket utmed kusten. Vilket skall bli enormt spännande!

Med tanke på att det var ett bra havsöringsresultat april 2010, att jag tillbringade 22 dagar under den månaden höjde ju chanserna ganska rejält...alltmedan rykterna gick med att det var ett trögt fiske...


...vilket jag hade ganska svårt att hålla med om!  ;o)

Med detta i minnet så undrar jag hur oddsen blir detta året?

Om inte annat så kom jag fram till en handfull flugor som var rejält effektiva, beroende vilken del i april, vattentemperatur, vindriktning, strömmar, soligt alternativt mulet osv...här presenteras "Några" ur min arsenal!Sandräkan...
...fiskimitation 1......fiskimitation 2......fiskimitation 3...

...havsöringen har även andra "Rätter" på sin meny!


...Black Night Crawler......Pink Day Crawler......Borstmasken......Borstmask 2......Fbg Fyggi......Tobis......tångmärla i brunt......tångmärla i rosa...
Skitfiske! >>-))))))))))`>


Peter


Isfisket hittills...

Söndag 23 januari

Efter ett antal turer på isen med ett trögt resultat, bröts detta igår. Det fina vädret gjorde ju inte saken sämre heller vilket var en bonus...med solen som värmde kinderna, fina abborrar och feta gäddor.
Ungdomarna ur Fiskegruppen ansåg att det varit bästa isfisket någonsin, denna dagen...så det blir säkerligen fler som ansluter sig tills nästa gång.


Abborrarna var på hugget......gäddorna likaså!

>>-)))))))))`>Häls Peter


Peter Scheffler & Flugfisket!

Mitt flugfiske!

Flugfiskeentusiast från Falkenberg/Halland i ständigt sökande efter "Den prickiga" i första hand. Med bland annat Laxen i Ätran, Havsöringen utmed vår fina kust, Brunöringen i diverse vatten, Regnbågsöringen ur strömmande och stilla vatten, Bäcköringen som kan vara en utmaning i trånga miljöer med det lilla "midge" flugspöt, Den gäckande Rödingen norröver. samt även Harren med dess vackra "Segel".

Gäddan har även den varit en utmaning i olika sammanhang, så som på Fluga, Jerkbait, Flötestrolling, Ismete m.m.

Gösen som hugger stenhårt och explosivt när vertikaljiggen studsat nere i botten.

Såg ur min fiskedagbok att det blev 202 dagar år 2010. Under föregående års havsöringspremiär som vi har den 1:a april här på västkusten, så presenterades någon av h-ö flugorna vid 22 tillfällen/dagar den månaden, och resten av säsongen blev ju inte sämre! Med otaliga destinationer från norr till söder.  ;o)


"Drömmars vatten!"

Besökt mängder av vackra flugfiskeplatser tidigare och återgett det i den gamla bloggen som idag är nerlagd. Denna bloggen kommer i fortsättningen beskriva flugfisket, platserna, upplevelserna, resorna mm. Så jag hoppas att det skall inspirera er besökare samt nya vänner kommer till, i Flugfiskets underbara värld!

Jag binder upp flugor för det mesta som täcker mitt "Behov", och andra har fått del av den varan imellanåt.
Flugorna blir ibland rena rama "Glitter-monster" till de mer klassiska. Visst en del ifrågarsätter varför man binder egna flugor när det finns billiga flugor att köpa ute på marknaden. Men! Självaste flugbindningen är meditativ, medan flugan tar sin blivande form så "Reser tankarna iväg till nya destinationer, nya vatten, specifika salmoida arter. Det "Bedövar" den smärtsamma abstinensen tills säsongen börjar igen...  ;o) Hi hi hi!
Och slutligen när den "Utvalda" tar flugan i sin glupska mun, är det en go helhetsupplevelse som flödar igenom i hela kroppen och knoppen...Yes!!!   

Med andra ord...det är härligt!

För övrigt så är jag engagerad med en "Fiskegrupp", ungdomar som träffas varje vecka från olika delar av kommunen. Håller "Fiskeskola" för dessa under hela året med olika inriktningar, tillverkar egna beten/utrustning, flugbindning och mycket mycket mera. Med mycket "Tyngd" på att denna målgrupp får en insikt om att bevara och förvalta fisket vidare i rätt anda, för kommande generationer. Med bla att inte ta mer än vad man har behov för.


Här beskrivs vad "Limit Your Kill" handlar om...  http://www.edgeflyfishing.com/FP/index.php


Alternativt detta:

"En dag skall jorden gråta, hon skall be för sitt liv, hon skall gråta tårar av blod. Du måste göra ett val, om du skall hjälpa henne eller låta henne dö, och om hon dör, dör du också."

John Ihåliga Hornet, Oglala Lakota Siox indian 1932


En filosofisk tankeställare...


Jag arrangerar även ett "Sportfisketsdag" sedan fem år, inkl detta året. Där det kommer mellan ca 75 - 90 ungdomar ur en högstadieskola som vill prova fisket under en dag i maj. Det är en utmaning!  ;o)

Håller kurser i flugbidning, kurser i flugfiske, föredrag/bildspel...det kommer mera på agendan framöver så håll utkik!

Väl mött! 

PeterP.s: När det gäller miljö och bevarandet av det vi omges av ut i naturen har
jag en stor sympati när det gäller kulturen från Nordamerikas indianer,
där finns mycket att lära. Vilket jag fick uppleva under de resor som gjorts
till olika stammar i Montana, Idaho, Oregon samt Washington state.
För att inte tala om de enormt vackra scenerier som erbjuds
för den verkligt naturintresserade. 

Dessa möten av människor med koppling till denna kultur och dess historik
spädde bara på det hela då jag har haft detta intresset sedan barnsben...
...MEN!...det är en annan historia!  ;o)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0