Ålakråkor & Säl!

Söndag 31 juli


Trots mörka moln som tonade upp sig i inlandet så stack jag till havet med kajaken, närmare bestämt Getterön utanför Varberg. Väl vid parkerings platsen stog husbilarna på rad, och då inte en rad, utan FYRA!!! Varje rad bestående av ca 15 husbilar...vad nu då??? Är campingplatserna överfulla???  ;o)

In med bilen mellan ett par av husbilarna, dessutom en ledig parkering närmast grinden ner till vattnet...TUR!!!

Packade ihop "Pinalerna" och så iväg......ingen skärgård precis, men en och annan ö finns det.

Valde att runda Balgö, med tanken på förutsättningarna var det ingen dålig idé...nästintill vindstilla och liten "Sjö".

På vägen ut såg jag flera sälar som låg på varsin sten ute på revet, längre fram hörde jag ett bekant läte. Eftersom jag hade vinden mot mig så hördes det tydligt, jag närmade mig en holme med ett antal skarvar (Ålakråker), och ser en sälunge liggandes på andra änden av holmen. Nu var det inte länge till yttre spetsen av Balgö, väl framme så......stirrar tre trutar på mig, varav den ena ser riktigt barsk ut..."VA F:::N KOM DU IFRÅN???"...såg han ut att tänka...och jag kontrade med att tänka...."VA F:::N FICK DU LUFT IFRÅN???"...   ;o)Förutom boskap på ön......fanns det vitkindade gäss...där mellan stenarna, ursäkta kamerans begränsningar...ingen lång zoom precis! ;o)

Många fler arter finns det med, då Balgö är ett naturreservat......Ålakråk holme...

Ooops!!! Jag och djuren var visst inte ensamna.......ett par andra paddlare hade tagit sig hit...


...samt......ett annat par med varsin Paddleboard. Det var tydligen inte bara jag som hade på känn att det skulle bli en fin kväll!!!  ;o)

När solen började gå ner så var det dags att ta tillbaka, men denna gången hade jag solen från rätt håll, då en annan säl kunde fångas...med kameran...på håll......JAPP!!! Kanske dags att investera i en bättre kamera med rejäl zoom???  :o)
Kunde inte låta bli att stanna till bakom en ö då solen var på väg ner och "Bara vara"...

Denna kajakturen var underhållande, och träningsmässigt ok...ca 16km fram och tillbaka......Tack och hej, leverpastej!!!  ;o)
P//
"Människan når ej nya oceaner om denne ej vågar lämna land ur sikte!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0