Gott Nytt Flugfiskeår!!!


Må det bli riktigt fina flugfiske upplevelser 2012!!!
Ett riktigt Gott Nytt År till er!Peter


Havsöringsfluga 8...

Fredag 30 december
Fortsätter med tema: märla, dessa är bra att ha i varierade färger...
...denna blir i rosa! Ett riktigt kallvatten byte.... 
...om man kan hitta silvertorpederna         ;0)Peter

Havsöringsfluga 7...

Onsdag 28 december
Dax att släppa julen och återgå till bindstädet, flugbindandet tas upp åter med att skapa fler havsöringsflugor...
...en tångmärla i mörkare färg, samt med lite X-tra effekt av glittrigt/flashigt som kan attrahera den mest svårtrugade silvertorpeden inne bland stenar och tångbälten.
Peter

Dags för julen!

Julafton 24 decemberDags att leverera den Amerikanska fudgen som jag gjorde igår kväll...
...det fick bli två sorter, men det får bli som avrundning till julmåltiden, Hm...misstänker väll att det blir mer än så när man har en brorsa som jobbar som kock!!!  ;0)


Önskar er en fortsatt God Jul!

Peter

"Finns det några snälla barn?"....
Passade på att teckna ett karakatyr/julkort till ungdomarna i Fiskegruppen, nu i dagarna före jul, tänkte att detta skulle passa er också bloggbesökare...Önskar er en riktigt god jul & gott nytt sportfiskeår!  ;0)Må väl!Peter
Havsöringsfluga 6...

Tisdag 20 decemberFlugbindandet fortgår framöver för framtidens flugfiske...

...gäller ej att hamna "Into the dark side"...så denna fluga kanske man skulle döpa till "Sith Lord"...kropp i rött, undervinge i Gun/grå, övervinge i svart, avslutas med röda ögon..."May the force be with you!"
...denna artificiella planet är inget att föredra...


...bättre med de vackra öringvatten som erbjuds istället!Peter Skywalker   ;0)         

Vått eller snöigt?

Lördag 17 decemberDet är frågan, när det gäller i den södra änden av vårt avlånga land, ett är ju säkert vartfall, något isfiske blir det ju inte under jul och nyår...


...detta året!  ;0)

Havsöringsfluga 5...

Lördag 17 december
Idag fick det bindas en "Emo" fluga, som är gångbar för skymningsfisket......kropp i cerice, undervinge i "Gun", övervinge i svart, thorax/gäldel i grönt. Dessa binder jag i olika längder upp till ca 8cm, så de är "Synliga" i mörkerfisket.
P   ;0)

Havsöringsfluga 4...

Fredag 16 december
Åter till bindstädet för att återskapa en av de gamla favoriterna......vartfall färgsättningen till denna havsöringsfluga! Vit pearl kropp, neongrön undervinge, grafit övervinge, rosa thorax/gäldel, i ca 6cm längd. Denna variant finns alltid med i min ask-mer behövs ej att tilläggas!  ;0)P  >>-)))))))`>

Havsöringsfluga 3...

Torsdag 15 december
Idag blir det en havsöringsfluga i lite mer neutral färgsättning......kropp i vit "Pearl", undervinge i silver, övervinge i ljus blått, gäldel i svag rosa samt ögonen. Efter att ha undersökt maginnehållet ur tidigare fångst så har det visat sig funnits flertalet mindre bytesfiskar i ungefär denna färgen, detta exemplar binder jag i något mindre storlekar ca 3 - 5cm. Dessutom varit gångbara när vatten temperaturen höjts något i maj månad.


Få se hur nästa havsöringsfluga kommer att se ut, alltid spännande från en idé, till färdigt resultat!  ;0)


Peter

Havsöringsfluga 2...

Onsdag 14 december
Fortsätter där jag slutade igår, med ytterligare en havsöringsfluga......med kropp i gult, undervinge i neongrönt, övervinge i svart, samt thorax/gäl i orange, avslutningsvis ögonen. Även här kommer det att bindas upp i längden 5 - 7cm. Kan tyckas vara lite stora exemplar av flugor för havsöring, måhända för åskådaren, havsöringen verkar dock tycka om dem!

Fortsättning följer...  ;0)
Peter

Nya havsöringsflugor på "G"!

Lucia 13 decemberNu när mörkret ligger över en, så vad passar inte bättre än att binda upp nya heta havsöringsflugor som kan lura en och annan silvertorped till vårens premiär. Passar på att kombinera olika färger, någon med mer grälla färger som kanske kan vara lämpligt då vatten tempen fortfarande är under 5 grader......som tex i denna färgsättning. Med pearl kropp, rosa undervinge, svart övervinge, thorax/gäl i orange, avslutningsvis ögon. Längden varierar från ca 5 - 7cm, inslagen med det rosa + orange väcker upp även den mest kylslagna silvertorpeden!  :0)

Fler havsöringsflugor kommer framöver, om inte annat så finns de jag bundit upp tidigare och som ingår i min havsörings serie i bildspelet till höger i bloggen. Basen är vartfall bytesfisk, borstmask och räkor som kan bindas upp i varierad färgvariationer, beroende tid på säsongen, biotop etc...det är bara att experimentera. För att sedan ge sig ut för och testa vad som funkar bäst, samt vad man själv som utövare till flugfisket tror på.

Väl mött!
Peter

En vinnare!

Måndag 5 december


Utlyste en frågetävling under november månad, och vinnare till en större gäddfluga.......blev Magnus Claesson från Varberg, Grattis!Hälsningar Peter

P.s: klass 9 är ett måste för att svinga en sådan fluga, är det för stort får du höra av dig,
så binder jag en mindre storlek.

Kylan kommer...

Måndag 5 december


Sista träffen med ungdomar ur Fiskegruppen före jullovet, och vad passade inte bättre än att färdigställa sina egengjorda isskryllor......av kasserade plastdunkar. Såga av toppen, passa in en skiljevägg innanför, med pimpelspö fästen, samt en bit liggunderlag att fästa reserv mormyskor etc.
Avslutningsvis med ett lock täckt med liggunderlag, som värmande sittdyna. En bit rör på utsidan funkade perfekt som hållare till isskopan...lätttillgänglig!  ;0)

Rep som axelrem, min trädde jag över en bit vattenslang, för bekvämlighetens skull...för axeln.


Så nu är det bara isen som fattas, och som det ser ut framöver verkar det som om kylan är på väg. Snön har vartfall lagt sig på olika platser runt om i landet, frågan är dock om Halland får en vit jul?Inom en av klubbsjöarna och skulle ta upp båtarna, passade på att blötlägga......en och annan jerk en liten stund i den hårda vinden, hade en försiktig "påhälsning" som inte blev krokad dock.


Upptäckte en liten filur när jag kom tillbaka och skulle tömma den andra båten på vatten.......1dm gäddyngel, nästa generations predator!  ;0)
P   >>-)))))))))`>RSS 2.0