Dramatisk helg!

Lördag 6 augusti


For upp till Ljungkile för att delta i Orust runt (99km), enligt anmälningslistan var det 246st anmälda, när jag såg den sist under fredags kvällen. Det visade sig att detta skulle "Regleras" inför starten......då det vart endast 104 startande. Ostadigt väder!


Med sydvästlig vind och tilltagande denna dagen = motvind på väg till vallerö där övernattningen skulle ske...


(denna bild är från lördags kvällen och vinden hade lagt sig rejält)

...men först var det ca 54km paddling, via farleder, mellan öar, svallvågor från förbipasserande motorbåtar som hade "Bråttom", några pauser, så att inte lederna blev "Fixerade" i fast läge!!!  ;o)

Efter många, många, många...MÅNGA timmars paddlande...


...så var det "Mellanstation" på Vallerö, snabbt ombyte, snabbt intag av protein och kolhydrater och vätska...och ner i sovsäcken snabbt som attan inför söndagens paddling tillbaka...de ca 4,5milen!

Hmmmm???...


...vaknade på morgonen med spöregn och vinden hade vänt till nordväst, dvs motvind igen! Det var bara att "Stänga av" och fokusera, samt med en dos självdisciplin......trots det blöta så fanns det tid för en bild, då och då...
...paddlade ikapp flera denna dag...


...tills jag kom till en farled mellan Ellös och Henån(endast ett par mil kvar till mål), DÅ BÖRJADE DET HETTA TILL REJÄLT...jag lägger till bakom en ö som reser sig ca 35 - 40 meter, och som håller vinden på andra sidan, medan jag ser ut över det vilda som far fram med ca 1 - 1.5meters vågor, och en vind som tilltagit till ca 15m/sek(kanske t.o.m. mer i byarna!)...är det en paddlare som går runt ca 1 km bort, hm!? Medan jag paddlar ut i detta "Vilda" så ser jag att paddlaren längre ner tänt ett nödbloss, kort därefter kommer en båt och hjälper paddlaren...under bråkdelen av ett ögonblick så är mitt fokus inte med mig, när jag skall ta ett paddeltag på min högra sida finns det inget vatten, och det som kommer ske är ett faktum. Jag går runt, halvrunt vartfall, försöker göra en Roll men vågorna är för starka, så det är bara att gilla läget, dra av kapellet och ur kajaken. Blåser snabbt upp Flottören och trär på den på ena paddelbladet, riktar kajaken från vågorna för att i nästa stund ta mig upp igen...men...vågorna sköljer över och fyller sittbrunnen hela tiden. Väljer att istället signalera med hög paddel. Kort ögonblick därefter dyker det upp en annan paddlare som lägger sig utmed min kajak, jag kommer upp igen men vågorna är för starka. Därefter kommer en motorbåt, och jag får hjälp av dem att ta mig till land. Tackar paddelkompisen som försökte vartfall, samt ett stort tack till Göran med sällskap som förutom bogsera kajaken och tar mig till närmaste skyddade plats, även skjutsade mig tillbaka till bilen, ett stort tack!!! Jag frågade om jag kunde få deras adress för att åtminstånde skicka en en blomma som tack, vilket han svarade..."Nästa gång får du hjälpa mig!"...vilket följdes av ett skratt från oss båda.

kajaken med all packning låg nu i en liten servicehamn så det var bara att ta sig ut tillbaka till Orust och hämta upp allt, under tiden far tankarna innanför pannbenet......solen värmde MYCKET GOTT efter ösregnet och en stunds "badande"!!!  ;o)


Tror inte jag behöver tillägga så mycket mer om detta, och nej...JAG KOMMER INTE SÄLJA KAJAKEN!!!  ;o)P//P.s: jag fick som sagt bryta under söndagen, men det var ändå spännande att vara med, så det är nog inte sista gången...men då får det vara stabilare väder!  ;o)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0