Helgen som gått...

Måndag 22 augusti

Efter landningen av fisk i fredags kväll i Ätran, höjdes motivationen återligen...med ett besök ytterligare på lördags förmiddagen, men...det var bara att vända mer eller mindre pga "invationen"! det var tätt mellan spösvingare vill jag lova...så det blev en tur istället till ett mer lugnare ställe för att söka lax..det var det värt, på både det ena och andra sättet!  ;0)

Hem och bytte ut tvåhandsspöt till ett lättare enhandsspö klass 7, med kort skjutklump...väl på plats såg det bra ut, kändes bra också......synade och fiskade av strömmen, meter efter meter i lugn takt...
...från snabba stryk, till mer lugna sel...
...och till min förvåning small det på en mindre lax, när flugan drev ut från överhängande träd ut på exponerat vatten, fisken var uppe och vältrade sig i vattenytan, sedan var det Bye Bye! Jag hann vartfall se att den var färgad, så den hade vilket fall som hellst fått gå tillbaka om det hela hade fullbordats.

Andra vändan, så ser jag en lax intill en växtlig rugg nere i strömmen......den hade rejäla bit märken...vilket jag misstänker att någon gädda varit framme. Laxen vägde ca 1 - 1.5kg, så det var ingen stor lax, men ändå lite sorgligt. Kanske dags att besöka detta stråk för att flugfiska efter gädda...

Fortsatte att kolla runt lite i området......sköna blommor...

...en nyfiken ko som snabbt kom fram när jag närmade mig flocken...

...en go lördag blev det till slut ändå.Under söndagen satt jag vid bindstädet för att fortsätta färdigställa de höstflugor jag börjat på, och en del har det blivit......husmask imitation...

...flicksländenymf...

...originalet vs kopian av harkrank...

...ett par nappindikatorer hann jag med också...bra att ha vid nymffisket!...

...så nu är min "Blandask" fylld med nya fräscha flugor inför det kommande höstflugfisket efter öring och regnbågsöring.

Överst och neråt, tjecknymfer, fjädermygg i olika densiteter, busen i sälhår, myror, nattsländor med guldskalle, guldskalle nymfer/attraktorer, husmaskar i olika densiteter och färgsättningar beroende på bottenvegitationen, flickslände nymfer samt den andra delen av asken med de "Torra" exemplaren. Ingen återvändor nu!!!  ;0)

Under kvällen tog jag mig en snabb tur inom klubbvattnet, såg dock inte friskt ut...efter den ljusa flugan sjunkit ca 10 cm under vattenytan var den borta pga av den "Färgning" det blivit av det intensiva regnandet som varit tidigare, dessutom var ph-halten förmodligen inte optimal med tanke hur fisken bettedde sig, samt temperaturen i vattnet var alltför högt fortfarande. Åtgärd, åtgärd!!!Annars var det rejäla "Svärmningar" av mindre flygmyror...så några sådana får jag också binda upp...TYDLIGEN!!!  ;0)


Ha en bra vecka!
Peter   >>-))))))))`>Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0