Baltak!

Lördag 13 augusti

Denna lördags morgon blev det tidigt...04.00, för att sedan möta upp kompisen Mikael och köra upp till Baltak vid ca 05.00....."Liiiiiite" trött var jag får jag erkänna!  ;0)

Men vad gör man inte för att få komma iväg och flugfiska. Det var ca fyra grader i luften så här tidigt, men det skulle ändra sig under dagen...Väl framme så fick Mikael fisk...

...alltmedan naturen verkade sova ut denna morgon...

...Wolly Worm...

...liten vs stor...

...gott med "go mat"!!!  ;o)

...det är bara att njuta av tillvaron, skål!

Senare på dagen började bli MYCKET varmare, närmare bestämt ca 22 grader, så det var bara att ta av sig paltorna. efter en trög morgon för min del, så valde jag en skuggig plats som kändes "het"...valde att binda in en E-12:a med guldskalle då jag sett ett antal mindre ljusa nattsländor över vattnet, lade ut flugan över en mindre ström...PANG!

?????.....

...spetsen hade gått av, den var en 0.14mm...ALLDELES FÖR TUNN!!! Kunde jag konstatera efteråt...DUMKOPF!!!
Hade behållt denna för att få nymfen att gå ner tillräckligt ner i strömfåran, utan att "segla" upp av vattenmassorna...ner kom den! Och fisken tog! Ja ja, "You get some, you loose some!"  ;0)

Denna dagen var det dessutom fullt med kräftburar utmed hela sträckan, förutom flugor som kastades ut i strömmen så var det kräftburar som plaskades efterhand som de vittjades, ett under att man inte krokade en och annan bur!

Såg ej mycket fisk som drillades av de ca 15-20personare som var där, kanske lite tidigt än så långe, återkommer lite längre fram när det svalnat mer i både vatten och luften...typ om si så där mitten av september!  ;o)

På vägen tillbaka till Rendez-vouz platsen, gick jag inom en ståndplats för att kolla om det var något där...mört, samt fem stycken gäddor som svävade i lugnvattnet utanför ström kanten, satte på en tung guldskalle Montana för att se om de reagerade...dunkade den i huvudet tre - fyra gånger på en av gäddorna, DEN REAGERADE INTE ETT DUGG!!!  ;0) De var som helt avtrubbade...helt frånvarande, vad det nu kan beror på? Vattentemperaturen verkade ändå hyfsad, men det kanske skall till mer temperaturfall för att fisken skall bli mer på "Hugget". Återstår att se framöver!


Ha en skön söndag!
Peter  >>-))))))))`>

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0