Tålamod kan löna sig!

Tisdag 23 augusti

Längtan efter att få komma tillbaka till Laxströmmen gjorde sig påmind under arbetstid, så till den milda grad att kroppen nästintill "Skrek" av längtan...och till slut var jag äntligen där...men inte själv!!!

Räknade att det var tre danskar tre tyskar, samt fyra till fem stycken av oss övriga...PÅ SAMMA POOL!!! Överbefolkat med andra ord, men någon gång borde det lugna ner sig. Trots detta, är man inte på plats blir det absolut ingen fisk, så man sitter där snällt och väntar till ens tur kommer. Umgänget är det inget fel på, alltid något att diskutera om gällande fisket tills det är dags.

Första "Rundan" gick  snabbt utan längre väntan, inget "Nyp" den gången. När det väl var dags igen för min tur så hade det gått ca 1-timme, kanske mer, men man ger ju inte upp i första taget...vilket lönade sig!

Efter si sådär 6 - 7 utlägg av flugan sög det tag i linan... REJÄLT!!! gav med på slacket så laxen fick ställa sig i rätt position, för att i nästa stund sträcka upp spöt...och fighten var igång!!! Först var jag inte med att det var fisk på, kort efter kom adrenalinet genom systemet i kroppen..."Fick jag krokat den riktigt denna gången nu tro???"...någon minut senare lugnade jag ner mig och tog ett stort djuuuupt andetag, och pulsen befann sig åter i hyffsad "Normal" nivå.
Kändes att det var lite tryck i denna fisk, som kämpade rejält med ett par pladdask i vatten ytan, och stångade, och kämpade. Och det fick den göra av och till medan jag parerade fighten...nu var jag mer eller mindre omringad av mina goda fiskekamrater som följde det hela, samt fler från andra sidan älven. Men till slut så...
...en hanlax på 84cm  5.5kg, det var gott att äntligen fullborda fighten! Tackar fiskekompisarna för supporten! Och Micke som höll i kameran och Robin som "Tailade" den...Tack!

Satte mig på bänken därefter och lät bli fisket, för att bara vara...och njuta av resten på denna kväll. Kort därefter dyker även Stefan upp med en hanlax, grattis! Såg på dagens fångst att det kommit en del, både på fluga och på spinnfluga.
Medan jag låter kropp och knopp sjunker ner i harmoni, så kan jag inte låta bli att glädjas lite när Micke sällskapas av en liten knatte som rollar ut sin fluga ut i strömmen, det är gott och se att det finns en yngre generation som uppskattar detta fiske med!


Vi ses nere vid strömmen igen vill jag lova!  ;0)
Peter Scheffler  >>-))))))))`>


P.s: "Den kloke tar det ena först, och det andra sedan!"

Kommentarer
Postat av: Magnus Claesson

Stort grattis till fångsten och nytt person bästa !

2011-08-24 @ 20:57:31
Postat av: Peter

Tack Magnus! P.b som förra året 5.5kg, men då var det en hona, så då är det väll p.b. på hanfisk :0)

2011-08-24 @ 22:03:47
URL: http://peterscheffler.blogg.se/
Postat av: Tomas Gustafsson

Ja ha,då är det bara att lyfta på hatten och säga:grattis den har du gjort dig förtjänt av./Tomas

2011-08-24 @ 22:32:34
Postat av: Tomas Gustafsson

Glömde en sak:hade du inte haft öronen så hade du "smilat runt"

2011-08-24 @ 22:34:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0